קציצות פראסה מכרישה – קפטיקאס דה פראסה בלדינו – הוא מתכון קלאסי שמקורו במטבח היהודי-בלקני. בתפריט ״רביבה וסיליה״ – הן ברמת השרון והן בתל אביב – הן מככבות מזה שנים ארוכות ולאורך כל ימות השנה.
עוד מתכונים לפסח ב-Rex
- הכי קל והכי טעים: שוקיים ברוטב סויה וצ'ילי אסיאתי של רפי אהרונוביץ'
- טורטייה של ביצים וירקות בסגנון ספרדי
- עוגיות תחרה קלות מבצק שקדים של רביבה אפל
חגים – פסח, ראש השנה ובשנים האחרונות גם שבועות – הוא הזמן שבו קציצות הפראסה של המסעדה הכי פופולריות.
המתכון לקציצות פשוט להפליא וצמחוני (אבל חלבי – אפשר להחליף בשמן זית את החמאה בארוחה בשרית). הן עצמן נמנות על סוג המאכלים שקשה להפסיק ולאכול מהן בכל מצב כשהן חמות. הישר מהנייר הסופג או על צלחת ההגשה – זה לא משנה.

קציצות פראסה צמחוניות
מתכון של רביבה וסיליה.
גיוון: לגרסה בשרית ניתן להוסיף 200 גרם בשר טחון דק ולהחליף את החמאה ברבע כוס שמן חמניות.
אפייה: ניתן לנסות ולאפות את הקציצות על תבנית עם נייר אפייה משומן בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות במשך 25 דקות או עד להזהבה עמוקה. התוצאה משביעת רצון – אבל כמובן שזה לא אותו הדבר. אל תגידו שלא אמרתי.
הגשה: את קציצות הפראסה אנחנו אוהבים להגיש ב"רביבה וסיליה" לצד אורז בר ורוטב יוגורט עם עירית קצוצה.
מרכיבים:
4-5 ראשי כרישה (פראסה)
40 גרם חמאה או רבע כוס שמן חמניות
2 ביצים בינוניות
150 גרם פירורי לחם או קמח מצה
מלח ופלפל שחור
קמח או קמח מצה לקימוח – לא חובה
שמן לטיגון – רצוי חמניות או תירס
הכנה:
מנקים היטב את גבעולי הפראסה מחול ונפטרים מהשורש ומהעלווה הירוקה. את החלק הלבן הנותר קוצצים לרוחב, לטבעות ברוחב 1/2 ס"מ.
מחממים חמאה בסיר וממיסים חמאה. מוסיפים את טבעות הפראה ומטגנים תוך כדי ערבוב במשך 3-4 דקות ומבלי להזהיבן. יוצקים מים עד לכיסוי טבעות הפראסה ומבשלים על אש קטנה במשך 40 דקות או עד שהן מתרככות.
מעבירים את טבעות הפראסה למסננת. מניחים לה להתקרר בטמפרטורת החדר 15 דקות וכן להגיר נוזלים.
סוחטים היטב את טבעות הפראסה הרכות בידיים ומעבירים לקערת ערבוב. מוסיפים ביצים, פירורי קמח מצה (ובשאר ימי השנה כמובן שגם לחם עובד) ומי שמעוניין – בבשר טחון. מתבלים במלח ובפלפל ויוצרים קציצות עגולות בגודל כדורי פינג פונג.
מקמחים בקמח מצה ומחממים שמן לטיגון עמוק בסיר או בצ'יפסר.
מעבירים בזהירות ובסבבים את הקציצות לשמן הרותחים ומטגנים עד להזהבה עמוקה, במשך 2-3 דקות. מעבירים לקערה מחופה בנייר סופג ומניחים לקציצות להתגבש ולהתקרר בטמפרטורת החדר 5-10 דקות לפחות לפני ההגשה.
חוה סכנין,
הי
אפשר לאפות בתנור במקום טיגון?
rex,
עקרונית כן. רק לרסס או למרוח בשמן. כמובן שזה לא יוצא אותו דבר 🤓
שילה,
האם אפשר להקפיא?
כמה קציצות יוצאות מהכמות הזו?
תודה
rex,
אפשר. רצוי לחמם בתנור על חום נמוך (140 מעלות). כמות הקציצות תלויה בקוטר ובעובי – כ-20-25
יפה מזור,
אם הכנתי את העיסה לקציצות. אםשר לטגן אחרי יומיים?
rex,
אהלן, לדעתי כן. הקירור בטוח יעשה להם טוב. אפשר גם לטגן עכשיו ולאפות בתנור על חום נמוך לפני ההגשה, יוצא ממש טעים!
לימור,
אפשר להוסיף תפוחי אדמה?
rex,
אהלן, כן!
אורלי פלד,
אשמח לדעת בגירסה הטבעונית מה מכניסים במקום ביצה לקציצות פרסה? תודה!
גלי זיו,
מתכון קל להכנה וטעים בטירוף
מלכה,
אנחנו טוחנים את הפרסה אחרי הבישול במים
roni,
ותזהירו שאי אפשר להפסיק לאוכלן
עפר,
נ פ ל א ו ת
גלית,
זאת המנה הפייבוריטית והקבועה של ברביבה 😋🥰