הקרפ הוא אולי המאכל העממי האהוב ביותר על הצרפתים. ביקור בקרפרי (Crêperie) – מסעדה בה מגישים רק קרפים או גאלט בסגנון ברטוני (קרפ מקמח כוסמת המכונה בצרפת "קמח שחור" ומיועד לקרפים עם תוספות שאינן מתוקות) – הוא בילוי משפחתי מקובל, זול יחסית ואהוב. לאורחיי המגיעים לפריז אני ממליצה לאכול לפחות פעם אחת במסעדה שכזו.
עוד פריז ב-Rex:
- ישמח לבב אנוש: 6 ברי יין מסורתיים ומצטיינים | פריז
- הכי פריזאי: 7 ארוחות במעדניות העילית של העיר (ובזול!) | פריז
- ככה פותחים את הבוקר: 5 הקרואסונים הטובים | פריז
בעיר ניתן למצוא מאות דוכנים ומסעדות בהם מגישים קרפים מלוחים ומתוקים. חלקם מסורתיים, אחרים – חדשניים ומסקרנים.
בדומה לאצבעות אקלר, מקארונים או עוגיות מדלן עתירות החמאה, גם הקרפ הברטוני זוכה לאחרונה לעדנה בפריז. שפים ויזמים צעירים פותחים מסעדות קרפרי המגישות בתפריטי ארוחת הבוקר, הצהריים והערב אך ורק קרפים בצורות, טעמים וסגנונות שונים ומשונים -ממילויי עוף ברוטב הודי ועד לעוגות עם תה ירוק.
אלו הן 7 מסעדות הקרפ המומלצות ביותר בעיני בעיר האורות.

1. קרפרי סוזט – Crêperie Suzette
קרפרי ותיקה זו נמצאת ברו פראנק-בורזו'אה, הרחוב ההומה ביותר ברובע המארה. אפשר לקנות כאן קרפים ולאכול בחוץ על ספסלים מרופדים ונוחים ולצפות בעוברים ושבים, לשבת בבר מול המטבח או בקומה השנייה, באווירה רומנטית, שקטה ונעימה.
הגאלט המומלץ הוא הקלאסי שמכיל ז'מבון מעושן, ביצת עין וגבינה (עם או בלי רוטב בזיליקום). במתוקים מוגש קרפ עם גלידה וקרם שוקולד עשיר.
Crêperie Suzette. 24, rue des Franc-Bourgeois

2. קרפרי ז'וסלין – Crêperie Josselin
קרפרי שנמצאת באזור תחנת הרכבת מונפארנאס, ממנה יוצאות הרכבות לאזור נורמנדי וברטאן, האיזור המזוהה בצרפת עם מסעדות קרפים.
הביקור בקרפרי ז'וסלין הוא חוויה קולינרית בפני עצמה בזכות אופייה העממי של המסעדה, שמעוצבת בסגנון ברטוני, עם שולחנות וכסאות עץ כבדים ומגולפים וציורי חרסינות על הקיר.
המסעדה בדרך כלל עמוסה מאוד ובמשך כל שעות היום. סביר להניח שלכשתגיעו למקום, תתבקשו לחכות מעט עד שיתפנה שולחן, זמן שתוכלו לנצל כדי להציץ במטבח הפתוח הנמצא ממש בכניסה למקום ולעקוב אחרי הכנת הקרפים.
מבחר הקרפים כאן גדול מאד. מומלץ להזמין את מנת הדגל של המקום, קומפלה גאלט (le complet galette) – קרפ מלוח מקמח כוסמת במילוי ז'מבון, ביצת עין, וגבינה או לחלופין – גאלט צמחוני עם גבינת עיזים וחצילים. במתוקים מתעלה קרפ קלאסי עם גלידת וניל ושברי שקדים במילוי דבש ולימון.
לצד הקרפים ניתן ורצוי להזמין קנקן סידר – סיידר תפוחים אלכוהולי מברטאן. ארוחה מלאה תעלה 20 אירו לאדם – סביר ולמעלה מכך עבור פריז. מומלץ בחום.
Crêperie Josselin. 67 rue du Montparnasse, Paris

3. ליטל ברייז – Little Breizh
קרפרי ותיקה בת שבעים שנה הנמצאת בסמטה שקטה באזור סן ז'רמן שבגדה השמאלית של פריז. כאן מגישים קרפים וגאלט כמו בברטאני, מתוקים מקמח חיטה לבן ומלוחים מקמח כוסמת כהה עם ביצה, ז'מבון וגבינה.

