מקום עם בשר: 6 אטליזים וקצביות מומלצות ברחבי ישראל

05.04.2022
יד ראשונה מקצב ומייסטר בשר: רועי ירושלמי מכתיר 6 אטליזים מצטיינים ברחבי הארץ. יש גם מתכונים

אטליז נותר אטליז כמעט כנגד כל הסיכויים. הצגת של יחיד של קצב, ששומר על מקומה המוחשי של חנות הבשר במרחב הציבורי גם כשאת התוצרים של חבריו לז'אנר המתמחה – חנות הירקות והמאפייה – כבר אפשר לקנות דרך אפליקציה או תוכנה.

עוד בשר ב-Rex:

הסיבה פשוטה; חנות בשר היא עסק שהדגש בו הוא על האישי ומבוסס על היכרות ואמון-  בפרט שזה מגיע לנתחים היקרים כמו אנטרקוט וסינטה.

לכן לרוב חנויות הבשר אין נקודות מכירה נוספות. בגרמנית אומרים שנתחי החזיר משמינים כשהקצב באטליז, ואכן, במקרה זה הצורך של הבעלים להיות נוכח במקום היא קריטית.

שנייה לפני פסח וגם יום העצמאות – ובכלל: 6 איטליזים מצטיינים ברחבי הארץ ששווה להצטייד בהם בבשר לצורך צלייה במחבת, או בתנור, גריל וכמובן – נפנוף על האש.

בשר מעושן (צילום: chad monato)

ידע הבשרים – תל אביב

רפי אהרונוביץ' – "מר בשר" בשבילכם – הוא אחד הקצבים המוכרים בישראל, בזכות ולא בחסד.

האטליז שפתח עם שותפו מנשה מור לפני 20 שנה ברמת אביב הוא אבן שואבת לחובבי בשר תל אביביים ואנינים שמגיעים לכאן כדי להצטייד בנתחי פרה מבכירה מצוינים, נקניקים ונקניקיות תוצרת בית – כשהמחירים בהתאם.

היחס האישי, במה שמרגיש כמו מועדון קבועים, ניכר היטב במקום. אהרונוביץ' מכיר את רוב לקוחותיו בשמותיהם ואף מכין עבורם, במַקום וללא תוספת תשלום, את המשרה לנתחים שהם רוכשים – ומצייד במתכון להכנה אותו הוא כותב בטוש, בלקוניות יעילה להפליא, על האריזה.

עוד במומלצים: ז'מבון משובח שמכין אהרונוביץ' ונתחי האנטרקוט המצוינים ("מהם אני מתקשה במיוחד להיפרד", מוסיף בצער וברצינות), מפולטים ועל עצם.

ידע הבשרים. טאגור 38 (במרכז המסחרי), תל אביב

מוסד. מימין - מנשה מור ורפי אהרונוביץ באטליז "ידע הבשרים" (צילום: ידע הבשרים)
מוסד. מימין – מנשה מור ורפי אהרונוביץ באטליז "ידע הבשרים" (צילום: ידע הבשרים)

 

 

אומנות הבשר – סער – קריית טבעון

בוטיק של בשר. האטליז המטופח של סער אבואב נעים ההליכות נמצא ברחוב לא גדול במרכז קריית טבעון ומוכר כבר 15 שנה, מלבד הנתחים המוכרים והידועים מבקר וטלה – גם המבורגרים מצוינים ושלל חלקי בשר בתיבול ייחודי  לפי דרישה.

בסופי שבוע וחגים ניתן להצטייד בשלל נקניקים ונתחים מעושנים שאבואב מכין בעצמו, במעשנה שבכניסה לאטליז – אסאדו, נתחים ממולאים בבשר טחון או כבד אווז ועוד. אפשר ורצוי ביין שמוזגים ונמכר במקום. שווה.

עוד במומלצים: נקניקיות מרגז וצ'וריזו בעבודת יד שמכינים במקום.

אומנות הבשר – סער. החורש 5, קריית טבעון. 04-983651

(צילום: נועם הוד)
יש גם אסאדו. המעשנה בחזית אטליז אומנות הבשר (צילום: נועם הוד)

 

האיטליז המודרני – נצרת

הקצבייה המוקפדת של ג'ריס מילאד היא חלום רטוב לקרניבורים. היכל מצוחצח של נתחי טלה שונים -פילה מהסרטים, צוואר ממולא ועוד – וכמובן בקר מיושן ובשר לבן.

השירות יעיל וזריז והאיכות – יוצאת דופן, במיוחד אם מתחשבים במחירים האטרקטיביים (ודאי שאם משווים למרכז). בשני המקרים האחרונים הסיבה לכך היא שמקורו של רוב הבשר בגידולים של המשפחה ברחבי הצפון. את האטליז עצמו הקים סבו של מילאד לפני 56 שנים, והוא עצמו עובד במקום מגיל 12.

שווה להגיע במיוחד עבור הנתחים המיושנים של המקום – טי בון, קוט דה בף (אנרקוט על העצם) ומה שביניהם – וגם עבור הנקניקיות שמכין מילאד המוכשר והמיומן במקום – מרגז חריף וסלסיסו עראבי, נקניקיית בשר לבן עם יין מתובל בציפורן וקינמון שלמד להכין בעת הכשרתו באיטליה.

