תבשיל במיה ברוטב עגבניות של חיים כהן: המתכון המלא, שלב אחרי שלב

20.12.2021
תבשיל במיה ברוטב עגבניות שהופך לריבה: חיים כהן משתף במתכון של אמא שלו לסיר הצמחוני המושלם

תבשיל במיה ברוטב עגבניות הוא אחד מהמאכלים הפופולריים במטבח של אמא שלי. היא הכינה אותו מבמיה טרייה כשהייתה זמינה בעונה.

עוד מתכונים באתר rex:

-קציצות פראסה צמחוניות של רביבה ויסיליה: המתכון שתמיד עובד

-קישואים ממולאים ברוטב זהוב של כורכום, לימון ודבש – מתכון של קוסא דהבי

תבשיל במיה, כמו כל מי שראה מאסטר שף יודע, היא מנה מכשפת. יש משהו בריח של הסיר שמתבשל בבית שאני באופן אישי לא יכול לעמוד בפניו – שילוב של נוסטלגיה וטעמים שמזכירים לי את הילדות שלי.  הוא יכול למשל כתוספת צמחונית לתבשיל בשר או מנה עיקרית. בנוסף, היא יכולה לעמוד בפני עצמה, לצד אורז רך.

 

אגב: מבחינתי הדרך המושלמת לאכול במיה היא עם חלה. טובלים פרוסה בתבשיל, שהתבשל עד למרקם של כמעט ריבה – ויותר מזה לא צריך כלום.

 

המתכון של אימא של חיים כהן לבמיה ברוטב עגבניות

מתכון של חיים כהן. שימו לב: לצורך המתכון רצוי להשתמש בבמיה טרייה, אבל בצוק העיתים אפשר להחליף בקפואה או בשרשאות במיה מיובשות שמגיעות מטורקיה ושניתן להשיג בתבליני חבשוש בשוק לוינסקי. אם לא משתמשים בבמיה טרייה, אפשר פשוט לדלג על הטיגון העמוק.

מרכיבים לסיר בינוני:

500 גרם במיה – רצוי טריה (ר' הערה בנושא בהקדמה)
2 ק"ג עגבניות שרי מסוג תמר
80 גרם שמן זית (רבע כוס)
5-7 שיני שום – לא חובה
1/2 פלפל חריף – לא חובה
שמן לטיגון עמוק

ההכנה:
מסדרים עגבניות בתבנית מחופה בנייר אפייה. יוצקים מעל שמן זית ומערבבים כל שהעגבניות עטופות בו. צולים בתנור שחומם מראש לחום גבוה של 220 מעלות במשך 30 דקות או עד לריכוך מלא של העגבניות. אגב –  זה בסדר אם העגבניות קצת נשרפות. ב-10-15הדקות האחרונות מוסיפים במידת הרצון חצי פלפל ירוק חריף ואת שיני השום. .
מרסקים במעבד מזון ומסננים בעזרת מסננת גסה לסיר.
במידה ומשתמשים בבמיה טריה, קוטמים את קצה הבמיה. מטגנים בשמן עמוק במשך כ-3 דקות (חשוב מאוד לא לפצוע את הבמיה). מעבירים לסיר יחד עם רוטב העגבניות המסונן. מביאים לרתיחה עדינה ומנמיכים את האש למינימום. מכסים את הסיר (פותחים מדי פעם ומטלטלים בעדינות כדי לערבב – מבלי להשתמש בכף ומבלי לפצוע את הבמיה כאמור). מבשלים 30-45 דקות. מגישים לצד חלה (אגב – אפשר להזמין את החלות שלנו בוולט דרך "פיצי") או עם אורז לבן.

 

תגובות לפוסט