קולינריה הפכה בשנים האחרונות להרבה יותר מאוכל מעולה. שפים כמו מסימו בוטורה הם כוכבים בלתי מעורערים ובמעמד לו זכו בעבר רק סולני להקות רוק.
תכניות בישול סופר פופולריות מוקדשות למסעדות הטובות בעולם – מנומה ורנה רדזפי שכיכבו ב-"chef's table" ועד לסצנת המסעדות המקומית שזרחה ב"מישהו יאכיל את פיל" שבנטפליקס. בקיצור: לא פלא שהיום, כששואלים ילדים מה ירצו להיות גדולים, הם אומרים בגאווה: "שפים".
עוד כתבות באתר Rex:
- לא בלי שאבלי: 5 ברי היין הטובים של תל אביב
- ככה פותחים את הבוקר: 5 הקרואסונים הטובים | פריז
- חיים כהן מלמד אתכם: ככה מכינים ריזוטו מושלם כמו במסעדה
הדור הזה, שגדל לתוך כמויות ידע רבות מאי פעם ותשוקה קולינרית עזה, מגיע בימים האלו לפסי מסעדות השף ברחבי העולם. זה נכון במקרה של שף השנה של גומיו בישראל רז רהב (27) או השפית המובילה של הסצינה הטבעונית בת"א, שיראל ברגר (27), שגם ייצגה את ישראל בתחרות "השף הצעיר" הנחשבת.
השפים הצעירים ברחבי העולם נותנים פרשנות חדשה לטעמים, מודעים יותר מתמיד לחשיבות של חומרי גלם מקומיים – וכמובן שמתעדים הכל בחשבונות משגשגים באינסטגרם, שרק מגדילים את החשיפה לפיין דיינינג, גסטרונומיה ואוכל מעולה.
התחרות הקולינרית מבית סן פלגרינו היא הבמה הבולטת והיוקרתית בעולם לשפים המבטיחים בעולם מתחת לגיל 30.

סיפור של תקווה
אם דרוג 50 המסעדות הטובות בעולם של סן פלגרינו משול לליגת האלופות – תחרות השף הצעיר הטוב בעולם היא המונדיאל. לא פחות.
כמו בכדורגל, גם כאן מדובר בסיפור של תקווה, משחק שבו הטוב – ולא משנה אם הוא מבירת הקולינריה ניו יורק, מכפר אירי קטן או מעיירת חוף בווייטנאם – מנצח וזוכה בפרס הגדול.

התחרות נוצרה על ידי סן פלגרינו, שגם העניקה לה את שמה מתוך רצון, כמו במיזמי-על אחרים שלה (מדריך המסעדות הנחשב בעולם "סן פלגרינו 50" למשל) לקדם מצוינות גסטרונומיים בתחום המסעדות.
בין המתחרים והזוכים של השנים האחרונות מישראל נמנים אוראל קמחי (פופינה) וכן דיוויד פרנקל (פרונטו), שזכו כל אחד בתואר שף השנה; השפית הטבעונית והמוערכת שיראל ברגר (OPA), חביב משה ועוד.
כולם מינפו את ההצלחה בתחרות לפתיחות של מסעדות מצליחות בארץ. "את פופינה היה לי הבטחון לפתוח אחרי הזכייה", פוסק קמחי, שף השנה של סן פלגרינו לשנת 2011 שמסעדתו חוגגת 6 החודש.

מקנחים – באיטליה
השבוע (4.2) נפתחת ההרשמה לשלב המקדים של תחרות "השף הצעיר" לשנת 2020. הגמר יתקיים באיטליה – והפעם, אחרי שהתקיים בוונציה ובערים נוספות ברחבי ארץ המגף, יתקיים במילאנו ויתחרו בו 12 שפים על התואר הנכסף.
המתמודדים יישפטו על ידי צוות שופטים אגדי מליגת השפים הטובים בעולם, כשרק ב-3 השנים הקודמות שפטו בגמר ענקי הקולינריה גאגאן אנאנד (השף ההודי מבנגקוק, שמסעדתו מדורגת בטופ 5 העולמי של המדריך); מאורו קולגרו (מקום שלישי בדרוג); אנני פאולד – השפית הראשונה שזכתה בשלושה כוכבי מישלן; אנה רוש – שפית השנה של סן פלגרינו וכן קרלו קראקו, מנחה מאסטר שף האיטלקי ואגדת המטבח העילי. בשלבי התחרות המוקדמים שנערכו בישראל שפטו שפים ישראלים מובילים כמו חיים כהן ומאיר אדוני.
לראשונה, תיכלל ישראל באזור הים התיכון עם מתמודדים ממעצמות קולינריות, וביניהן ספרד, יוון ופורטוגל. לאחר שלב ההרשמה בו מיטב השפים האיטלקיים מבית ALMA (בית הספר המוביל לבישול באיטליה) בוחרים את המתמודדים, ייערך גמר אזורי ממנו יעפילו לגמר הגדול 12 שפים בלבד.
תנאי הקבלה לתחרות הם בראש ובראשונה להיות מתחת לגיל 30, וכן ניסיון כסו שף, שף או מנהל מחלקה במסעדה במשך לפחות שנה. המתמודדים לא יגיעו לתחרות לבדם, אלא לצד השף המוביל במסעדה בה עובדים שיצטרף אליהם כמנטור.
כל אחד מ-135 המתחרים בשלבים המתקדמים מגיש מנת דגל שאותה מציג לצוותי השיפוט השונים במהלך התחרות. מנות השפים הצעירים בכל השלבים יישפטו על ידי הצוות בקריטריונים הבאים: יכולת טכנית, יצירתיות, קו אישי וביטוי עצמי יחודי וכן אסתטיקה וצלחות.
הקליקו כאן לפרטים נוספים ולהרשמה

נועם דובידוביץ,
אני מאוד מחובר לעולם הבישול . חושב שאני בהחלט יכול להתאים. ואני אשמח מאוד לקבל את הזדמנות להוכיח!!!