מסעדות שף מומלצות – דובאי: רביעיית המצטיינות של יפה עירון-קוץ בג'ומיירה

27.11.2021
מסעדות שף מומלצות בדובאי? קיבלתם: יפה עירון-קוץ, הדיווה של הפיין דיינינג האירופי - בוחרת 4 מסעדות לא שגרתיות להתענג עליהן ברובע ג'ומיירה היוקרתי של הנסיכות

מסעדות שף מומלצות בדובאי, אחד היעדים הפופולרים עבור ישראלים בשנה האחרונה – יחסית קל למצוא בחיפוש אונליין. כחלק מההכנה שלי לנסיעה לאמירויות, כמו לפני כל נסיעה לעיר או למדינה חדשה, אני נוהגת להכין רשימה של מסעדות ששווה לבקר בהם. הדגש שלי הוא כמובן של אוכל מקומי.

עוד כתבות של אוכל עולמי באתר rex:

עם זאת, כשהתחלתי להתעניין איפה כדאי לאכול בדובאי, הופתעתי לגלות שרוב ההמלצות שמצאתי היו של מסעדות עם אוכל בינלאומי. כשהגעתי לכאן גיליתי למה: 85% מתושבי המקום הם זרים מכל קצוות העולם וכך גם הגסטרונומיה המקומית.

כלכלת דובאי, אחת משבע מדינות איחוד האמירויות הערביות, לא מתבססת על נפט – אלא על תיירות ועסקים. מתוך כך האמירות מנהלת מדיניות סובלנית כלפי תיירים וזרים.

דובאי (צילום: unsplash)

במסעדות, בבתי המלון ובחנויות מורשות, זרים לא-מוסלמים יכולים לרכוש ולשתות אלכוהול – שאגב זורם בשפע בברים ובמסעדות. גם מבחינת לבוש יש סובלנות, בפרט בקרבת החופים.

נשים וגברים מסתובבים במכנסיים קצרים ובגופיות בנחת במהלך היום (כמובן שלמסעדות עדיף ומומלץ להגיע לבושים בצורה מהוגנת ומכובדת).

ומה עם האוכל? סצנת הפיין דיינינג בעיר מרשימה ברמתה ובגיוון. ארוחות וישיבה בברים הם חלק חשוב מחוויית הביקור בדובאי. רמת האירוח, והאוכל המוגש גבוהה ביותר, השירות מעולה ומקצועי – ועיצוב חלל המסעדות מפתיע ברמת ההשקעה.

התרשמתי גם מהמגוון של חומרי הגלם, מקוויאר ועד כמהין שמוטסים באופן יומיומי מאירופה – וגם מאיכותם.

פלאטו רויאל בסגנון צרפתי עם אויסטרים. מסעדת טוויגי, דובאי (צילום: יחסי ציבור)

שניים מהמרכיבים המקומיים באוכל הרחוב המקומי הוא תמרים – עם מבחר ענק ובשלל מילויים (ששווה גם להביא הביתה כמתנה, למשל מבאטיל קפה שיש לו סניף בדובאי מול, Bateel Cafe) וכן מיץ לימונענע צונן, בגרסה דומה אך שונה מזו שמוכרת בישראל. ואם כבר מתנות: תבלינים מקומיים באיכות מצוינת אפשר למצוא בשוק דיירה המסורתי.

4 מסעדות שף מומלצות ממטבחים מרחבי העולם למי שמגיע לכאן.

ניניווה – Ninive

שם המסעדה המיתרגם בעברית לנינווה רומז שמדובר במסעדה המגישה אוכל מזרח תיכוני. היא ממוקמת על מרפסת משקיפה על גורדי השחקים המקיפים אותה, כנווה מדבר בלב רובע העסקים של דובאי ג׳ומיירה.

מסעדת ניניווה, דובאי (צילום: יחסי ציבור) 

המרפסת מחולקת לפינות ישיבה אינטימיות שכוללות ספות וכרים סביב שולחנות נמוכים שמופרדות על ידי מחיצות. כדי להשלים את התפאורה אפשר לקבל כאן נרגילות לעישון בעת הארוחה על רקע מוזיקה ערבית עכשווית.

התפריט מגוון וכלל מנות מרחבי המזרח התיכון – מטורקיה ואיראן ועד מרוקו. האוכל מוגש בכלי חרס מיוחדים בעבודת יד ותפריט האלכוהול כולל שלל סוגי עראק האזור – למשל עראק מאסאיה הלבנוני והמצוין.

בין המנות המומלצות: מרק עדשים חמצמץ, קובה נבלוסיה מטוגן ברוטב חריף, פטאייר ממולא בשר ופסטייה עוף מרוקאית. בעיקריות מכבבים טאג׳ינים של תמנון או עוף, מאנטי – שישברק ארמני וכן מנת קוסקוס רויאל איתמנית עם נקניות מרגז, עוף וכבש ונתחי טומהוק אימתניים במשקל 1.5 ק״ג ברוטב קשקבל ותערובת ודואה מצרית.

המחירים הגיוניים ואת הארוחה כדי לקנח בטוויסט מזרח תיכוני על סאנדיי, מעוטר בסירופ היביסקוס ופיסטוקים או בכנאפה ותה מקומי.

Ninive – Jumeirah Emirates Towers – Dubai

מסעדת ניניווה, דובאי (צילום: יחסי ציבור)

קנטין דו פובור – La Cantine Du Faubourg

מסעדה פריזאית בהשראת הקנטין, בר המסעדה ברנז׳אי הממוקם בפובור סנט אונורה היוקרתי של עיר האורות.

