מור בן שמעון – הסומליירים של ישראל

22.04.2023
יין מבחינתו היא למידה יומיומית, הוא אוהב לראות יינות מעולים מאיזורי יין פחות מוכרים ומשתלמים ומעדיף מינימום מניירות מוגזמות בתפריטי יין. מור בן שמעון, סומלייה מסעדות בר 51 ורדלר

מור בן שמעון (27) @morbenshimon
סומלייה בבר 51 ורדלר @bar51tlv @radlertlv @

איך הגעתי לפלור

תמיד נהניתי להיות בסביבה של יין. עבדתי במסעדות בכל תפקיד אפשרי מפולישמן עד למנהל מסעדה וגם בתוך המטבח. לפני בערך 5-6 שנים, הקמתי פופ אפ באילת עיר הולדתי – החלטתי שאני רוצה לארח ולחבר בין אנשים ושהדרך שאני מוצא הכי מעניינת זה דרך היין.  ברגע הזה באמת הבנתי שאני נהנה קצת יותר ובא לידי ביטוי כשאני מארח כך.

מסעדות, ברים ומקומות עבודה שזכו בי עד כה

אני סומלייה כ-4 שנים. התחלתי לעבוד בבר 51 ברגע שעברתי מאילת לתל אביב, תחילה כמלצר יין תחת אביתר ברעם ואחר כך כמנהל תחום היין. מנהל את תחום היין גם במצטרפת החדשה לקבוצה שלנו – מסעדת רדלר.

עוד יין ואלכוהול באתר rex:

גאוות התפריט שלי 

היכולות להיות נגיש ודינמי באמצעות תפריטים יומיים. יין מבחינתי הוא למידה תמידית וחשיפה מעבר לעונתיות ונכונות לרגעים מסוימים היכולת לשנות ולחדש בצורה בלתי פוסקת מרגשת את האורחים ומייצרת את הלמידה ומשאירה את הסקרנות.

הדבר השני אגב מבחינתי הוא השתיות של היין – ואני בוחר יינות שבלי יוצא מן הכלל נכונים לשתייה עכשיו.

הכי כיף לראות בתפריטים של מסעדות בארץ

רעננות וגיוון ודברים שבהתחלה אני מקנא שלא חשבתי עליהם – ואז נרגע ומפרגן 🙂

מור בן סימון (צילום: סיון אסקיו, רקס תעשיות)
הכי מרגיז לי לראות בתפריטים של מסעדות בארץ

חוסר נוחות באופן בו נכתב תפריט.


לוהט ועכשווי

יינות מאזורי יין שפחות נגישים ברמת הכמות ושומרים על מחיר יחסית נגיש לעומת איזורים אחרים וטרנדיים שמתייקרים בצורה מוגזמת ולא ניתנים לצריכה (לא חשוב שמות).

 

לוהט בשושו ובעיקר בתעשייה

עולם חדש (וטעים), יינות קינוח, איזורים מסקרנים או נשכחים, זנים קדומים.

בטא מועדף מהקולקציה של 2023

ארגמן – עסיסי, מקומי וים תיכוני… אני מאוד נהנה מהיין.


כך אני יודע שיש במסעדה אחלה צוות יין

בטחון ושלווה או הרגע שבו אני לא צריך לשאול יותר מידי שאלות כי קיבלתי את התשובות כבר מראש.

נמאס לי כשאני רואה בתפריט יין

מניירות. מעדיף לשמור על קז'ואל.

מחוץ לשעות העבודה

בבסטה, ג'יאקונדה, בוסר, עמירם. אם לא יין אז עם דריי מרטיני, נגרוני ובירה

קולגות מוערכות
יש כל כך הרבה קולגות וחברים שאפשר לפרגן להם ! שירה צידון מהנורמן, אבירם כץ ומיכל שלזינגר מהבסטה, אביתר מטוטו, אלעד ושהם מהקוט, גל ותור מבוסר, קובי ארוסי ממשיה, אביב מתרצה, עוזי מבריקס ועוד רבים אחרים.

בעניין הזה אני כל כך שמח שיש כל כך הרבה מקומות שאני יכול ורוצה – ! – ללכת לשתות בהם יין טעים עם אירוח אנושי ומקצועי בו זמנית. כמובן שיש עוד רבים אחרים ובלי קשר חושב שזה זמן מצוין לפרגן גם לספקים שעושים עבודת קודש, מארגנים קבוצות למידה ובכללי דואגים שאנחנו הסומליירים נדע עוד דבר או שניים בין אם זה מקדם את העסק האישי שלהם או את תרבות הצריכה בלי קשר

המבורגר של בר 51 (צילום: אייל היילברונר)

תגובות לפוסט