צור לסטר – הסומליירים של ישראל

22.04.2023
הוא לא אוהב יינות מסריחים, מלא הערכה לייננים מקומיים שיוצרים ריזלינג ישראלי - וחולם לפתוח בקבוק יין עם ווינסטון צ'רציל. צור לסטר, סומלייה מסעדת שילה

צור לסטר (30) @Lester_zur
סומלייה מסעדת שילה @Sharoncohenchef

איך הגעתי לפלור

עקבות לימודי ייננות זה מאוד משך אותי ההתמחות הרעיון המקומי וכמובן לשתות יינות טעימים

מסעדות, ברים ומקומות עבודה שזכו בי עד כה

סומלייה קבוצת טאיזו במשך קרוב ל-5 שנים, קודם לכן מנהל עמדות יקב טוליפ (שנה וחצי) ובמקביל WSET 3 וקורס Viticulture vitiagro Beaune. בחודשים האחרונים סומלייה מסעדת שילה.

עוד יין ואלכוהול באתר rex:

גאוות התפריט שלי 

שהוא לא מנסה להציג הכל אלא מתמחה בדברים מסוימים.

הכי כיף לראות בתפריטים של מסעדות בארץ

את הביטוי האישי של כל אשת איש יין במקומו.

צור לסטר (צילום: סיון אסקיו, רקס תעשיות)
הכי מרגיז לי לראות בתפריטים של מסעדות בארץ

יינות מסריחים. וואלה, לא לא אוהב.


לוהט ועכשווי

ברי יין ,טרנד עכשווי ונפלא שנותן לכל אחת או אחד למצוא את היינות שמתאימים לו או לה גם באווירה גם שירות וגם סגנון יין שונה.

מיותר אך עכשווי

פומו יין – מין תחרות לא ברורה לשתות כל הזמן מה שחדש וטרנדי זה שהוא עכשיו הגיע לארץ פעם ראשונה לפעמים גורם לאנשים לשכוח מאיכות היין.

לוהט בשושו ובעיקר בתעשייה

ריזלינג- זן שלאט לאט מגלים בארץ (הוא לא רק מתוק), ואני חושב שלאט לאט בגלל יקבים כמו ספרה או בטא הריזלינג מתחל לקבל את המקום הראוי לו.

בטא מועדף מהקולקציה של 2023

אדום אחר. אדום קליל ונעים שכיף לשתות מצונן. וכמובן הריזלינג הפרחוני והעשיר עם המתיקות העדינה. יין שמאוד מתאים למזג האוויר שלנו.


כך אני יודע שיש במסעדה אחלה צוות יין

התאמה של התפריט לאופי המקום – כשמצליחים להתאים תפריט לאופי האוכל זהו דבר מרגש כמובן שאי אפשר הכל אך כשרואים בתפריט את הקריצה הזו זה מדהים בעיני


נמאס לי כשאני רואה סומליירים

שלא מאמינים בדרכם, משהו שאני חטאתי בו בתתחילת הדרך כי פחדתי ליצור לעצמי זהות ביין. היום אני מבין שזה אולי הדבר הכי חשוב שיכול להיות לנו. הביטוי האישי שלנו, שמתעלה מעל טרנדים וכי העובדה שמשהו עכשיו במרכז לא אומר שחייבים לקפוץ עליו ולזרוק הכל.

מחוץ לשעות העבודה

מאוד אוהב לשתות בבסטה תפריט היין הכי מרשים שיש בישראל

קולגות מוערכות
אדר ברשדסקי. איש יין מחונן שאפשר ללמוד ממנו המון – ולא רק על יין.

עם מי הכי היית רוצה לשתות בקבוק יין

ווינסטון צ’רצ’יל. אחד האנשים הכי מעניינים שיש ועם דיאטה של אלופים.

מה צופן לי ולנו העתיד בכלל ו-2024 בפרט 

אנחנו בנקודת מפנה בעיני בתחום היין. או שהסקטור ימשיך לגדול או שיעצר פה ויגיע טרנד שתייה אחר. זה תלוי בנו, ענף היין, להנגיש ולהמשיך למשוך את הקהל ולשמר את העניין. קיבלנו הזדמנות פז שהיום יין הוא תחום שאנשים מתעניינים בו – צריך לעשות הכל כדי לתחזק את זה, במיוחד עם המצב כרגע בארץ.

תגובות לפוסט