כשמה כן היא: עוגת מיץ. קלה להכנה, לא מורכבת, בלי תוספות מהודרות ובלי גינדורים. עוגה כובשת בפשטותה שמכינים ממרכיבים שיש בבית, גם באופן ספונטני לשבת או לקראת אורחים שמגיעים בהפתעה.
עוד מתכונים ב-Rex:
- סופריטו – צלי כרעי עוף זהובים ותפוחי אדמה של חיים כהן שמכינים בקלי קלות
- ונציה המתוקה: כבדים ברוטב מרסלה של ובקלי קלות של השף אביב משה
- מעורב ירושלמי: המתכון המושלם של אסף גרניט ומסעדת מחניודה בשתי גרסאות
במקור לצורך הכנת המתכון שלפניכם השתמשנו בבית בתבנית פלא שבליבה חור. כמובן שכדאי, ולו רק לשם הנראות להכינה כך גם עכשיו (או בתבנית קוגלהוף למי שמחזיק באחת מהתבניות האלו באמתחתו) או להחליף בתבנית אינגליש קייק שיש בכל בית.

עוגת מיץ
המרכיבים לתבנית קוגלהוף או אינגליש קייק:
2 ביצים מופרדות
1/2 כוס סוכר
1 כוס קמח תופח
2/3 כוס מיץ תפוזים טרי
50 גרם חמאה או 1/4 כוס שמן
קליפה מגוררת של תפוז
קליפה מגוררת של לימון
הכנה:
מקציפים חלבונים עם רבע מכוס הסוכר עד לקבלת קצף יציב. שומרים בצד.
בקערה נפרדת מקציפים את החלמונים עם שאר הסוכר. מוסיפים תוך ערבוב ולסירוגין קמח, מיץ ושמן עד לקבלת תערובת חלקה. מוסיפים את גרידות הלימון והתפוז, מערבבים ומקפלים בעדינות את קציפת החלבונים.
משמנים תבנית אינגליש קייק או תבנית פלא (קוגלהוף) ומפזרים מעל מעט קמח. יוצקים לתוך התבנית את התערובת ומעבירים לתנור שחומם מראש לחום של 160 מעלות.
אופים במשך 50 דקות או עד שקיסם הננעץ במרכזה יוצא יבש. מצננים 20 דקות לפחות לפני ההגשה.