חברה טובה, פודית אמיתית שהכרתי במהלך העבודה בקונדיטוריה ברמת השרון, נוסעת מזה שנים ועל בסיס קבוע אל ציריך.
עוד רביבה אפל ב-Rex:
- פנקייק ביתי – המתכון האישי והמנצח של רביבה אפל
- עוגיות תחרה של רביבה אפל, ללא גלוטן ובקלי קלות
- עוגת שזיפים בקוניאק – מתכון קל וכיפי של רביבה אפל
ביומה האחרון בעיר, רצוי ממש בשעות שלפני הטיסה חזרה לתל אביב, היא שמה פעמיה לקונדיטוריית שפרונגלי שבמרכז הרחוב הראשי וצידנית בידה. אחרי שהיא מצטיידת בקופסאות הנאות והמרובעות שבתוכם שקעי הביצים השקופים בהם נחים הלוקסמבורגלי, המקרונים האווריריים שמייצרים במקום, היא חוזרת אל המלון. שם היא עוטפת אותם במגבת קרה מהמקרר ומחזירה בעדינות אל הצידנית.
כך, שמורים כמו תינוקות רכים, מגיעה אלי הקופסה שהיא מביאה לי בחוזרה משווייץ. "אלו המקרונים הטובים בעולם", היא פוסקת בעיניים נוצצות, בעודי מתרשמת מהטעמים העונתיים החדשים ומהדיוק חסר הפשרות של הפטיסיירים שיצרו אותם.

