רול גבינות טבעוני עם מוצרלה ופטה – מתכון קל ומרשים לשבועות

09.05.2022
רול גבינות טבעוני לשבועות - ועם טוויסט מקומי ומפתיע: השף שחף שבתאי מגיש מתכון מרשים וקל שמשלב בין טעמים אסיאתיים לים התיכון, עם רוטב עגבניות חריף ועוקצני

רול גבינות הוא טוויסט שובב שנולד במטבחי הפיוז׳ן שמשלבים בין מרכיבים מערביים למטבח האסיאתי. במתכון שלפניכם לקחנו את הקונספט הזה – הקליל, האלגנטי ושכל כך מתאים לשבועות – לשלב הבא. כך נולד רול גבינה טבעוני, כשאת מקומן של הגבינות מחליפה צהובה ופטה טבעוניות של ויולייף.

את הסויה – רוטב שקשוקה או חריימה מקומי (טבעוניים, ודאי שטבעוניים!) עם עקיצה פיקנטית ומפתיעה.

לכל מתכוני שבועות הטבעוניים של ויולייף באתר rex:

רול גבינות טבעוני עם מוצרלה ופטה ויולייף

מתכון של השף שחף שבתאי. את כמות המרכיבים אפשר להגדיל במידת הרצון בכפולות של 2 לפי כמות הסועדים. הכי שווה – להכין את הרוטב ממה שנשאר מהשקשוקה או מנת החריימה של סוף השבוע.

מרכיבים ל-2 רולים:

2 דפי אורז
2 פרוסות צהובה בטעם טבעי, מעושן או פטריות של ויולייף
3-4 עלי חסה קטנים
1 גזר, חתוך לקיסמים דקיקים
2 תרמילי שעועית לוביה
3 כפות מיונז טבעוני
עלים מ-3-4 גבעולי כוסברה – אפשר גם יותר ולפי הטעם
עלים מ-2 גבעולי נענע
4 עלי תרד ללא הגבעול
40 גרם צהובה טבעונית בטעם מוצרלה
30 גרם פטה טבעונית ויולייף

לרוטב העגבניות החריף:
1 כוס רוטב שקשוקה פיקנית (להשיג מוכן בסופר)
2-3 כפות סריראצ'ה – לא חובה

הכנה:

טובלים את דפי האורז בקערת מים ל-5 מבלי להשרות. מסדרים כל דף אורז על פרוסת צהובה של ויולייף – אפשר בטעם טבעי או להתפרע עם אלו המעושנות ובתוספת פטריות.

מורחים מעל כל דף אורז כף וחצי מיונז טבעוני ואת שאר המרכיבים ומגלגלים לרול.

מכינים את הרוטב: מחממים את הרוטב והסריראצ׳ה לחום חמים-פושר. טוחנים לקבלת רוטב במרקם אחיד.

הגשה: פורסים את הרולים לרוחב כמו סושי ומגישים לצד הרוטב. מגישים מייד.

רול צהובה טבעונית ורוטב עגבניות חריף של השף שחף שבתאי (צילום: סיון אסקיו, רקס תעשיות)

תגובות לפוסט