המטבח חשוף כך שאפשר להציץ בעבודתו של השף המכין את הקרפים במקום. חלל המסעדה קטן ונעים – והמחירים זולים יחסית לאזור.
Little Breizh. 11 Rue Grégoire de Tours, 75006 Paris

4. קנדלמה – Candelma
קרפרי בסגנון מודרני שממוקמת ברו דה סיין שבאזור סן ז'רמן – רחוב שהפך לאחרונה למתחם אוכל איכותי ואופנתי (ראו בר היין פרדי).

החלל מעוצב בפשטות ובצבעים נעימים של ירוק וטורקיז. בלב המסעדה שולחן גדול וגבוה המאפשר שבו אוכלים בחברותא ומסביבו שולחנות עץ פשוטים בסגנון ביסטרו למי שמבקש פרטיות.
בתפריט: קרפים מכוסמת במילוי חזה עוף ורוטב מאסאלה הודי חריף (לישראלים ייחשב פיקנטי); קרפ בסגנון אנגלי עם בשר וגבינת צ'דר וכמובן מילויים קלאסיים יותר כמו ז'מבון.

למנות אחרונות ניתן לקבל כאן קרפ מסוכר עם חמאה ושוקולד או פרוסה מעוגת קרפים נאה במילוי קרם פרלינה שמוגשת עם גלידת וניל. בסופי השבוע מוגש כאן בראנץ' קרפים מיוחד המורכב משלושה סוגי קרפים ושתייה.
עוד במומלצים: משקה מתפריט הסיידר – מבחר סיידרים מנורמנדי, מתפוחים או אגסים.
Candelma. 73 Rue de Seine, 75006 Paris

5. ברייז קפה – Breizh Café
זהו לא סניף של קפה ברייז קפה אלא קרפרי מודרנית שנוסדה דווקא בטוקיו על ידי שף ברטוני שפתח בעקבות ההצלחה סניף פריזאי במארה שברובע השלישי.

כאן משתמשים רק בחומרים מעולים ומובחרים, רובם אורגניים. מילויים רובים שואבים השראה מהמטבח היפני ורבים מהעובדים במקום מקורם מארץ השמש העולה.
כדאי לנסות את הגאלט המיוחד בסגנון מטבח העיר הברטונית סן מאלו עם הרינג, תפוחי אדמה ושמנת ומלח אטלנטי או לחלופין גאלט סלמון מעושן ואיקורה – קוויאר ביצי דגים אדומות יפנית – עם שמנת ושמיר.
Breizh Café . 109 Rue Vieille du Temple, 75003 Paris

6. מרדי – Mardi
קרפ בגרסת פסט פוד משתלמת מאד. מרדי גרא, "יום שלישי השמן" בעברית, נחגג בחודש פברואר – יום לפני צום הלינט הנוצרי שנמשך עד פסחא.
יום זה הוא המקבילה הקתולית של פורים ונחגג ביתר שאת בצרפת. במרדי גרא מקובל לאכול קרפים וגם לזרוק קמח וביצים על עוברים ושבים.

"מרדי" הקטנה שברובע השני קרויה על שם חג זה שאותו חוגגים כאן באכילת קרפים כל השנה. הסועדים בוחרים במה ימלאו את הקרפ או הגאלט העשוי מקמח כוסמת מובחר מאזור ברטוני: סלמון מעושן, המבורגר או טונה עם אריסה חריפה. כמובן שיש גרסאות קלסיות כמו עם ביצה, נקניקים או גבינות.
הקרפ עצמו עולה 2.50 אירו (זול!) ועל כל תוספת יש לשלם. הקרפים המכינים כאן הן מרובעים, מקופלים לצורה של סנדוויץ' קטן ומוארך ומוגשים בתוך קופסאות קרטון שעוצבו במיוחד עבור המסעדה.
Mardi. 137 rue Montmartre 75002

7. פראנסס קרפ – Princess Crêpe
מקום קטן המעוצב כבית בובות ורדרד ומתקתק בהשראה יפנית – קוואי ("חמוד" ביפנית), כמו שקוראים לסגנון במכורתו – הצמוד לחלק היהודי של רובע המארה ושייך ומופעל על ידי יפניות חביבות.
שווה לבקר כאן בעיקר בשביל הקוריוז, שכן כאן אמנם לא אוכלים את הקרפים הטובים בפריז, אך נהנים מאווירה מיוחדת. עוד לזכותן של היפניות יש לומר שהן מציעות קרפים בטעמים יוצאי דופן, עם ריבות שרקחו בעצמן וגם עם קרם מושחת מעוגיות אוריאו.
Princess Crêpe. 3, rue des Ecouffes
