ניב קורן – הסומליירים של ישראל

21.04.2023
הוא רוצה לקבל חוויה כשהוא במסעדה, אוהב מבעבעים מקומיים ומבקש מכם לפתוח כמה שיותר בקבוקים לחצאי כוסות. הכירו את ניב קורן, אחראי תחום יין בבר "הגפן"

ניב קורן  (29) 
מנהל תחום הדרכות ואלכוהול בגפן. @hagefen

איך הגעתי לפלור
אני לא יודע אם יכול להגדיר את עצמי כסומלייה, אבל אני אוהב לשתות יין ועובד שנים על הפלור, לראשונה בקפה המדרחוב, מקום שנתן רומנטיקה ואירוח שאין שני לו. משם המשכתי אל קיטשן מרקט, בית תאילנדי וקואה קון לק (החלל הפרטי של המסעדה). שם עבודתי הייתה להתאים יין לאוכל חריף –  שלדעתי זה זיווג משמיים.

עוד יין ואלכוהול באתר rex:

גאוות התפריט שלי 

יינות נדירים – מתיישנים או שיוצרו על ידי יצרנים קטנים בכמויות מזעריות – ושקשה למצוא במקומות אחרים.

הכי כיף לראות בתפריטים של מסעדות בארץ

Vfm – הכי חשוב עבורי, בעיקר בעיר היקרה ביותר בעולם

ניב קורן ויואב מנהל "הגפן"(צילום: סיון אסקיו, רקס תעשיות)
הכי מרגיז לי לראות בתפריטים של מסעדות בארץ

שאין חצאי כוסות, בעיקר כשיש תפריט גדול ומפתה. סליחה, אבל גם אם אפקוד את המסעדה שאהובה עליי 50 פעם בחצי שנה, לא אצליח להגיע לכל היינות. בקיצור: חצאי כוסות זה הדבר הבא.


לוהט ועכשווי

הקטגוריה של יינות פאנקיים כבר תופסת תאוצה בארץ – כיף.

לוהט בשושו ובעיקר בתעשייה

בעבעים מקומיים בסגנון שמפאן מתחילים להיעשות פה בצורה משויפת ואלגנטית, אך הקהל המקומי עוד לא שם. לאט לאט אנחנו ניתן דגש על כך.


מיותר אך עכשווי

יינות עוצמתיים, כבדים ואלכוהוליים עם המון עץ זה משהו שממשיך לקרות בסצנת היין המקומית – וחבל. כל כך לא מתאים בעיניי לאקלים ולאוכל בישראל ובא לי שנגמל מזה.

 

בטא מועדף מהקולקציה של 2023

קולומבר. ענב שלא יצא לי לפגוש הרבה בעשייה מקומית. והמעט שיצא לי לטעום לא עבד עליי. בטא קולומבר זה עושר ואושר.


כך אני יודע שיש במסעדה אחלה צוות יין

מהצד השני של השולחן: אני רוצה לעבור חוויה. לא בהכרח עכשיו winepearing או פלייט של כוסות. אבל באלי שיארחו אותי ויקחו אותי למסע שמבטא את התפריט. אבל רוב המקומות עוד לא פתוחים ליותר מדי כוסות. כן זה מפחיד. אבל בתור אחד שאוהב לשתות אני חושב שזה חסר מאוד בארץ, ומקומות שנותנים את החוויה הזאת נותנים לי להרגיש את האופי של המקום דרך תפריט היין והמסע שהעבירו אותי.

 
מחוץ לשעות העבודה

בסטה, ברוט והקטן. אין לי הרבה זמן, אני בכלל עושה סרטים. אבל חייב להיות בכל אחד מאלה מדי פעם, אחרת הגלגלים שלי לא יעבדו.

קולגות מוערכות
מאוד אוהב את אבירם כץ ואת הנתהלותו בתוך המסעדה שלו.


עם מי הכי היית רוצה לשתות בקבוק יין

טרנטינו. ואני יודע כבר איזה שנה ואיזה יין ועל מה היינו מדברים.

מה צופן לי ולנו העתיד בכלל ו-2024 בפרט 

אנחנו במישור הנכון בכל הקשור לתרבות היין בארץ. הקהל המקומי בעיקר בעיר הגדולה, אוהב לשתות יין. אך היין המקומי בבעיה, הוא עוד לא שם בכל הנוגע לvfm. לא בכמויות שמגיעות מחול. אין להבין איך זה קורה אבל בסדר גם מילקי זול יותר בברלין. אני ממליץ מאוד לכל חובבי היין לראות את הסרט holy wine של הבמאי סנו. סרט דוקומנטרי על עשיית יין מקומי והקושי שלו להתפתח בארץ זבת חלב ודבש.

2 תגובות

תגובות לפוסט