נטליה צועיר – הסומליירים של ישראל

21.04.2023
היא הגיעה ליין במסגרת קריירה שנייה, מתגאה במבחר היינות הלבנים במסעדה שלה ומחוץ לשעות העבודה תוכלו למצוא אותה בכל מקום שיש בו אווירה טובה ומשקאות מצוינים. הכירו את נטליה צועיר, סומליירית ראשית במסעדת פופ נ׳ פופ

נטליה צועיר (49) @natsoir
 סומליירית ראשית במסעדת פופ נ׳ פופ @pop.and.pope

איך הגעתי לפלור

שנים של אהבה גדולה ליין הביאו אותי להתחיל בקריירה שניה לפני שנתיים. תחנות שהיו לי בינתיים בדרך: ייעוץ לבר-חנות יין דון ג׳וזפה; הדרכות וטעימות יין באירועים פרטיים וכן לימודי WSET3 ו-Paris School Wine. בפופ נ׳ פופ אני נמצאת בשנה האחרונה.

עוד יין ואלכוהול באתר rex:

גאוות התפריט שלי 

מבחר יינות מבורגון. שילוב מעולה לאוכל של השף של פופ נ׳ פופ, שחף שבתאי.

הכי כיף לראות בתפריטים של מסעדות בארץ
תפריט ייחודי, מגוון מאזורי יין שונים, מסודר ובמחירים הגיוניים

קריירה שנייה ומלאה בסיפוק ואהבה. הסומליירית נטליה צועיר (צילום: סיון אסקיו, רקס תעשיות)
הכי מרגיז לי לראות בתפריטים של מסעדות בארץ

כשיש ספר תפריט עבה ושחצי מהמגוון חסר במלאי.


לוהט ועכשווי

מגמה של מעבר לאריזה ידידותית יותר לסביבה בתעשיית היין, שניכרת כבר בעולם ומחכה להתגלות גם על ידי תעשיית היין הישראלית.

לוהט בשושו ובעיקר בתעשייה

יינות אירופיים מאזורים לא קלאסיים: רומניה, גאורגיה, שוויץ ועוד.


מיותר אך עכשווי

יין נטול אלכוהול. לדעתי זו חיה מוזרה, ובעיני זה כמו להוציא ליין את הנשמה. אישית, אני גם לא מתחברת ליין כתום. בעיני זה גימיק שאני מקווה שיחלוף.

בטא מועדף מהקולקציה של 2023

אדום אחר – עתיר מרסלן עם גוף בינוני, פירותי וטרי מאוד. מושלם לארוחת צהריים בעיני!


כך יודעים שיש במסעדה אחלה צוות יין

כשבצורה נעימה ולא מתנשאית שואל הסומלייה שתיים-שלוש שאלות על העדפות שלי ביין והתקציב הרצוי, מקשיב ומתחבר לבקשותיי, ומגיש לי יין בלתי נשכח.

איפה שיש יין ואווירה טובה אפשר למצוא את נטליה מחוץ לשעות העבודה במסעדת פופ נ׳ פופ. יין אדום, אולי גאורגי או שווייצרי, בוייב חברותי (צילום: unsplash)

נמאס לי כשסומליירים

דוחפים לי יין שלא עומד בתקציב שלי.

 
מחוץ לשעות העבודה

אפשר למצוא אותי בכל מקום שיש בו יין טוב, חברה ואווירה טובה.

קולגות מוערכות
אייל ניב מ-OCD. מקצוען וחבר לספסל הלימודים.


עם מי הכי היית רוצה לשתות בקבוק יין

לוינסטון צ'רצ'יל.


מה צופן לי ולנו העתיד בכלל ו-2024 בפרט 

אני רואה את המשך התרחבות האהבה ליין בקרב כלל אוכלוסייה ובכל המגזרים. נהנית לפגוש צעירים שיותר ויותר בוחרים ביין, אם בארוחה במסעדה ואם בבילוי בבר יין. היום אנשים מביאים לאירוח בקבוק יין טוב במקום העוגה או הקינוח המסורתי.

אישית, כולי תקווה שאוכל להעביר את תשוקתי ליין לכמה שיותר אנשים, להמשיך ללמוד, לטעום וליהנות ממה שאני עושה כל ערב. לחיים!

טרטר אסיאתי ולא שגרתי של השף שחף שבתאי במסעדת פופ נ׳ פופ (צילום: סיון אסקיו, רקס תעשיות)

תגובות לפוסט