קובי ארוסי (38) @kobiaroussi
סומלייה מסעדת משייה mashya_restaurant@
איך הגעתי לפלור
תמיד הייתה לי משיכה למשקה ולתחום המסעדנות והאירוח, אמא שלי אפילו אומרת שקצת לאחר הגיוס אבא שלי קנה לי ספר של קוקטיילים ויין (מעניין איפה הוא האמת🤔). בשלב מסויים בחיים החלטתי שאם כבר אני שותה אז לפחות שאבין מה אני שותה , התחלתי בקורס יין בסיסי אצל חיים גן באיש הענבים ועבדתי איתם קצת בבתים פתוחים ואירועים, מהר הבנתי שבזה אני רוצה לעסוק ולהתפתח מקצועית
עוד יין ואלכוהול באתר rex:
מסעדות, ברים ומקומות עבודה שזכו בי עד כה
3 שנים בקבוצת ז׳אז'ו מתוכן שנה בז׳אז׳ו ועוד שנתיים בז׳אז׳ו ויין בר בשרונה; שנתיים בפרונטו, שנה בנונו-מימי; שנה וחצי בהקמה של מלון Six Senses Shaharut ובשנה וחצי האחרונות אני במשיה מקבוצת בראכה האוס.
גאוות התפריט שלי
קודם כל ההתאמה שלו למסעדה, זה משהו שלמדתי עם הזמן. לא כל תפריט מתאים לכל מסעדה והפוך, בתפריט של משייה יש היום כ-200 יינות, מחולק לפי קטגוריות באופן שקל להתמקד ולא לדפדף יותר מדי, יש בו איזון בין רשימה קלילה ומגוונת לבין רשימה קלאסית ורצינית יותר.
הכי כיף לראות בתפריטים של מסעדות בארץ
השקעה ומחשבה, שקיימת שפה אחידה של תפריט היין עם האוכל והמסעדה

הכי מרגיז לי לראות בתפריטי יין של מסעדות בארץ
ההיפך ממה שכיף לי לראות 🙂
לוהט ועכשווי
אדמדמים צוננים. סקשן של אדומים קלילים ורעננים שאפשר גם לשלוף משמפניירה, יינות נגישים, פירותיים וטעימים ופחות גדולים מורכבים ו"רציניים" (אבירם כץ כתב על זה פעם – שווה לקרוא)
לוהט בשושו ובעיקר בתעשייה
יינות מרתף ומודעות לבצירים מתיישנים ובמיוחד לישראלים. 90 אחוז מתפריטי היין מורכבים מיינות של הבציר או שניים האחרונים וחבל. צריך שזה ייצא יותר החוצה.
בטא מועדף מהקולקציה של 2023
את היין הכתום השנה ובאופן כללי בסדרה – אוהב את הריזלינג במיוחד. ריזלינג מעדיף אזורי גידול קרים יותר, כנראה שארץ הקודש היא לא ההעדפה הראשונה שלו, אך אם כן זה מצריך גידול בכיסים קרירים יותר והכרם הזו בהרי ירושלים מוציאה יופי של תוצאה. יין ארוך חומצי ארומטי ומאוזן באחלה ווליו
כך אני יודע שיש במסעדה אחלה צוות יין
שתפריט היין , תפריט האוכל והמסעדה מדברים באותה שפה. חוץ מזה שיהיה שירות נחמד ובגובה העיניים
מחוץ לשעות העבודה
סאנטי גורדון 17, המקום החדש של הקבוצה ושל השף גיא אריש בגורדון 17. אין שאלה בכלל.
View this post on Instagram
קולגות מוערכות
שירה צידון, אבירם כץ, מור ברנשטיין, אדר ברשדסקי ועמרי יצחק הם כמה מהם
עם מי הכי היית רוצה לשתות בקבוק יין
עם הבת שלי רומי, באיזו ארוחה משפחתית. אבל ייקח עוד כמה שנים.
מה צופן לי ולנו העתיד בכלל ו-2024 בפרט
האמת שאני אופטימי.. אני נורא נרגש לראות את ההתפתחות והעשייה בארץ בשנים האחרונות, ההיצע והמגוון ביינות הייבוא בטירוף, הדור החדש של הייננים הצעירים מביא את זה ביג טיים וכן האיכות והדיוק של היקבים הגדולים והקטנים בארץ רק עולה. הקהל שמגיע למסעדות חשוף יותר וסקרן יותר מבעבר ומספר רב יותר של בעלי מסעדות מוצאים ערך בנוכחות סומלייה כחלק בלתי נפרד מהשירות במקום.