היינות הלבנים שמגיעים מצרפת – בפרט היבשים שבהם – נחשבים ליוצאי דופן באיכותם והם אולי הנחשבים בעולם. שאבלי ויינות בורגון ובשנים האחרונות גם סנסר מעמק הלואר הם המבוקשים והידועים ביותר, ולצדם בקלאסיקות מככבים גם יינות אלזס הפירותיים יותר.
עוד באתר Rex:
- טורטייה ספרדית – כך מכינים חביתת תפוחי אדמה ובצל כמו במדריד
- התוספת שתופסת: תרד בפרמזן ובשמל – מתכון קל ומנצח עם טוויסט טורקי
- פירה של שף: המתכון המיתולוגי לפירה הקטיפתי של השף הצרפתי ז׳ואל רובושון
לרגל השקת חבילת יינות לבנים צרפתיים במחיר מעולה ברשת ״יין בעיר״ – קצת פרטים והמלצות על היינות שבמארז.
■ שאבלי – אלבר בישו 2018
רקע: שאבלי הפך לסטנדרט של יין לבן איכותי בישראל ובכלל. היין מתבסס כולו על ענבי שרדונה שמקורם בשאבלי שבחבל בורגון הנחשב.
דרגות איכות שונות מבדילות בין סוגי היינות השונים שמגיעים מכאן ומעידות על החלקות והאיזורים בחבל מהם מגיע השאבלי שלכם.
על היין: שאבלי שמקורו ביקב אלבר בישו המשפחתי, שנוסד באמצע המאה ה-19 ושעליו מנצחים בני הדור השישי של המשפחה המייסדת. הכרמים של היקב נמצאים באיזורי הגידול הטובים בחבל בורגון.
היין עצמו צעיר וקליל ואף על פי כן מתגאה בדרגת גראן וין הנחשבת. את הענבים מגדלים באופן מסורתי לשאבלי והם מתיישנים על המשקעים, מה שמעניק ליין המינרלי טעם מורכב במיוחד.
הכי מתאים לשתות: בארוחת ערב מושקעת – ושגם כיף לשתות בזוג, סתם כך ובלי יותר מדי תוספת.
בשורה התחתונה: מופת של יין יבש וחד במחיר מעולה.
אלבר בישו שאבלי 2018. 85 שקלים לבקבוק או 199 לשלישייה
משתתף בחבילת היינות הצרפתיים של ״יין בעיר״.

■ בארטון גאסטייה מוסקדה
רקע: עמק הלואר הוא מחבלי היין האיכותיים שמעניק את התמורה הטובה ביותר ביחס לפרמטר זה בצרפת. מוסקדה הוא איזור ביקב שנודע במיוחד בכך, עם יינות מזן הענבים מלון-דה-בורגון, שבדיוק כמו שרומז שמו – מזכיר בחדות שלו את יינות בורגון, להם מתווסף כאן טעם פירותי ונעים.
היין: המוסקדה של בארטון גאסטייה – מיצרני היין הנודעים של צרפת – משלב את הטוב מכל העולמות: חמצמץ ופירותי כמו יינות לואר, וחד, מאוזן ומינרלי שמזכיר את יינות בורגון. היין עובר יישון קצר בחבית, שמעניק לו עגלגלות נעימה ועדינה.
הכי מתאים לשתות: בארוחת ערב קלילה עם פסטה בצד או דגים או עם קצת נשנושים בצד, בגינה או במרפסת.
בשורה התחתונה: יין שהוא חוויה ולא פחות חשוב – שבזכות המחיר, כיף לפתוח בלי יותר מדי התלבטויות ועכבות.
בארטון גאסטייה מוסקדה. 45 שקלים לבקבוק
משתתף בחבילת היינות הצרפתיים של ״יין בעיר״.

■ דומיין ויינבאך – סילבנר 2018
רקע: אלזס הוא אחד מהחבלים המזרחיים ביותר בצרפת, שזוכה בשנים האחרונות לפופולריות הולכת וגוברת בישראל, בזכות היינות הארומטיים שלו מזני ריזלינג, פינו גרי וסילבנר. חלק מיינות אלזס יבשים מאד ואחרים – שנחשבים ליינות איכות ברמה עולמית – מתגאים במתיקות מסוימת, מחצי יבש ועד לדרגת יינות קינוח.
סילבנר הוא זן הענבים היותר שובב וקליל שמגיע מאלזס ונעשה בו שימוש רב ביינות יבשים שמלווים אוכל.
על היין: יין צעיר וזוכה פרסים שמגיע מוויינבך, אחד היקבים הותיקים והמוערכים בחבל שנוסד ב-1612 על ידי נזירים, באיזור בו נטועים כרמים עוד מהתקופה הרומית.
הוא נמצא כיום בבעלות משפחתית, ושאותו מנהלות בנות המשפחה, מדאם פאלה ושתי בנותיה. המשפחה מאמינה בהתערבות מינימלית בתהליך ייצור היין כדי לתת ביטוי מלא לאיכויות של הענבים.
הסילבנר של ווינבאך מתיישן בחביות עץ עתיקות בנפחים גדולים במיוחד של עד 6,000 ליטר, מה שמעניק ליין רעננות ופירותיות ומודגשת לצד עגלגלות קלילה.
הכי מתאים לשתות: בארוחת ערב קלה או שבת בצהריים.
שורה תחתונה: יין איכות לא שגרתי שיקסום לחובבי היינות הפירותיים
דומיין ווינבאך סילבנר 2018. מחיר: 89 שקלים במקום 99 שקלים
משתתף בחבילת היינות הצרפתיים של ״יין בעיר״.

■ סנסר – פאסקל ז׳וליבה 2018
רקע: סנסר הוא יין לבן צרפתי ששני בפרסום והערכה שהוא נהנה ממנה רק ליינות שאבלי מבורגון. מקורו באיזור בשם זה בחבל הלואר ובענבי סוביניון בלאן.
על היין: פסקל ז׳וליבה הוא יקב צעיר וחדשני בתפיסתות, שנוסד לפני 33 שנים (בצרפת הכל יחסי, כן?). הסנסר בסדרה הגבוהה של יקב זה מביא לידי ביטוי את כל החוזקות של היינן ושל האיזור. שיטת העשיה היא ביו דינמית שמעניקה מקסימום ביטוי לענבים – 100% סוביניון בלאן, שמתיישנים בחביות נירוסטה וללא עץ. התוצאה: פאר יצירה של סנסר, יין מורכב ורענן בתמורה מעולה למחיר.
הכי מתאים לשתות: עם חברים שמבינים עניין, בארוחת ערב קלה או צהרי סופשבוע.
בשורה התחתונה: הצגה של יין – שמציג את המיטב של סנסר באופן שלא הכרתם עד כה.
פאסקל ז׳וליבה סנסר 2018. מחיר: 100 שקלים
משתתף בחבילת היינות הצרפתיים של ״יין בעיר״.
