אודי אלפרט: הסומליירים של ישראל

28.03.2022
יש לו טעם ורסטילי, הוא מקווה שיין יהפוך לחלק מהיומיום שלנו - וחולם לשבת על בקבוק יין עם שני מאסטרי יין מיתולוגיים (MW). הכירו את אודי אלפרט, סומלייה מסעדת ג׳ורג׳ וג׳ון

אודי אלפרט (31) @udialpert
סומלייה, מסעדת ג׳ורג׳ וג׳ון @georgeandjohn_restaurant


מהכרם לפלור: איך הגעתי להיות סומלייה

התחלתי לעבוד בבר יין והבנתי שאני מאוד נהנה למזוג יין, לדבר על יין ולתת שירות, נרשמתי לWSET – ותוך כדי הבנתי שאני רוצה להיות סומלייה מקצועי ולהיות חלק מארגון Court Master of Sommeliers שלמבחני הכניסה שלו אני לומד כעת.

תחנות בדרך

בר היין גזאטה, לימודי יין ב-WSET ובשנה האחרונה: מסעדת ג׳ורג׳ וג׳ון בניצוח השף תומר טל: גזאטה בר יין

אודי נשבה בקסמיו והפך את האהבה לקריירה. יין (צילום: unplsash)

 

מי אתה, תפריט יין

בבנייה של תפריט יין חשוב לשים לב לכך שהתפריט קריא וברור, שהוא מתכתב עם האוכל של המקום, שיש מבחר מעניין – ושהוא נגיש לכל לקוח. אלה הן לפי דעתי מעלות של תפריט יין נכון.

התפריט היום בג׳ורג׳ וג׳ון מתחלק לארבעה קטגוריות: מבעבע, רוזה, לבן ואדום, כשהלבנים והאדומים מתחלקים לעוד 3 תתי-קטגוריות: ישראל, צרפת ושאר העולם.

צוות הסומליירים בונה את התפריט יחד עם מנהל המסעדה. מטרת העל שלנו היא לשמור על יחודיות מחד ונגישות למיינסטרים מאידך.


טעמים וזנים אהובים

אני יכול לשתות אדום עשיר ומלא ובאותה מידה גם ליהנות מאדום קליל ונחמד, לבן ועגלגל או חד ובועט. תמיד אוהב לנסות סגנונות ויינות חדשים.

אוהב לאחרונה לבנים מזן אלבריניו (ספרדי או פורטוגלי) שמשתנה בכל אזור בו גדל ומיוצר. גרונר ולטלינר הוא גם זן מדהים כיבש נהדר או מתוק מושלם לקינוח.

מסדרת בטא של ברקן, אוהב את וין גרי – הרוזה של הסדרה – וגם את האדום מזן ארגמן. זן ישראלי מזן שנוצר כאן ושכיף לפרגן לו, בטעם מרוכז ונעים עם צבע סגול וכיפי לשתייה.

אודי אלפרט (משמאל) וקולגות. צילום: סיון אסקיו, רקס תעשיות
בהערכת חסר בסצנה המקומית 

יינות מתוקים ויינות קינוח. לצערי הקהל בארץ פחות פתוח לאופציה הזו במסעדות.


מחוץ לשעות העבודה

שמח לשבת בכל מסעדה שיש בה יין שמעניין אותי (ותמיד שותה במידה). חוץ מיין, שותה קוקטיילים ובירות ובגדול משתדל לטעום כמעט מכל דבר שיש בו אלכוהול.

קולגות מוערכות
עומר דיין אלשייך ממסעדת פריזם שבברלין – האיש שמכוון אותי מקצועית ודוחף אותי תמיד להשתפר ולחקור כדי לדעת יותר; גיא הרן, שהכיר לי את המקצוע כמרצה שלי ב-WSET.

מנת טרין במסעדת גורג׳ וג׳ון (צילום: אמיר מנחם, רקס תעשיות)
מנת טרין שמכינים עם יין מתוק במסעדת גורג׳ וג׳ון (צילום: אמיר מנחם, רקס תעשיות)

 

טיפ לסומליירים מתחילים

תמיד להמשיך לחקור ולשאוף לצבור יותר ידע.


עם מי הכי היית רוצה לשתות בקבוק יין

Gerard Basset MS, Bobby Stuckey MS

העתיד בתחום היין

מקווה שנמשיך להתקדם לכיוון שבו הולכים עכשיו ושמרגיש לי טוב ונכון – ושיין באמת יהפוך למשהו עוד יותר יום יומי.

אודי אלפרט (צילום: סיון אסקיו, רקס תעשיות)

תגובות לפוסט