הקונדיטוריה השוויצרית משלבת טעמים ואופני הכנה ממטבחי שכנותיה. את כולם מצליחים שם לנפק מבלי לבייש את המקור הודות למוצרי החלב והקמח המעולים של הארץ: שטרודלים נהדרים בהשראה אוסטרית, עוגות שטרויזל וטורטים בסגנון דרום גרמניה וכמובן – מאפי ויינואזרי, שוקו חם ועוגות מפנתיאון הפטיסרי הצרפתי (האיטלקים מצדם תרמו את הקפה המשובח והאספרסו הארומטי שעשוי כמו שצריך, לא כמו בכל מקום בצרפת וּבווַדאי בגרמניה).
השוויצרים הביאו לעולם את הפונדו ואת הרושטי אבל גם את עוגת היער השחור (שקרויה על שם קירש היער השחור המשמש להכנתה ונולדה בכלל קונדיטורייה בעיר צוּג), את השוקולד הלבן וגם את הגרסה המודרנית למקרון – המרקם הנימוח והגודל הקוקטי של המקרונים המפורסמים של פייר הרמה נוצרו לפי עדותו שלו עצמו בהשראת אלו של שפרונגלי.
שלושה מקומות לאכול בהם קינוחים ומתוקים למי שמבקר בציריך, הלב הפועם של שווייץ, וגם מתכון להכנת מקרונים בבית, צעד אחר צעד.
1. קונדיטוריית שובֶּר – Café Schober
בית הקפה והמעדנייה הזו, מוסד מקומי שחוגג מעל ל-125 שנות פעילות, הוקם על ידי הקונדיטור תאודור בסוף המאה ה-19 ושוכן מאז באותו חלל. האב הוריש אותו לבנו, שעבד במקום עד למותו בגיל 92 וב-2009, לקח את המושכות השף השוויצרי מישל פקלאר.
בשלושת הקומות של החלל המרשים שמעוצב בסגנון רוקוקו ושופץ באופן יסודי עם כניסתו של פקלאר, נמצא כיום בית קפה, פטיסרי וחנות שוקולד בהשראת פריז של ימי האר-נובו – מקום שגם בעיר האורות כבר לא ניתן למצוא בנקל כדוגמתו.
המנות המפורסמות של המקום מוגשות כאן כבר עשרות שנים, כמעט ללא שינוי: משקה הקקאו החם מיוצר משוקולד שוויצרי וניחן בראש גבוה של קצפת סמיכה, קוגלהוף מסורתי וכן שטרודל תפוחים. בימים יפים מומלץ לשבת בחזית השמשית של בית הקפה.
עוד במומלצים: מקרונים מתוצרת בית, שנמכרים בקופסאות שעוצבו בהשראת ציורי הקיר של המקום
Conditorei Schober – Péclard. Napfgasse 4. 8001 Zurich Tel: +41 44 251 51 50
2. קפה פליקס – Café Felix
החלל הבארוקי, שעוצב בהשראת ארמונות מלוכה איטלקיים, על הנברשות, מדרגות השיש ועיטורי הזהב, הוא עוד מוסד שוויצרי ותיק, שמתופעל כיום על ידי יצרן השוקולד המקומי והמפורסם טוישר (שמחזיק בצמוד לבית הקפה חנות בוטיק). בלבו של המקום ויטרינת עוגות מרשימה שכוללת תבניות פאי פירות שוויצריים מעוטרי שטרויזל וטורטים עגולים מהם פורסים פרוסות נדיבות ליושבי בית הקיפה. מפורסמים במיוחד עוגת היער השחור ושטרודל הדובדבנים (בעונה)
עוד במומלצים: קקאו חם ומתוק שמורכב משוקולד מתוצרת טוישר עליו יוצקים חלב חם, מערבבים ומעטרים בקצפת.
Café Felix. Bellevueplatz 5 . 8001Zurich Tel: +41 44 251 80 60
3. לאדרלאך – Läderach
מפעל השוקולד הקטן שהוקם לפני כחמישים שנה בקנטון גלארוס, מזרחית לציריך, הפך עם הזמן לרשת אקסקלוסיבית ובינלאומית של בוטיקים מעוצבים עם סניפים ביפאן, דרום קוריאה וגרמניה.
המוצר הידוע ביותר של לדארלך הם הפרישוגי (Frischschoggi) משטחי שוקולד אימתניים ועתירי תוספות, מצ'ילי ומלח אטלנטי ועד לאגוזי לוז ותותים, אותם שוברים לעיני הלקוחות ומוכרים לפי משקל. חוויה ומזכרת יפה שאפשר להביא מכאן למי שנשאר מאחור. להשיג בחנות ברחוב הראשי של ציריך (באנהוף שטראסה) וכן בשדה התעופה של העיר.
עוד במומלצים: טראלפס בעבודת יד (אלו ממולאי השמפניה נהדרים) ופרלינים יפהפיים בשלל טעמים.
Läderach. Bahnhofstrasse 106 . 8001 Zurich Tel: +41 44 211 53 72
4. קפה שפרונגלי – Café Sprüngli
בית הקפה המפורסם ביותר של ציריך הוא כל מה שמדמיינים כשחושבים על מוסד פטיסרייה אירופי ויותר מזה – 2 קומות של קונדיטוריה עילית בסגנון מרכז אירופי וצרפתי שלצדה מחלקת פרלינים ושוקולדים מרשימה.
ההקפדה על הפרטים כאן היא ברמה כמעט צבאית ועל אף אינספור הצעות לפתוח סניפים ברחבי העולם, מסרבים בשפרונגלי לפתוח חנויות במרחק של יותר משעה נסיעה מהקונדיטוריה (יוצאת דופן היא חנות הבוטיק בדובאי, שנפתחה בשנה שעברה ושאליה מטיסים מדי לילה – ! – את ההיצע שיימכר ביום למחרת בטיסה ישירה).

חלל הישיבה המהודר של בית הקפה ממוקם בקומה השנייה. מוגשים כאן בריושים וקרואסונים בסגנון צרפתי שאופים במקום, מבחר מסחרר של עוגות טורט (המוגשות בגודל אישי, בסגנון הצרפתי) וכמובן – קנקני תה וקפה לצד המקרונים המפורסמים של המקום.
מקרונים בטעמי שמפניה – הן השוקולד והן הווניל – יוצאי דופן, כמו גם טעם הרובארב העונתי והקרמל המלוח. את כל אלו, כמו גם טבלאות שוקולד משובח, ניתן למצוא גם בצמד החנויות של שפרונגלי בשדה התעופה של ציריך.
עוד במומלצים: בראנץ' סוף השבוע של המקום
Café Bar Sprüngli. Bahnhofstrasse 21, Zurich. שעות פתיחה: 07:00-18:30

המקרונים של רביבה אפל
מתכון מורכב למיטיבי לכת למקרונים שאנחנו מגישים כבר מעל ל-20 שנה ב"רביבה וסיליה". התוצאה מצדיקה את המאמץ, רק צריך להיעזר במדחום, משקל וסבלנות.