רול גבינות הוא טוויסט שובב שנולד במטבחי הפיוז׳ן שמשלבים בין מרכיבים מערביים למטבח האסיאתי. במתכון שלפניכם לקחנו את הקונספט הזה – הקליל, האלגנטי ושכל כך מתאים לשבועות – לשלב הבא. כך נולד רול גבינה טבעוני, כשאת מקומן של הגבינות מחליפה צהובה ופטה טבעוניות של ויולייף.
את הסויה – רוטב שקשוקה או חריימה מקומי (טבעוניים, ודאי שטבעוניים!) עם עקיצה פיקנטית ומפתיעה.
לכל מתכוני שבועות הטבעוניים של ויולייף באתר rex:
- צזיקי טבעוני – מתכון יווני שמכינים בקלי קלות
- נאצ׳וס טבעוניים – מתכון מקסיקני עם טוויסט מפתיע ושמכינים בצ׳יק
- לעוד מתכונים טבעוניים עם מוצרי ויולייף
רול גבינות טבעוני עם מוצרלה ופטה ויולייף
מתכון של השף שחף שבתאי. את כמות המרכיבים אפשר להגדיל במידת הרצון בכפולות של 2 לפי כמות הסועדים. הכי שווה – להכין את הרוטב ממה שנשאר מהשקשוקה או מנת החריימה של סוף השבוע.
מרכיבים ל-2 רולים:
2 דפי אורז
2 פרוסות צהובה בטעם טבעי, מעושן או פטריות של ויולייף
3-4 עלי חסה קטנים
1 גזר, חתוך לקיסמים דקיקים
2 תרמילי שעועית לוביה
3 כפות מיונז טבעוני
עלים מ-3-4 גבעולי כוסברה – אפשר גם יותר ולפי הטעם
עלים מ-2 גבעולי נענע
4 עלי תרד ללא הגבעול
40 גרם צהובה טבעונית בטעם מוצרלה
30 גרם פטה טבעונית ויולייף
לרוטב העגבניות החריף:
1 כוס רוטב שקשוקה פיקנית (להשיג מוכן בסופר)
2-3 כפות סריראצ'ה – לא חובה
הכנה:
טובלים את דפי האורז בקערת מים ל-5 מבלי להשרות. מסדרים כל דף אורז על פרוסת צהובה של ויולייף – אפשר בטעם טבעי או להתפרע עם אלו המעושנות ובתוספת פטריות.
מורחים מעל כל דף אורז כף וחצי מיונז טבעוני ואת שאר המרכיבים ומגלגלים לרול.
מכינים את הרוטב: מחממים את הרוטב והסריראצ׳ה לחום חמים-פושר. טוחנים לקבלת רוטב במרקם אחיד.
הגשה: פורסים את הרולים לרוחב כמו סושי ומגישים לצד הרוטב. מגישים מייד.
