מסעדות שף מומלצות באיסטנבול שמציעות חוויה של פעם בחיים – 5 המלצות

26.04.2022
מסעדות מומלצות באיסטנבול.

מסעדות שף מומלצות באיסטנבול קל מאד למצוא. העיר עצמה היא סערה קולינרית מושלמת, עם היצע מסחרר של מסעדות מעולות ואוכל רחוב עשוי בקפידה ומגרה ויזואלית. הדגש הטבעי שהמטבח הטורקי שם על ירקות לצד בשר הופך את העיר לידידותית לפודיז מכולם הסוגים: אוכלי-כל, חובבי יין, צמחונים ופסקיטריאנים (ירקות + דגים) – ואפילו טבעונים.

המחירים בעיר נמוכים משמעותית מישראל – גם במסעדות שף מובילות.

איסטנבול – עוד המלצות 

3 המלצות למסעדות שוות בעיר ועוד אחת ששווה נסיעה מיוחדת אל לב אזור היין המתפתח של המדינה – בכפר אורלה שליד איזמיר.

מנה במסעדת טורק של השף פאטי טוטאק (צילום: יחסי ציבור)

מסעדות מומלצות באיסטנבול לארוחת טעימות

טורק – פאטי טוטאק – Turk by Fatih Tutak

השף פאטי טוטאק הוא מהיוצרים המסקרנים והמדוברים בסצנת הפיין-דיינינג העולמית. אחרי שנים שניצח על מסעדה מוערכת בבנגקוק, בה הגיש אוכל טורקי-אסיאתי, הוא חזר למכורתו איסטנבול ב-2019 והקים את ״טורק״. מסעדת השף המושקעת הפכה במהרה למוקד עלייה בינלאומי לרגל.

מסעדת טורק של השף פאטי טוטאק (צילום: יחסי ציבור)

במקום מוגש תפריט אחיד של ארוחות טעימות. זהו מסע בין קלאסיקות מהמטבח המקומי להן יוצר השף דה-קונסטרקוציה מרהיבה. המנות מורכבות מחומרי גלם שמגיעים ממיטב היצרנים הארטיזנליים של טורקיה. דבש, יוגורט, קאימק, פירות ים, חמאה – וכמובן טלה.

את הארוחה כדאי ללוות עם וויין פיירינג של יינות מקומיים (wine pairing). הסצנה המקומית עשתה בעשור האחרון קפיצת-מדרגה אדירה באיכות ובסגנון.

בתפריט הטעימות אפשר למצוא טוויסט על מאנטי – הכיסונים הטורקים המפורסמים. ראשונה שהיא טייק על ביצים רכות ונקניק בסטורמה מתובל גם היא נפלאה, כמו גם מידייה דולמה –מנת מולים ממולאים בה מחליף את הצדפה קרקר מבצל מפוחם ומיובש. בעיקריות נמצאים חסילונים על מצע קרם פרש מקומי, טלה במבחר וריאציות.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by F a t i h T u t a k (@fatih_tutak)

בשיאה של הארוחה קמים האורחים ועוברים לאחר כבוד ל״קבאפ דיסקו״ – מועדון סודי שממוקם במרפסת המסעדה בה פורסים טוטאק וצוותו נתחי בשר צלוי מעמוד דונר אנכי ואימתני שמתבשל על גזעי עץ – ועל רקע פלייליסט קצבי ותאורת מועדון. נהדר ושווה כל לירה (כ-250 שקלים לאדם, המחיר משתנה לאור האינפלציה). חובה להזמין מקום לפחות חודש מראש. Turkft.com

מנת הדיסקו קבאפ במסעדת טורק (צילום: Małgorzata Minta)

נאולוקאל – Neolokal

נאולוקואל היא ככל הנראה מסעדת השף המדוברת ביותר באיסטנבול כרגע, בזכות השילוב בין האווירה הנהדרת לקפיצת המדרגה שעשה השף מקסוט אסקר עם תפריט הטעימות שמוגש בה.

טוויסט על מנת קוקורץ׳ במסעדת נאולוקאל (צילום: יחסי ציבור)

היא ממוקמת במורדות רובע גלאטה, בבניין מפואר מהמאה ה-19 ששימש קודם לכן בנק.

בעיר כמו איסטנבול, התחרות על הנוף היפה ביותר קשה ועדיין זו אחת המסעדות המרשימות בעיר, עם נוף ישיר פנורמי אל המסגדים המפורסמים, ארמון טופקאפי והמיצרים.

מנה במסעדת נאולוקאל (צילום: יחסי ציבור)

מיקלה – Mikla

השף מהמט גורס (Mehmet Gurs) קרא למסעדת השף שלו על שם הכינוי שנתנו הוויקינגים לאיסטנבול – רמז למוצא המעורב והשבדי שלו-עצמו.

מיקלה הייתה חלוצה בתחום הפיין דיינינג בעיר שידועה באוכל מסורתי ומדורגת כבר שנים במדריך ״50 המסעדות הטובות בעולם״ בזכות תפריט הטעימות המצוין.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Mikla (@miklarestaurant)

השף יוצר במיקלה אוכל מוקפד שלוקח השראה מהיצע חומרי הגלם המקומיים. ההגשה גם היא מרהיבה.

המסעדה ממוקמת לא רחוק משדרות איסתיקלל, על גג מלון ברובע פרה המתקמבק (Pera). מהחלנות נשקפים קרן הזהב והמיצרים.
על תפריט היין אמונה הסומליירית סביהה אפאייידן (Sabiha Apaydin) – והוא לא פחות מחגיגה לאוהבי יינות טבעיים וביו-דינמיים, עם ריבוי מרשים של תוצרת מקומי שאפשר להשיג רק כאן. Miklarestaurant.com

 

מסעדת אוד אורלה (צילום: יחסי ציבור)

אוד אורלה – OD Urla

איזמיר היא יעד קולינריה אלטרנטיבית, דומה ושונה כל כך מאיסטנבול. בפאתי העיר התפתחה בכפרים הציוריים אורלה (urla) ואלאצ׳אטי שמשקיפים על האי היווני כיוס תיירות יקבים שעוברת בין מרכזי טעימות, בתי בד – היץ׳ הוא המומלץ שבהם – ומסעדות שנחשבות כיום מהטובות במדינה כולה.

מסעדת אוד אורלה (צילום: יחסי ציבור)

השף אוסמן סזראן (Osman Sezeren) מנצח על אוד-אורלה (OD urla) שממוקמת בלב איזור הכרמים של אורלה. האוכל – קלאסי מחד, אלגנטי ומדויק מאידך – מציב אותו בצדק בחוד החנית של הקולינריה האירופית.

 

איזור שהוא ביקור חובה למי שמאס בגלי התיירות הקולניים והמחירים הנוסקים בסנטוריני, מיקונוס ובאיים המפונפנים של יוון.
odurla.com

השף אוסמן סזרן מסעדת אוד אורלה (צילום: יחסי ציבור)

תגובות לפוסט