נוה סולומון (34) @naveh_solomon
מנהל מסעדה וסומלייה מלגו מלבר ובעלים, ג׳ונז @milgomilbar @jonztlv
איך הגעתי לפלור
בכיתה ו׳ התחלתי לעבוד ביקב ליד הבית – ומשם התגלגלתי לקריירה בתחום.
מסעדות, ברים ומקומות עבודה שזכו בי עד כה
מלגו ומלבר כמלצר, שהות בחול שאחריה עבדתי בבסטה – וכיום שוב במלגו ומלבר – הפעם כמנהל ובנוסף בעלים של בר היין ג׳ונז.
עוד יין ואלכוהול באתר rex:
גאוות התפריט שלי
שהוא מצליח להיות קשור ומחובר מאד לאכול של השף, מוטי טיטמן.

הכי כיף לראות בתפריטים של מסעדות בארץ
מתרגש כשאני מגלה תמיד משהו חדש על יקב חדש או סתם יין שאני לא מכיר.
הכי מרגיז לי לראות בתפריטים של מסעדות בארץ
שיש להם יין שאני רוצה ואין לי במסעדה!
לוהט ועכשווי
צריכת היין העולמית השתנתה. לבן ורוזה עוברים בהרבה מקומות את היין האדום ולא רק בארצות חמות. בארץ יש יותר ויותר לבן בתפריטי המסעדות והברים.
לוהט בשושו ובעיקר בתעשייה
יינות ריזלינג, שתמיד אנדרייטד בעיני הציבור.
מיותר אך עכשווי
ניים דרופיינג בחירת או דיבור על יין בגלל שמו ולא בגלל טיבו או מחירו.

בטא מועדף מהקולקציה של 2023
אדום אחר. בלנד מקומי, טעים נגיש וקל לשתייה.
כך אני יודע שיש במסעדה אחלה צוות יין
תפריט יין מאוזן, הן מבחינת מחירים והן מבחינת מגוון היינות זה משהו שאני מאוד מעריך.
נמאס לי כשאני רואה בתפריט יין
יינות שמתומחרים גבוה מדי. השאיפה שלנו היא ליצור תרבות יין רחבה בארץ וזה חסם מרכזי.
מחוץ לשעות העבודה
יושב בג׳ונז – לצערי לא מספיק, ואם זה לא יין אז קוקטייל.
קולגות מוערכות
מאד מעריך את העבודה של כל הסומליירים בתל אביב. כולם חברים וכולם עושים עבודה מדהימה.
עם מי הכי היית רוצה לשתות בקבוק יין
עם סבתא שלי.
מה צופן לי ולנו העתיד בכלל ו-2024 בפרט
פתיחת עסקים חדשים – אנחנו מצפים לעבור לחלל חדש עם מילגו ומלבר, וזה ממש – אבל ממש! – הקצה של הרגל האחת.