חמין מקרוני של השף חיים כהן – מתכון ביתי מנצח שתמיד עובד

20.12.2021
חמין מקרוני שמכינים בקלי קלות - ורק ממרכיבים שיש בבית: מתכון מושלם לסופשבוע קריר של השף חיים כהן בהשראת זה של אימו מרים

חמין מקרוני הוא מתכון שעלה בדרך קבע על השולחן שלנו בבית בסופי שבוע. הסיר שלי נאמן בטעם ובכמויות לזה שהייתה מכינה אמא שלי בילדותי בשכונת קריית שלום התל אביבית. העוף יוצא בו רך, מתפרק מהעצמות – ואליו משתדכת פסטה שהתבשלה במשך לילה שלם על הגז או בתנור. בקיצור: סיר משפחתי.

עוד מתכונים של חיים כהן באתר rex:

כמו המתכון ההוא, שלא היינו קוראים לו ספגטי או פסטה אלא חמין מקרוני – יש בו כמות יפה של שמן. אני שדרגתי את השמן מזה הנייטרלי של אמא שלי לזית – כמובן שמי שמעדיף לשמור על הטעם המקורי יכול להחליף חזרה. בכל מקרה – להוריד אי אפשר.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by orit Ivtzan (@oritivtzan)

חמין מקרוני – פסטה ועוף בבישול ארוך

מתכון של השף חיים כהן. שימו לב: אפשר להשתמש בעוף שלם מחולק או לחלופין או ב-6 שוקיים. ועוד משהו: את הפסטה מבשלים חצי בישול. כלומר- 3-4 דקות פחות מהוראות ההכנה של היצרן.

מרכיבים ל-6-8 מנות:
1 עוף שלם מחולק ל8 – אפשר להחליף ב-6 שוקיים
1 חבילת פסטה ארוכה (500 גרם) – רצוי מקרוני או בוקטיני (עם חור באמצע) או פטוצ'יני , מבושלת לפי הוראות היצרן פחות 4 דקות ומסוננת
100 מ"ל שמן זית (1/2 כוס) – אפשר גם שמן ניטרלי
מלח ופלפל שחור

הכנה:
יוצקים שמן לסיר גדול וכבד ומחממים.

מעבירים את חלקי העוף לקערת ערבוב. מוסיפים מלח ופלפל שחור בנדיבות ומערבבים בידיים. מעבירים את העוף לסיר ומטגנים תוך כדי ערבוב עד להזהבה עמוקה. מוציאים את חלקי העוף ושומרים בצד. מעבירים את השמן מהעוף אל תוך קערת הפסטה המסוננת ומערבבים.

הרכבה: מסדרים שליש מכמות המקרוני בשכבה בתחתית הסיר . מעל, מסדרים חצי מכמות העוף. מוסיפים עוד שליש מכמות המקרוני , מעל , את שאר העוף ולבסוף- את מה שנותר מהפסטה.

יוצקים לסיר שליש כוס מים רותחים. מביאים על אש בינונית לרתיחה. מעבירים לתנור ואופים למשך לילה בחום נמוך (100 מעלות).
לחלופין ניתן לבשל מכוסה על פלטת שבת למשך לילה או 3.5 שעות לפחות על הכיריים באש מינימלית

חמין מקרוני של חיים כהן (צילום: engin aykurt)

תגובות לפוסט