קרני בן דרור – הסומליירים של ישראל

22.04.2023
היא הגיעה להדרכת יין והתאהבה בתחום, חושבת שהשירות בהרבה מסעדות יכול להשתפר ועפה על יינות בריטיים (!). הכירו את קרני בן דרור, סומליירית במסעדת a

קרני בן דרור (27) @holchairegelbesvilofnaim
סומלייה מסעדת a @a_restauranttlv


איך הגעתי לפלור

בסך הכל יין מעניין אותי, אבל מרגיש לי שפשוט הייתי במקום הנכון בזמן הנכון. אחרי הדרכת יין, כשהייתי מלצרית במסעדת אלורה. אחרי ההדרכה הזו התגבשנו חבורת מלצרית וחברות סביב יין. למדנו יחד בwset, נסענו ליקבים והמשכנו להתעניין ולהתברגן.

התחלתי לעבוד במנו וינו בערך ב2017, שם נחשפתי למגוון גדול של יינות והכרתי יותר איזורים וזנים.
בשילה עבדתי בשנתיים האחרונות שם נחשפתי ליינות יוקרתיים שלא חשבתי שאמכור או אטעם בחיים וזה כמובן יותר מנכון גם למסעדת a.

עוד יין ואלכוהול באתר rex:

מסעדות, ברים ומקומות עבודה שזכו בי עד כה

4 שנים במנו וינו, שם הקמתי וניהלתי את סניף דיזינגוף. שנתיים בשילה, שם בניתי שם את תפריט היין הראשון שלי – ובשנה האחרונה ב-a. במקביל יש לי WSET רמה 2.

קרני בן דרור (צילום: סיון אסקיו, רקס תעשיות)
גאוות התפריט שלי 

קשה לבנות תפריט יין. במיוחד בראשון שלי, כשעבדתי בשילה, רציתי להכניס הרבה יינות. היה מאתגר לסנן הכל – וגם אחרי שבחרתי הייתי צריכה לעשות עוד ניפוי. לי אישית גם לא קל פשוט לשבת מול המחשב ולכתוב תפריט. בקיצור: אני פשוט גאה שהוא יצא כמו שרציתי.

הכי כיף לראות בתפריטים של מסעדות בארץ

יינות שלא מתומחרים גבוה מדי, בורגון תמיד כיף למצוא – וגם יינות מפורטוגל.

הכי מרגיז לי לראות בתפריטים של מסעדות בארץ

בקבוקים שמתומחרים גבוה מדי.

מלצרים כאן צריכים להתעורר על החיים שלהם ולנסות להיות יותר שירותיים ופחות לעוף על עצמם. תל אביב (צילום: yoav aziz)

לוהט ועכשווי

לא חזקה בטרנדים, ואני גם לא רוצה לקרוא לזה טרנד. אבל אני רואה ומקווה שתהיה עוד גדילה, בחקלאות ברת קיימא ובכלל בעשייה יותר סביבתית.

לוהט בשושו ובעיקר בתעשייה

אין פה עדיין יינות מאנגליה וחבל – sorry for being British but got to be proud of our wines.

בטא מועדף מהקולקציה של 2023

באר לבן, יש לנו אותו בa קליל ועדין עובד מצוין.


כך אני יודע שיש במסעדה אחלה צוות יין

כשנשאלות השאלות הנכונות כדי להבין את הטעם שלי, פחות להראות את הידע שלהם ויותר להבין את האורחים או אותי.

נמאס לי כשאני רואה בתפריט יין

בגדול זה לא התפריט אלא מי שמגיש לי אותו. רמת השירות בארץ לא כמו שהייתי מצפה לה, במיוחד בתל אביב. מרגיש לי שהרבה מלצרים ונותני שירות יותר עושים טובה כשהם באים לדבר ולקחת הזמן, מאשר לנסות לארח ולהסביר פנים.

בתחום שירות היין – חלק מהאני מאמינה שלי זה להנגיש יין לכולם, לפעמים יש התנשאות בתחום, חושבת שזה חוטא למטרה.

מחוץ לשעות העבודה

אוהבת לארח אז אצלי, אצל חברות, אוהבת את הבסטה.

קולגות מוערכות
רסיטל בר שהיא בערך אחותי הגדולה; גיא חלילי שנכנסתי לנעליו בשילה והוא גם עזר לי לצעוד בהם.
קורל דביר שעבדה לצידי בשילה, והייתה מקצוענית. מנו ועדי ממנו וינו שדי גידלו אותי – ועמיחי ושי שעובדים לצידי עכשיו בa, וגרמו לי מהר מאוד להרגיש בבית.


עם מי הכי היית רוצה לשתות בקבוק יין

עם עצמי ביום חופש, שזה די נדיר

מה צופן לי ולנו העתיד בכלל ו-2024 בפרט 

העתיד כבר כאן

תגובות לפוסט