סו בורק הוא מאפה שכבות טורקי רך ואוורירי שמתבסס על יופקה – הגרסה המפונקת של בצק הפילו הבולגרי שמנפקת מאפים פריכים ועדינים יותר.
עוד מתכונים טורקיים ב-Rex:
סו בורק – שאגב קל מאד להכין בבית (ויופקה אפשר כיום להשיג בסניפים הגדולים של טיב טעם, סטופמרקט ובמכולות בשוק לוינסקי) מכינים במספר מילויים וגרסאות: עתירת גבינת קשקבל וחלב; תרד וגבינה מלוחה ובשר טחון.
הגרסה שלפניכם היא הפופולרית ביותר ומוגשת בטורקיה, במסעדות ובעגלות-רחוב נקיות ומטופחות להפליא – בתור ארוחת בוקר.
את החלב והקשקבל מחליפים חמאה ושמן – והרבה ממנו (אפשר כמובן להוריד בכמויות למי ששומר במשקל) ומים, בתוספת גבינה מלוחה, רצוי בולגרית עשירה או המאירי.

סו בורק – Su Börek
שימו לב: את הסו-בורק ניתן להרכיב מראש ולהקפיא. אופים בתנור שחומם מראש לחום של 180-190 מעלות (טורבו) 45 דקות לפני ההגשה.
המרכיבים לתבנית גדולה ככל האפשר (ובעומק של 5-6 ס"מ לפחות):
1 חבילה דפי יופקה (4 דפים. אפשר להחליף בצוק העיתים גם בפילו. כמובן שזה לא אותו הדבר)
3 ביצים קטנות
100+20 גרם חמאה מומסת או 1 כוס שמן נייטרלי – אפשר חצי-חצי
300 גרם גבינה מלוחה עשירה, מפוררת באופן ידני או חתוכה לקוביות קטנות
2 כוסות עלי פטרוזיליה קצוצים דק – לא חובה, אפשר גם פחות
60 גרם גבינת גרוייר או פרמזן מגוררת לעטור
הכנה:
כמה דקות לפני הרכבת הסו בורק, מברישים את עלי היופקה במים חמימים. שומרים בצד (שימו לב: את העלה היפה ביותר שומרים שלם לשכבה העליונה).
יוצקים 2 כוסות מים (או כוס וחצי ועוד חצי חלב) לקערת ערבוב גדולה ומוסיפים ביצים, 100 גרם חמאה מומסת, גבינה מלוחה ופטרוזיליה. מערבבים היטב בעזרת מזלג או מטרפה.
משמנים היטב את התבנית שתשמש לאפייה – כבר אמרנו שלא מדובר במתכון דיאטטי, כן? – ומסדרים מעל שכבה מאחד מעלי היופקה (אחידה בעובי ועל כל תחתית התבנית). יוצקים מעל ובעזרת מצקת כחמישית מהתערובת. חוזרים על הפעולה עם שאר עלי היופקה עד שמתקבל מאפה בן 4 שכבות בצק לפחות – כשהשכבה האחרונה היא בצק. מורחים את השכבה העליונה ב-20 גרם חמאה ומפזרים גבינת גרוייר או פרמזן.
מעבירים לתנור שחומם מראש לחום של 180 ואופים על תכנית טורבו במשך 35-40 דקות לפחות או עד שהסו בורק מתנפח וחלקו העליון זהוב מאד. מגישים מייד ופורסים לריבועים – ניתן גם להמתין 15-20 דקות ולהגיש חמים/פושר.
