נווה וייס (23)
אשת יין ומנהלת הבר בתרצה @tirza.tlv
איך הגעתי לפלור
רשמית לפני כ-3 שנים. חזרתי אחרי טיול ארוך לישראל דיסטופית בתחילת תקופת הקורונה ומצאתי את עצמי, כמו רבים אחרים, מחפשת עניין חדש. משהו שיכבוש את לבי ואת הזמן הפנוי. כמעט באופן מיידי ואוטומטי נשאבתי לעולם היין, תחום שלא היה זר לי כמי שעבדה במסעדות ושתמיד ריתק אותי.
אני זוכרת מבריפים במסעדות והדרכות יין שזה תמיד היה תחום שבו רציתי לדעת ולהבין. ביום שהתחלתי ללמוד על יין, התאהבתי לחלוטין והבנתי עד כמה מעניין וכיף לי לחקור את העולם הזה לעומק.
עוד יין ואלכוהול באתר rex:
מסעדות, ברים ומקומות עבודה שזכו בי עד כה
R2M, בית ספר לשירות, שם התחנכתי ולמדתי מהטובים ביותר; סוהו האוס שם למדתי במקביל ב-WSET והתמחתי בשלב 3 תוך כדי לימוד מעשי תחת חסותה של מי שהייתה סומליירית הסוהו האוס, מאי זונשיין. היום אני חלק מקבוצת ה- OCD, בה אני זוכה לממש חלום ולעשות בתחום היין באופן בלעדי. כל יום כולל בתוכו למידה, ועם מנטורים כמו אביב ושאר חברי אני מתפתחת וזוכה למקסם את האהבה הזו בחיי .
גאוות התפריט שלי
התפריט הנוכחי רחב ומקיף ועם זאת מאוגד תחת קונספט אחד והכי חשוב – נגיש ללקוחות שלי. התפריט בגובה העיניים ובתווך מחירים רחב מאוד על מנת לאפשר לכל לקוח למצוא התאמה. התפריט בתרצה, "מדבר" את מה שאני הייתי רוצה לשתות ואת מה שאני מאמינה שנכון ללקוחות שלי לחוות בליווי אוכל או בלי, התפריט מותאם לאקלים הישראלי ולמקום בו אנו חיים.

הכי כיף לראות בתפריטים של מסעדות בארץ
קודם כל: אוצרות יין שלא נצמדת לחוקים הקלאסיים. בנוסף, תמיד שמחה למצוא בתפריט יצרנים ישראליים קטנים שמבטאים את הטרואר הארץ הישראלי מנקודת מבטם. אוהבת גם כשיש יינות מאזורים שהם לא צרפת ואיטליה, בין אם זה יינות אוסטרים או פורטוגלים שהתחילו להיכנס לתודעה או אחרים.
הכי מרגיז לי לראות בתפריטים של מסעדות בארץ
תפריט היין צריך תמיד ללות את תפריט האוכל – לצערי זה לא תמיד קורה. בנוסף התנסחות אליטיסית, שממנה משתמע שאולי אין מקום בעולם הזה לצרכן עממי צורמת לי. בעיני תפקיד שלי ושל סומליירים בכלל הוא להנגיש יין לקהל הרחב. לגרום לכל אדם להתרגש מיין באותה צורה בה אני מתרגשת, גם אם זה במבט חטוף בתפריט.
לוהט בשושו ובעיקר בתעשייה
ינות אוסטריים, זה עולם מדהים טעים וכל כך נכון למזג האוויר של הארץ, הלוואי שנראה יותר ויותר מאלה עם הזמן.
בטא מועדף מהקולקציה של 2023
בלנד אדום אחר הקליל והיין הכתום – יין מאוד מקומי שלא מתבייש להיות מקומי, ודוגמא מאוד יפה ליין היוצא מעט מחוץ לקופסא.
View this post on Instagram
כך יודעים שיש במסעדה אחלה צוות יין
אני מאוד אוהבת לתת את המקום לאיש היין שעובד לבחור לי את הבקבוק (עם איזו הכוונה מסוימת), את המקצועיות אני מרגישה לפי הבחירה, עד כמה היא דומה או רחוקה ממה שביקשתי וכמה היא נכונה או לא נכונה לאוכל שאני עומדת לאכול. שני אלו הם הקריטריונים החשובים לי ביותר, זה מה שמבדיל בעיניי בין איש יין טוב למצויין.
מחוץ לשעות העבודה
אני אוהבת את מבחר היין שיש בבריקס הממוקם בכיכר גבעון. בנוסף תפריט היין בבסטה מהמם מרגש ופונה לכל אחד וזה בדיוק מה שאני מחפשת בתפריט יין. חוץ מיין, יכולה לשתות וודקה מרטיני יבש ומטונף, כל יום כל היום.
קולגות מוערכות
בן לבבי ממסעדת היבה, שעושה דברים שמעט אנשים העזו לעשות, ממקום מרגש וכן, מה שמורגש בשיח איתו ובתפריט אותו מציג.
עם מי הכי היית רוצה לשתות בקבוק יין
בכל פעם שאני טועמת יין שמרגש אותי, האדם הראשון שאני רוצה שישתה אותו זו אמא שלי.
מה צופן לי ולנו העתיד בכלל ו-2024 בפרט
עולם היין בישראל עוד בחיתוליו, אני מאמינה שהרוב עוד מלפנינו אך אנו צועדים לכך בנחישות.
