נטליה צועיר (49) @natsoir
סומליירית ראשית במסעדת פופ נ׳ פופ @pop.and.pope
איך הגעתי לפלור
שנים של אהבה גדולה ליין הביאו אותי להתחיל בקריירה שניה לפני שנתיים. תחנות שהיו לי בינתיים בדרך: ייעוץ לבר-חנות יין דון ג׳וזפה; הדרכות וטעימות יין באירועים פרטיים וכן לימודי WSET3 ו-Paris School Wine. בפופ נ׳ פופ אני נמצאת בשנה האחרונה.
עוד יין ואלכוהול באתר rex:
גאוות התפריט שלי
מבחר יינות מבורגון. שילוב מעולה לאוכל של השף של פופ נ׳ פופ, שחף שבתאי.
הכי כיף לראות בתפריטים של מסעדות בארץ
תפריט ייחודי, מגוון מאזורי יין שונים, מסודר ובמחירים הגיוניים

הכי מרגיז לי לראות בתפריטים של מסעדות בארץ
כשיש ספר תפריט עבה ושחצי מהמגוון חסר במלאי.
לוהט ועכשווי
מגמה של מעבר לאריזה ידידותית יותר לסביבה בתעשיית היין, שניכרת כבר בעולם ומחכה להתגלות גם על ידי תעשיית היין הישראלית.
לוהט בשושו ובעיקר בתעשייה
יינות אירופיים מאזורים לא קלאסיים: רומניה, גאורגיה, שוויץ ועוד.
מיותר אך עכשווי
יין נטול אלכוהול. לדעתי זו חיה מוזרה, ובעיני זה כמו להוציא ליין את הנשמה. אישית, אני גם לא מתחברת ליין כתום. בעיני זה גימיק שאני מקווה שיחלוף.
בטא מועדף מהקולקציה של 2023
אדום אחר – עתיר מרסלן עם גוף בינוני, פירותי וטרי מאוד. מושלם לארוחת צהריים בעיני!
כך יודעים שיש במסעדה אחלה צוות יין
כשבצורה נעימה ולא מתנשאית שואל הסומלייה שתיים-שלוש שאלות על העדפות שלי ביין והתקציב הרצוי, מקשיב ומתחבר לבקשותיי, ומגיש לי יין בלתי נשכח.

נמאס לי כשסומליירים
דוחפים לי יין שלא עומד בתקציב שלי.
מחוץ לשעות העבודה
אפשר למצוא אותי בכל מקום שיש בו יין טוב, חברה ואווירה טובה.
קולגות מוערכות
אייל ניב מ-OCD. מקצוען וחבר לספסל הלימודים.
עם מי הכי היית רוצה לשתות בקבוק יין
לוינסטון צ'רצ'יל.
מה צופן לי ולנו העתיד בכלל ו-2024 בפרט
אני רואה את המשך התרחבות האהבה ליין בקרב כלל אוכלוסייה ובכל המגזרים. נהנית לפגוש צעירים שיותר ויותר בוחרים ביין, אם בארוחה במסעדה ואם בבילוי בבר יין. היום אנשים מביאים לאירוח בקבוק יין טוב במקום העוגה או הקינוח המסורתי.
אישית, כולי תקווה שאוכל להעביר את תשוקתי ליין לכמה שיותר אנשים, להמשיך ללמוד, לטעום וליהנות ממה שאני עושה כל ערב. לחיים!
