מרק בצל צרפתי, צעד אחר צעד: המתכון המנצח של רובושון

12.12.2021
מרק בצל צרפתי ומתוקתק? זה קל! יפה עירון-קוץ מגישה: המתכון המלא, שלב אחר שלב, למנת החורף האהובה של עיר האורות

מרק בצל הוא באופן אישי המרק האהוב עלי. אני מכינה אותו שנים מהמתכון שלפניכם, שמבוסס על זה שפרסם השף ז'ואל רובושון.  עם הזמן שיניתי אותו קלות ופישטתי – כמו שתראו בגרסה שלפניכם.

עוד מתכונים ב-Rex:

מרק בצל צרפתי
מרק בצל (צילום: יפה עירון-קוץ)

מרק בצל צרפתי – Soupe à l'oignon

מתכון בהשראת ז'ואל רובושון.

לפני שמתחילים: ניתן לחלק את הכמויות לשניים בנחת.

המרכיבים ל-8 קערות מרק אישיות:

1 ק"ג בצל, קלוף וקצוץ גס לחצאי טבעות

150 גרם חמאה

2 ליטר ציר עוף

8 פרוסות עבות של באגט עם מעטה עבה ופריך

3 כוסות גבינה צהובה חריפה מגוררת – רצוי קומטה. אפשר להחליף בגרוייר או אמנטל

150 מ"ל כוס יין אדום או פורט

2 כפות קמח

טימין ומוסקט – מעט ולפי הטעם. לא חובה

מלח ופלפל שחור – לפי הטעם

 

הכנה:
ממיסים את החמאה בסיר גדול. מוסיפים את הבצל ומערבבים כך שהחמאה עוטפת את חצאי טבעות הבצל היטב. מנמיכים את האש, מכסים ומבשלים 30 דקות, עד שהבצל משנה את צהבו לזהוב-צהבהב.

מוסיפים את הציר, היין והקמח ומערבבים בעזרת מטרפה, עד שהקמח נטמע בתערובת. מכסים שוב ומבשלים 30 דקות על אש נמוכה.

הגשה: מחממים תנור על תכנית גריל או טוסטר אובן לחום של 200 מעלות (במקרה של הטוסטר אובן – לחום מקסימלי). קולים את פרוסות הבאגט משני הצדדים. שומרים על התנור דלוק.

מערבבים את המרק היטב כך שפרוסות הבצל תתפוררנה. מתבלים במלח, פלפל ותבלינים ומעבירים ל-8 קערות הגשה חסינות חום. מסדרים על כל קערה פרוסת באגט ומעטרים בתלולית של גבינה מגוררת וקורט פלפל שחור. אופים בתנור הגריל 5 דקות, או עד שהגבינה נמסה ומזהיבה היטב. מסדרים על צלחת הגשה בעלת שוליים רחבים ומגישים לשולחן מייד (ובזהירות).

DSC_3364a

 

תגובות לפוסט