דורון מנגולי: הסומליירים של ישראל

28.03.2022
הוא מאמין בתפריטי יין נגישים, אוהב לסגור את היום עם בלנד של יין אדום בסגנון בורדו ובסתר חובב משקה תוסס וזהוב ששמו מתחרז עם יענקל׳ה בן-סירה (הלם!). הכירו את דורון מנגולי מנהל בר ואחראי תחום יין במסעדת פופינה

דורון מנגולי (29) @doronmangoli
מנהל בר ואחראי תחום יין, פופינה. @popina_chef_restaurant


מהכרם לפלור: איך הגעתי להיות סומלייה

כשהשתחררתי מהצבא התחלתי לעבוד במסעדה ברעננה. אהבתי לעולם האלכוהול ולעולם יין בפרט רק גדלה עם הזמן. הרצון והרעב לידע לא פסקו וכך מצאתי את עצמי לומד וקורא על יין בבית, יושב עם אנשי מקצוע ונשאב לעולם הקסום של היין.

תחנות בדרך

מקום בלב שברעננה, לירי לאונג' ברשפון ודנדי שבמושב חרוצים וכיום במסעדת השף פופינה בניצוחו של אוראל קמחי.

מי אתה, תפריט יין

על תפריט יין להיות מותאם לווייב שהמקום מנסה לייצר. הוא צריך להיות נגיש ומזמין, כזה שגם מי שאינם אנשי יין ירגישו בו חופשי ויתמצאו בו. לבסוף, הוא צריך להתאים לאוכל המוגש במקום ולעונה.

בתפריט של פופינה, שאליה הצטרפתי לאחרונה, שמים דגש על אופי היינות כך שיתאימו לאופי המסעדה. התפריט גם נותן במה לאיזורי גידול שבאופן אישי אני אוהב.


טעמים וזנים אהובים

בלנד אדום ומנחם בסגנון בורדו בסוף יום – ובקיץ רוזה שובב. אני מאוד אוהב יינות ארומטיים, פירותיים ובעיקר בעלי נוכחות באף ופה.

מסדרת בטא של ברקן אוהב את הרוזה – יין שובב בעל צבע מהפנט, כזה שיתאים לכל מקום ולכל סיטואציה בכל זמן.

דורון מנגולי ורוזה שובב מסדרת בטא של ברקן (צילום: סיון אסקיו, רקס תעשיות)
בהערכת חסר בסצנה המקומית 

יינות קינוח. מרגיש כאילו מישהו שכח או התעלם מהעובדה שהם חלק מרכזי בסוף הארוחה.

מחוץ לשעות העבודה

בעיקר במסעדות. עם זאת, אין כמו לסיים את הכוס במרפסת עם יין אהוב. מלבד יין ובסתר אני איש של בירה.

קולגות מוערכות
כולם! הרוב המכריע ראוי להערכה.


טיפ לסומליירים מתחילים

הרבה אהבה לחומר גלם, כוח רצון וחתירה לידע כל הזמן יביאו אתכם למקומות גדולים!


עם מי הכי היית רוצה לשתות בקבוק יין

עם אשתי לעתיד. אני עדיין לא מכיר אותה, אבל איך אומרים – אין כמו להכיר על כוס יין 😉

העתיד בתחום היין

מאחל שבעת הבציר יהיו לנו יינות משובחים. ולי – להמשיך במה שאני הכי אוהב לעשות: לדבר, למכור, להדריך ובעיקר לשתות יין. לחיים.

מתנחם בו בוסף יום. בלנד של יין אדום בסגנון בורדו (צילום: unsplash)

תגובות לפוסט