מרק פטריות של ארז קומרובסקי – מתכון חורפי שמכינים בקלי קלות

07.01.2022
מרק פטריות של ארז, עם הטאץ' המתבקש של הגליל - מתכון חגיגי ולא שגרתי שמשדרגים בקלי קלות עם טאץ' של יין לבן ושמן זית

מרק פטריות, בפרט בשיא החורף, כשבחוץ קר ורצוי אף גשום – הוא עונג צרוף. קלאסיקה אירופאית, לא משנה מאיזו עדה – שגם היום כיף לחזור אליה.

עוד מתכונים של ארז קומרובסקי באתר rex:

הבית שלי מוקף בוסתן ירק ופרי. מסביב, בשטחים הפתוחים של מתת – אפשר מדי פעם ללקט ולמצוא פטריות. שום דבר מכל זה לא הגיע הפעם ולמרבה הצער למנה שלפניכם.

הפעם המתכון שלפניכם מתבסס על מוצרים זמינים ושאפשר להשיג בכל מכולת, שוק ובית. גריסי פנינה, שמן זית וכמובן סלסלות עתירות פטריות בסוגים שונים – פורטבלו, שמפניון ויער. את הכל שידכתי לשני מרכיבים שמוסיפים קטיפתיות למתכוני חורף – יין לבן ארומטי וחמאה. התוצאה – כמעט חתרנית מרוב שהיא קלאסית.

מרק פטריות של ארז קומרובסקי – מתכון חורפי מנצח

מתכון של השף ארז קומרובסקי.

מרכיבים לסיר גדול:
3 סלסלות פטריות מסוגים שונים – פטריות יער, פטריות ופורטבלו למשל
50 גרם חמאה
1/4 כוס שמן זית
3 בצלים בינוניים, קצוצים דק
1/2 בקבוק יין לבן חצי יבש (למשל – גוורצטרמינר)
1 כוס גריסי פנינה
1.5 ליטר ציר עוף ביתי, מסונן וחם
5 שיני שום פרוסות דק
3-4 עלי מרווה קצוצים דק
מלח גס ופלפל לבן גרוס – לפי הטעם

הכנה:
מנקים את הפטריות – אגב, לא תחת זרם מים. קוצצים לקוביות קטנות.

יוצקים שמן זית לסיר גדול וכבד ומוסיפים חמאה. מחממים על אש גבוהה ומוסיפים בצלים. מטגנים עד לשקיפות. מוסיפים את קוביות הפטריות. מטגנים יחד ותוך ערבוב 3 עד 5 דקות נוספות על אש גבוהה.

מוסיפים פרוסות שום, עלי מרווה ולבסוף יין. מערבבים היטב ומביאים את הנוזלים שבסיר לרתיחה. מוסיפים ציר חם (רצוי להרתיח אותו בסיר נפרד ובמקביל), פלפל וגריסים. מכסים את הסיר, מנמיכים את החום לבינוני עד נמוך – ומבשלים 30 דקות עד לקבלת מרק אדיר. מוסיפים מלח ומתקנים תיבול.

מרק פטריות של ארז (צילום: unsplash)
כיף במיוחד בערבי חורף, כשבחוץ קר וגשום ובבית חם. מרק פטריות של ארז קומרובסקי עם יין לבן, שמן זית וחמאה (צילום: unsplash)

תגובות לפוסט