יוחאי בן שמעון (34) @yohai_ben_shimon
אחראי תחום יין, מנהל בר ובעלים, מסעדת 85.15 @the85.15
איך הגעתי לפלור
אחרי שירות צבאי, כשעבדתי בבית תאילנדי בבית תאילנדי, שם גיליתי מטבח מטורף וחיבור לשתייה.
עוד יין ואלכוהול באתר rex:
מסעדות, ברים ומקומות עבודה שזכו בי עד כה
פאב מוזה בערד, בו התחלתי לעבוד אחרי הצבא – בר הבירה הטוב בארץ בעיני גם היום (2.5 שנים). 6 שנים בבית תאילנדי, עוד תקופה בקאב קם – ובשלוש וחצי השנים האחרונות במסעדה שלי ושל השותפים שי: 85.15 שבכיכר רבין.
גאוות התפריט שלי
האופן שבו בניתי אותו, מחצי יבשים ליבשים בלבנים ומיינות קלים למלאים באדומים בסדר יורד. ללקוחות ובמיוחד מפשט את החיים למלצרים. גאה מאד גם בתמחור ההוגן של היינות שלנו – התפריט שלנו בעיני הוא אחד מההוגנים בעיר.
הכי כיף לראות בתפריטים של מסעדות בארץ
יינות מתיישנים ונדירים, תוויות שיוצאות מהשבלוניות של תפריטים שיש בארץ – ובכלל דברים לא שגרתיים.

הכי מרגיז לי לראות בתפריטים של מסעדות בארץ
יינות ישראלים בתמחורים חסרי פרופרוציה לתמורה – במיוחד בקרב יינות שנחשבים לפרימיומיים.
לוהט ועכשווי
יינות טבעיים. לקוחות מבקשים יותר ויותר אותם – במיוחד לבנים, וגם יינות אדומים מקוררים קלות.
לוהט בשושו ובעיקר בתעשייה
יינות ריזלינג, שנחשבים עדיין לנחלה כמעט בלעדית של מביני-עניין ולא זוכים להכרה שמגיעה להם בקהל הרחב.
בטא מועדף מהקולקציה של 2023
אדום אחר, כשמוגש קריר. אחלה של יין רענן שאין הרבה כמוהו בסצנה המקומית.
כך אני יודע שיש במסעדה אחלה צוות יין
לפי התפריט. כשהוא מסודר וקוהרנטי וברור לי עוד לפני שבכלל מגיע מישהו לדבר איתו עליו – אני יודע שאני אהיה בידיים טובות.
מחוץ לשעות העבודה
אוהב מאד לשבת במסעדת הבסטה ועל הבר במסעדת קאב קם.
קולגות מוערכות
אסף ארביב ממסעדת קאב קם, הצוות של הבסטה – מיכל שלזינגר ואבירם כץ.
עם מי הכי היית רוצה לשתות בקבוק יין
עם עצמי, כשאהיה סוף סוף ביום חופש.
מה צופן לי ולנו העתיד בכלל ו-2024 בפרט
המחירים ממשיכים לעלות למרבה הצער לרמות ששוחקות את האיכות של המוצר שמגישים במסעדות ואת הרווחים של. כוסות שאבלי למשל כבר אי אפשר לתמחר בפחות מ-60 שקלים, 58 שקלים גג. גם חצאי בקבוקים כבר קשה לתמחר במחירים אטרקטיביים. מה שכן – הקהל, לפחות שלנו, מקבל את ההעלאה ואנחנו מצדנו משתדלים לשמור עליה מינימלית.
בעיני, בשנה הקרובה נצטרך כמסעדנים לעבוד קשה יותר כדי למצוא יינות שמעניקים ערך לתמורה. זה נכון במיוחד ליינות מיובאים לאור האינפלציה ואולי מהווה יתרון ליינות מקומיים על פניהם.
אישית, החלום שלי הוא לפתוח עוד מקום עם השותפים שלי. מה ואיך בדיוק אנחנו עוד לא אומרים.