עוד במומלצים: נתחי החזיר הטובים בארץ כבר אמרנו? קוטלטים, פילה וצוואר לבן באיכות יוצאת דופן.

האיטליז המודרני. רחוב גליל 6015 (מול מלון רימונים), נצרת. 04-6550101

בית מרקחת. האטליז המודרני - נצרת (צילום: מתוך עמוד הפייסבוק של האטליז)
בית מרקחת של בשר. האטליז המודרני – נצרת (צילום: מתוך עמוד הפייסבוק של האטליז)

מו ומו – רחובות

שמעה של מו ומו שברחובות יצא לרחוק הודות לבשר שמוגש במסעדה המצוינת, בעיני – אחת מ-5 הטובות בארץ כבר יותר מעשור.

מפתיע לגלות שסועדים רבים, בפרט אלה המגיעים לכאן מכל קצוות אזור המרכז בשעות הערב, לא יודעים שהמקום החל את דרכו – ועדיין מתפקד – כאטליז מהוקצע ומשגשג שמספק את התוצרת המצוינת של המסעדה.

ההתמחות ב"מו מו" היא בבשר פרות בוגרות – מהסוג שלא ניתן למצוא בסופרים ושרק אטליז, כמו שהסביר לי לפני כמה שנים הבעלים תמיר לוי בראיון, יכול להתמודד עמו מבחינת המיומנות, ההיצע הנקודתי והתמחור (ולא זול כאן).

התמורה בכל מקרה מצדיקה את המחירים ומלבד הנתחים הקלאסיים ניתן למצוא כאן שלל נתחים יחודיים שלוי מפרק בעצמו כמו למשל סטייק פלאנק של בטן בקר ואת הקצה הרך והמתמסר של ראמפ סטייק (שייטל) – שלא מבייש גם נתחי פילה ומיועד לכל מה שעושים עם הנתח היוקרתי: קרפצ'יו, צלייה קצרה במחבת (מינוט) וכמובן סטייקים על האש. תענוג.

עוד במומלצים: באווט – נתחו הדק והעסיסי של נתח הקצבים ונתחים על העצם.

מו ומו. הרצל 74, רחובות.

A post shared by Tamir Levi (@moovmoomeat) on

איוו – ירושלים ותל אביב

מוסד ירושלמי של בשרים (שהתחדש לא מכבר גם בסניף תל אביבי עליו אמון ראם אזובל) שגם מתגאה במסעדת המבורגרים.

30 שנה בדיוק שהקצב אבי בן דוד עומד מאחורי הוויטרינה המטופחת של איוו, אותה קנה מקצבים יוגוסלבים ב-1987.

תערובות הבשר לקבב והמבורגרים על בסיס נתחי סינטה ושייטל כאן מעולות ומשתלמות במחירן – הכל יחסי, כן? – ולצדם נמכרים גם החשודים המיידיים – פילה, סינטה, אנטרקוט, עופות (וגם בשר לבן).

מסודר, נעים ועתיר מעדנים שונים ומשונים שמככבים על המדפים ויוצרים חוויה של מצגראי, קצביית עילית בסגנון גרמני – בלב ירושלים.

איוו. שמאי 7 ירושלים ושוק האוכל בנמל תל אביב

מיט שוס – קצרין ויסוד המעלה

לפני שנתיים בדיוק, בתפר הירוק שבין סוף האביב לקיץ, מצאתי את עצמי באזור התעשייה המלבלב של קצריןן שברמת הגולן. מיטשוס – קומפלקס המכיל אטליז וגם מסעדה – נמצאים כאן, מוקפים בשדות מוריקים בין שמורות ואתרי הטבע היפים בישראל (נחל יהודיה, זוויתן ובריכת המשושים).

מי שמגיע לאזור – מומלץ לו להסב לכאן או לסניף החדש שנפתח לפני קצת פחות משנה וחצי ביסוד המעלה שבגליל.

מקור הבשרים של מיטשוס הוא בעגלים מהאיזור, מהגולן. בין הבשרים המומלצים: קבב, פורטרהאוס וגם פיקאניה ברזילאית בחיתוך מיוחד.

עוד במומלצים: טעימת יין וביקור במרכז המבקרים הסמוך והמושקע של יקב רמת הגולן.

מיטשוס – מסעדה ואטליז. אזור תעשייה קצרין. סגור בימי ראשון 04-6963334. כשר ללא תעודה

סטייק במסעדת מיטשוס (צילום: רועי ירושלמי)
אפשר גם לאכול במסעדה הצמודה. סטייק פורטרהאוס של מיטשוס (צילום: רועי ירושלמי)
2 תגובות

היי מזמינה אותך לבקר בדף הבית של אטליז משה בפייסבוק וגם להגיע ולהתרשם
הקפה עלינו
אטליז של 45 שנה עם בשר איכותי ויצור עצמי של מוצרים
באיכות ללא פשרות

הגב

תגובות לפוסט