מהפך בפסגה: בהשקת מדריך המסעדות הבינלאומי גומיו הוכרזו שף השנה, מסעדת השנה והשף המבטיח של השנה בישראל.
מדריך המסעדות הוותיק גומיו (Gault & Millau) נוסד בצרפת ונודע בפרט ברחבי אירופה בזכות דרוג המצנפות שלו, המקביל לכוכבי מישלן.
המסעדות נסקרות על ידי מבקרים אנונימיים זוכות לניקוד שנע בין 10-20 נקודות. 10 נקודות מעניקות מצנפת אחת, 13 נקודות – 2 מצנפות, 15 נקודות מזכות בשלישיית מצנפות ו-17 ו-19 נקודות מעניקות 4 ו-5 מצנפות בהתאמה.
עוד כתבות באתר Rex:
- אנטרקוט בעיר האורות: 6 מקומות המגישים סטייק מעולה – פריז
- 4 מקומות לאכול בהם מרק מעולה בחורף | תל אביב
- גולאש בקלי קלות: המתכון המנצח של רפי אהרונוביץ ("מר בשר)
בפרס מסעדת השנה זכתה השנה אלנה שבמלון הנורמן (16 נקודות ו-3 מצנפות) של ברק אהרוני, שף מוערך, עמית אהוב ושותף לכתיבת ההמלצות באתר רקס (למשל על ברצלונה).
במסעדת אלנה מתמקדים במטבח מקומי עם השפעות ים תיכוניות מספרד, צרפת ואיטליה. היא הוקמה מחדש בשמה הנוכחי לפני 3 שנים, שמסמל את השינוי הקונספטואלי שעברה על ידי השף אהרוני.
כעת זוכה השינוי להכרה המשמעותית של גומיו – בזכות מלאה ולא בחסד.

בפרס הבטחת השנה זכה שף מוערך ושותף לכתיבה באתר – השף תומר טל ממסעדת "ג'ורג' וג'ון" שבמלון דריסקו תל אביב. תומר טל הצעיר (34) היה סו שף במסעדת "טאפאס אחד העם" של יונתן רושפלד ועמד בראש מטבח מסעדת יפו תל אביב של השף חיים כהן לפני שהקים לפני כשנה את המסעדה המדוברת במלון דריסקו תל אביב. השף טל מציג במסעדתו מטבח מרתק ואינטליגנטי, שמשלב בין הנסיון העשיר שלו לחומרי הגלם של יפו.
השף דוד ביטון העומד בראש מסעדת לה רג'נס הכשרה של מלון המלך דוד זכה בפרס היוקרתי של שף השנה. זהו מהלך משמעותי שמחזק עוד יותר את מקומן החשוב וטיבן של מסעדות בעלות מטבח כשר בישראל, אחרי שבמשך שנים נחשבו לפחות איכותיות ממסעדות לא-כשרות.
בפרס השירות זכתה מסעדה כשרה נוספת – בלו סקיי של השף מאיר אדוני.

רשימת הזוכים המלאה של מדריך גומיו ישראל 2020
מסעדת השנה: אלנה שבמלון נורמן בראשות השף ברק אהרוני
שף השנה: השף דוד ביטון, מסעדת לה רג'נס שבמלון המלך דוד, ירושלים
הבטחת השנה: השף תומר טל, מסעדת ג'ורג' וג'ון במלון דריסקו תל אביב
שף פטיסרי הטוב ביותר: השף פטיסייר שחר פלג ממסעדת יפו תל אביב של עמית נוסף לכתיבה באתר – חיים כהן
המסעדה הטבעונית או הצמחונית הטובה ביותר: OPA של השפית שיראל ברגר
מטבח מקומי: איגרא רמא של השף ענר בן רפאל
תפריט היין בטוב ביותר: הסומלייר אבירם כץ, מסעדת הבסטה תל אביב
בר האוכל הטוב ביותר: מסעדת קאב קאם בראשות יריב מלילי
האווירה הטובה ביותר: יודל'ה בר ירושלים, גם הוא בראשות שותפנו היקר לעשייה באתר, השף אסף גרניו
אוכל הרחוב הטוב ביותר: שווארמה אמיל, חיפה
השירות הטוב ביותר: מסעדת 'בלו סקיי' של השף מאיר אדוני

תגליות זה אנחנו
מדריך גומיו נודע כמי שסימן בצרפת שפים מובילים, הידוע שבהם הוא מארק ורה שהיה הראשון שזכה בציון של 20 נקודות במדריך והיה יחסית אלמוני עד לחשיפה בגומיו.
בשנה הקודמת שב מדריך גומיו לישראל וזאת אחרי שהודפס כאן בשנות התשעים לתקופה קצרה. המדריך מודפס כעת במהדורה ארבע-שפתית אנגלית, צרפתית רוסית וכמובן עברית. גם כאן יצר עניין רב בשנה הקודמת סביב הבחירות שעשה – בראשן הכתרת השף הצעיר רז רהב (מסעדת OCD) כשף השנה.
השנה נכנסו למדריך כ-150 מסעדות ועוד כ-50 מסעדות פועלים. בדירוג 16 נקודות, הגבוה בישראל, זכו מסעדת "לה רז'אנס", OCD וכאמור אלנה שבמלון הנורמן.

סן פלגרינו העניק השנה חסות ראשית לטקס, וזאת בהתאם לגישה הבינלאומית של מותג המים היוקרתי, שמעודד קולינריה ופיין דיינינג בארץ וברחבי העולם, ממדריך סן פלגרינו ל-50 המסעדות הטובות בעולם ו"יאנג שף – תחרות השף הצעיר של השנה" ועד לפרויקט קאזה סן פלגרינו המקומי.
את הפרסים בטקס העניק מנהל מותגי המים היוקרתיים בטמפו, יבואנית סן פלגרינו ואקווה פאנה, רז קלמנוביץ' – וכן מנהלת מותג סן פלגרינו, עדי בן דוד.
