אביתר ברעם @evyatarb
סומלייה ראשי, מסעדת טוטו
איך הגעתי לפלור
כשהתחלתי לעבוד כמלצר במסעדת מונא ב-2015, הדבר שהכי הדאיג אותי היה ללמוד את תפריט היין. הייתי המלצר הכי חדש במסעדה, כולם ידעו יין (ולמלצר) חוץ ממני, והייתי צריך להדביק את הפער. הפתרון שהוצע לי: לקחת פעם בשבוע בקבוק יין מתפריט המסעדה במחיר עלות, וללמוד בעזרת האלכוהוליזם: שותים, טועמים וקוראים את הבריף.
די מהר הבנתי שזה הדבר שאני הכי אוהב בעולם; השילוב בין האינסופיות של עולם היין והחנוניות שלי הפכו את זה לרומן אינסופי.
עוד יין ואלכוהול באתר rex:
מסעדות, ברים ומקומות עבודה שזכו בי עד כה
קבוצת מונא (מונא, אנה, בר 51) – 2015-2020; מבעלי ומקימי חנות היין בוסר; סומלייה מסעדות קבוצת אייל שני (סלון, צפון אברקסס, פורט סעיד, רומנו, מלכה ודבורה) – 2021-2022. בשנה האחרונה בטוטו.
גאוות התפריט שלי
ייצוג רחב של יינות מצוינים במחירים נגישים יחסית בכל תפריט שלי. גם במסעדה יקרה תפריט יין חייב אופציות טובות של 200 שקלים ומטה.
הכי כיף לראות בתפריטים של מסעדות בארץ
תפריטים מבוססי איכות, נהירים ולא תחת המון הסכמים מסחריים.

הכי מרגיז לי לראות בתפריטים של מסעדות בארץ
שגיאות כתיב. אמא שלי עורכת לשון, אני לא יכול להתמודד עם זה.
לוהט ועכשווי
יינות אישיים של ייננים של יקבים גדולים. מעידו לוינסון וקובי ארביב, דרך גיא אשל, דוד בר אילן, אורי חץ, דני פרידנברג ועוד רבים ונהדרים.
מיותר אך עכשווי
אנשי יין שמדברים עם לקוחות בשפה שהם לא מבינים/שלא מעניינת אותם. העבודה שלנו היא לתרגם ובעיקר להקשיב, ורק אחר כך לדבר (או פשוט לשתוק ולמזוג משהו טעים). אני לא זוכר פעם אחת בה אמרתי ללקוח לא מהתחום סור-לי. לא איכפת לו.
לוהט בשושו ובעיקר בתעשייה
יינות פיימונטה שאינה ברולו וברברסקו (אבל זה משתפר) ויינות מחבל לנגדוק-רוסיון.

בטא מועדף מהקולקציה של 2023
בטא ריזלינג, מאז ומעולם. לא יקר, דיסטינקטיבי לזן וטעים.
כך אני יודע שיש במסעדה אחלה צוות יין
המהירות בה הוא מזהה את הידע של הלקוח ובאיזו שפה לדבר איתו.
נמאס לי כשאני רואה סומליירים
שמגרזנים. לקוח צריך לדעת כמה הוא משלם על הבקבוק שהוא בחר, ואיש מקצוע בוחר יין במחיר שהלקוח שמח לשלם
מחוץ לשעות העבודה
בסטה או ג׳יאקונדה. בכל פעם שאני רק יכול.
קולגות מוערכות
מיכל שלזינגר, שירה צידון, מור ברנשטיין, לי הופמן אגיב, שירה גרנות, רוני ססלוב, שי דגן.
וגם מור בן שמעון שהוא כמו אחי הקטן אבל לא רואה אותי ממטר.
עם מי הכי היית רוצה לשתות בקבוק יין
איגי פופ.
מה צופן לי ולנו העתיד בכלל ו-2024 בפרט
התעשייה המקומית ממשיכה לתפוס תאוצה ויין הופך להיות אחד המשקאות העיקריים שהדור שלנו שותה, דבר שלפני שלוש שנים היה נראה כמעט דמיוני.
באופן אישי, אם יש משהו שלמדתי משלוש השנים האחרונות, זה שאין לי פאקינג מושג מה צופן העתיד, אף פעם.
דנה שטרן,
כל הכבוד.
נראה כמו כישרון מולד ומבטיח בשטח היין 🪻