חלוט ומשוקשק: מתכונים להכנת קוקטיילים עם תה בבית | Asian Sensation

30.12.2017
4 ברמנים ומיקסולוגים מהמסעדות האסיאתיות הטובות בתל אביב מגישים: קוקטיילים מושקעים על בסיס תה

קוקטיילים הם ז'אנר המשקאות האלכוהולי הצומח ביותר בעולם. בברים יעודיים, במסעדות וגם בבית משקשקים יותר ויותר מיקסולוגים, מקצועיים וחובבים, משקאות וקוביות קרח צלולות בשייקרים כסופים וקפואים.

עוד ברים, קוקטיילים ומה שביניהם ב-Rex:

בשנים האחרונות ניתן למצוא שלל קוקטיילים המבוססים על חליטות תה קר בשלל סוגים: תה ירוק ובניחוחות עשבי תיבול; תה חם בגוון אדום (רויבוש) מדרום אפריקה וכמובן הארל גריי המיתולוגי – כולם מככבים במשקאות מפוארים במיטב ברי הקוקטיילים בעולם, מלונדון ועד סן פרנסיסקו.

Gelsomino Bianco Cocktail (Photo: Agueda Peña Photography)
Gelsomino Bianco Cocktail, served at The Norman Hotel's Dinings restaurant, Tel Aviv (Photo: Agueda Peña Photography)

נמלי אסיה הפסיפית – הונג קונג, סינגפור, שנגחאי וגם בנגקוק (היושבת על שפך נהר בסמוך לים) נחשבים מאז ומעולם לנקודות מובילות בסצנת הקוקטיילים העולמית.

ניתן למצוא בהן כמה מהברים הטובים בתבל כאשר תה, חלק בלתי נפרד מהתרבות הקולינרית של איזור זה, מהווה חלק בלתי נפרד ומשמעותי במרכיבי הקוקטיילים.

ויסוצקי ו-Rex חברו ל-4 מסעדות אסיאתיות מובילות בתל אביב, מטרופולין שבעצמו הולך וצובר מוניטין כבירת קוקטיילים בינלאומית הודות לברים ולמסעדות שף המגישות משקאות באיכות בלתי מתפשרת – ויחד עם המיקסולוגים שלהן נוצרו 7 קוקטיילים בהשראה אסיאתית ועם חליטות התה של החברה. את התמונות צילמו צלמי רקס תעשיות – אמיר מנחם בתל אביב ואגדה פנייה (Agueda Peña Photography) בציריך.

קוקטיילים על בסיס תה ויסוצקי, עם סטיררים אדומים עם ה-W האיקונית של החברה או עם תיונים המשתלשלים מהכוס ומוסיפים טוויסט משעשע – יוגשו לאורך החורף במסעדות  ניטאן תאי (הארבעה 21, תל אביב), Dinings (מלון נורמן. נחמני 25, תל אביב), אסיה (רבי נחמן 3, שוק הפשפשים יפו) וקפה הנוי (מלכי ישראל 1, כיכר רבין תל אביב. כשר ללא תעודה).

את הקוקטיילים רצוי לשתות בברי המסעדות – אבל כמובן שאפשר גם להכין בבית.

קוקטיילים על בסיס תה – כך עושים זאת

לפני שמתחילים – 4 טיפים להכנת הקוקטיילים של ויסוצקי ובכלל.

קוקטייל טוב הוא קוקטייל קר. מאד. חשוב לזכור ולשקשק את הקוקטיילים כ-30 שניות ועד שנוצר מעטה דק (דוק) של קרח על השייקר. ההבדל בטעם משמעותי וההקפדה משתלמת.

בהיעדר שייקר בבית – אפשר לשקשק את הקוקטיילים בצנצנת זכוכית – רק לוודא שנסגרת היטב לפני השימוש.

סירופ סוכר שמופיע במתכונים לפניכם אפשר להכין על ידי בישול מים וסוכר בכמות שווה עד להמסת הסוכר או ליצור יש מאין ובָּמקום על ידי המסה של סוכר בכמות זהה של מים רותחים וערבוב עד להטמעה. למשל: 1/4 כוס מים על רבע כוס סוכר.

קרח צלול ככל האפשר חשוב לשים לב ולהשתמש לצורך הכנת הקוקטיילים בקרח נקי וצלול שנוצר בסמיכות יחסית לקוקטיילים, כלומר – לא כזה שנדלה ממעמקי המקרר אחרי שנים ארוכות, אחרי שדבקו בו ריחות וטעמי לוואי כתוצאה מישיבה ממושכת במקפיא.

מבנה ועיצוב הכוס משפיע באופן משמעותי על הטעם. כוס רחבה מדגישה ניחוחות וטעמים, משהו שנחמד כשמגישים קוקטייל ארומטי. מאידך, כוס צרה מעדנת ריחות – למשל בקוקטיילים חזקים יחסית שניחנים בניחוח אלכוהולי. לכן רצוי לדבוק בהמלצות הברמנים ולהשתמש בכוס הייעודית לקוקטייל – גבוהה וצרה (היי בול) או נמוכה ורחבה יחסית (לואו בול). אל תגידו שלא אמרנו.

Rusty Nail Bangkok Style Cocktail (Photo: Agueda Peña Photography)
Rusty Nail Bangkok Style Cocktail, Served at Nithan Thai restaurant, Tel Aviv (Photo: Agueda Peña Photography)

הקוקטיילים של Asian Sensation

ראסטי נייל בנגקוק סטייל | Rusty Nail Bangkok Style – על בסיס וויסקי וחליטת ויסוצקי "סודות הצמחים" ג'ינג'ר ודבש. מתכון של הדר דרוקר המוגש במסעדת ניטאן תאי

יסמין הכחולה | Blue Jasmine – על בסיס וודקה מתובלת בקוקוס וחליטת ויסוצקי "גולד ליף" יסמין ותה ירוק. מתכון של אלדד סער, ברמן ומנהל בר מסעדת אסיה בשוק הפשפשים

גרין ג'סמין | Green Jasmine – על בסיס ג'ין וחליטת ויסוצקי "גולד ליף" יסמין ותה ירוק. מתכון של דן קרייצר המוגש במסעדת קפה הנוי

ביטר פרוט | Bitter Fruit – על בסיס קמפרי וחליטת "הגן הקסום" פירות יער (שניתן להכין בבית גם על ידי שימוש בקפסולות אספרסו). מתכון של דן קרייצר המוגש במסעדת קפה הנוי

רד & בלאק | Black & Red – על בסיס רום שחור וחליטת ויסוצקי רד-טי קינמון ווניל (רויבוש). מתכון של דן קרייצר המוגש במסעדת קפה הנוי

ארל רָאי | Earl Rye – על בסיס וויסקי שיפון אמריקאי וחליטת "גולד ליף" ארל גריי ופרחי לבנדר. מתכון של נוי דודאי המוגש במסעדת דיינינגס שבמלון הנורמן

ג'לוסומינו ביאנקו | Gelsomino Bianco – על בסיס ורמוט לבן, חליטת ויסוצקי "גולד ליף" יסמין ותה וירוק. מתכון של נוי דודאי המוגש במסעדת דיינינגס שבמלון הנורמן

תגובות לפוסט