צזיקי הוא רוטב, מטבל, סלט ואחד מנכסי המטבח היווני המוכרים והאהובים ביותר ביוון ומחוצה לה. הוא מוגש בכל טברנה כחלק ממגש המזטים ובבסיסו עשוי יוגורט, שום ומלפפונים ו… זהו.
עוד יוון ב-Rex:
- יאסו, אתונה! 4 בתי אוכל ויין מצטיינים בבירת יוון
- בטברנה: 5 מקומות לאכול בהם אוכל טבעוני | אתונה
- מתכון להכנת רוּלוֹ – כיכר בשר טחון בסגנון בלקני
את הצזיקי מגישים אותו כמו שהוא, יוצקים מעל עלי גפן ממולאים. כדי לקבל יוגורט סמיך, כמעט מוצק, דומה ככל האפשר לזה היווני, השיטה המוכרת שגם מוצעת כאן היא לסנן את היוגורט המצוי אצלנו בתוך בד חיתול, במקרר, למשך לילה, כדי שיפריש נוזלים ויסמיך. דרך נוספת היא להשתמש בלבנה מדוללת במעט יוגורט או ביוגורט בעל שיעור שומן גבוה יותר (מה שמקצר וחוסך את תהליך הסינון בשלב הראשון של הכנת המתכון).
צזיקי
מרכיבים:
ליטר יוגורט 3% שומן – מומלץ כבשים
3 מלפפונים, לא קלופים
2-3 כפות שמיר קצוץ
2 שיני שום כתושות
4 כפות שמן זית
קליפה מגוררת מ-1/2 לימון
מלח ופלפל שחור
הכנה:
מרפדים מסננת גדולה בבד חיתול ויוצקים לתוכה את היוגורט. מעמידים מעל המסננת קערה ומעבירים לאחסון במקרר למשך לילה שלם. הכמות המתקבלת לאחר הסינון היא כ-2.5 כוסות.