הסניף האמירתי ממוקם בקומה הראשונה של ג׳ומיירה טאוור, בחלל מעוצב וכולל גם מרפסת גדולה עם בר. על האוכל המצוין והמושקע אמון השף הצרפתי ז׳יל בוסקה שעבד בין היתר לצד גורדון רמזי וניצח על מסעדת כוכב מישלן בצרפת – ומעריץ את אסף גרניט, אגב (״מחכה לביקור שלו אחרי שהוא העיף לי את המוח במסעדה שלו״).

בראשונות אפשר למצוא שורט ריבס וטרטר מבשר וואגיו, סביצ׳ה ילו טייל – אבל גם אסקרגו ואויסטרים מצרפת. בעיקריות מככבים נתחי בשר מהגריל האימתני, דגים וכן סלטים ופסטות – טליולוני ברוטב לימון קוויאר למשל.

בסופי שבוע מוגש בראנץ׳ מוצלח ובשעות אחר הצהריים – תפריט תה. המחיר לארוחת ערב – 200-250 שקלים לאדם.

La Cantine Du Faubourg Jumeirah Emirates Towers. , קומה ראשונה

מסעדת קנטין, דובאי (צילום: יחסי ציבור)

מימי קשוקי – Mimi Kakushi

אוכל יפני מעולה מוגש כאן, במלון פור סיזנס היוקרתי, מהיפים בדובאי, המעוצב בסגנון אוריינטלי מרהיב. שם המסעדה מתורגם ל"כיסוי אוזניים", שניתן לאחת מהתסרוקות המערביות שצעירות יפניות אימצו ב-1922, בהן השער כיסה את האוזניים והסתיים בקו חיתוך אלכסוני.

כמו שמרמז שמה, המסעדה מעוצבת בהשראת שנות ה-20 של המאה ה-20 ביפן, שהחלה בתקופה זו להיפתח להשפעה מערבית. הכלים היפהפיים הגיעו מיפו ומנורת חוטים ווילונות מחרוזי עץ מקומיים יוצרים משחקי אור וצל ומוסיפים לאווירה המסתורית מעט של המקום. חלק מהמטבח פתוח וניתן לצפות בהכנת במנות.

מסעדת מימי קאקושי, דובאי (צילום: יפה עירון-קוץ)

בתפריט: קוקטיילים על בסיס סאקה לפתיחה, שפע סושי יוצא דופן באיכותו, צ׳יראשי נהדר – וגם כיסוני גיוזה ממולאים בכבד אווז, תפריט טמפורה ואיך לא – בלאק קוד ברוטב מיסו הדרים, דבש ותמרינדי, מנה שהפכה כבר לקלאסיקה של המטבח האסיאתי במסעדות פאר מערביות.

מהמנות אחרונות אהבתי את עוגת המנגו עם גלידת סומסום שחור ותה מאצ׳ה ועוגיות דקיקות של מנגו.

המחירים במקום יקרים יחסית בסביבות – 300 לארוחת טעימות – אך המחיר בהחלט שווה את החוויה.

מסעדת מימי קאקושי, דובאי (צילום: יחסי ציבור)

טוויגי

מסעדת חוף ים תיכונית למי שמתכוון לבלות על חוף הים בכיף במלון פארק היאט דובאי, מותג היוקרה של תאגיד המלונות האמריקאי.

זהו בעיני אחד המלונות היפים של העיר והוא בנוי ככפר יווני. האווירה כאן היא של חופשה עליזה בריביירה הצרפתית בסגנון שנות השישים כאשר נערות צעירות אימצו את המיני הקצרצר בהשראת הדוגמנית הדקיקה טוויגי.

סלט פירות ים. מסעדת טוויגי, דובאי (צילום: יפה עירון-קוץ)

המסעדה ממוקמת על מרפסת גדולה מול הלגונה של דובאי עם ירידה לבריכה ולחוף הפרטי של המלון – והיא משקיפה על הנוף האורבני המפורסם של העיר.

אפשר לבלות כאן את כל היום או להגיע לארוחת צהרים ולסיים עם קוקטיילים לצד הבריכה על רקע השקיעה והנוף המרהיב, על רקע מוזיקת צ׳יל אאוט .
התפריט נוצר, כמו שהשף מתאר – בהשראת אוכל של מועדון חוף ים תיכוני.

מסעדת טוויגי, דובאי (צילום: יחסי ציבור)

בראשונות מוגשת כאן מנת כדור גבינת בוראטה אימתני שמתאים לזוג בהשראת איטלקית וכן פלאטו של פירות ים חלוטים על קרח – עם או בלי קוויאר – וגם סטייק טרטר וכבד אווז בהשראת המטבח הצרפתי. מהמטבח היווני מגיע חציל קלוי וקלוף שנראה כפרוסת עוגה וטובל בצזיקי מיוגורט יווני מצוין וכן סלט תמנון.

חצילון קלוי. מסעדת טוויגי, דובאי (צילום: יפה עירון-קוץ)

בעיקריות: קסרול פירות ים, דגים צלוים, נתחי סטייק ואגיו על הגריל, פסטות ופיצות – וריזוטו כמהין עם כרישה.

בקינוחים מומלץ ללכת על פרופיטרול או קרם ברולה ענק וזוגי עם פירות יער.

 

3 תגובות

כתבה מעולה, צילומים שמתחשק לצלול לתוכם עם סכין ומזלג וגם הקדמת הארות הרקע מעניינות מאד. כל זה והבניינים המעופפים – אגדה.

הגב

כתבה מעולה ,צילומים מרהיבים שגרמו לי כבר לרצות לעלות על הטיסה הראשונה לדובאי

הגב

תגובות לפוסט