קיש לורן היא קלאסיקה צרפתית ומרשימה שמקורה בחבל לורן (Lorriane) שבמזרח המדינה.
עוד מתכוני אוכל צרפתי באתר rex:
- טרטר בקר על ברוסקטה – מתכון של השף רז רהב שקל להכין בזריזות בבית
- פירה של רובושון – פירה של שף: מחית תפוחי אדמה קטיפתית כמו במסעדת מישלן
- גאלט מרשים של הקונדיטור עופר בן נתן: עוגת תפוחים מהסרטים
מתכון שנראה מורכב מאד – אבל הרבה יותר קל מרושם שמותר. הקיש כולל קלתית פריכה מבצק עתיר חמאה ומילוי תערובת רויאל – שילוב של שמנת וביצים – עם נקניק מעושן. במכורתו, משתמשים לצורך הכנת קיש לורן בז׳מבון (האם) או בייקון. מי שמעוניין להחליף אותם מטעמיו – יכול לעשות את זה עם סלמון או אווז מעושן.
View this post on Instagram
קיש לורן
מתכון של "רביבה וסיליה". שימו לב – לגרסה צמחונית ניתן להשמיט את הבשר המעושן או אפילו בסלמון מעושן. ועוד משהו: את הבייקון ניתן לטגן מראש ולהעביר עם השמן אל הבלילה.
מרכיבים לקיש בתבנית (רצוי קפיצית) בקוטר 24-26 ס"מ:
לקלתית (בצק הקיש):
180 גרם קמח
120 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות
3/4 כפית מלח
1/2 כפית מיץ לימון
למלית:
150 גרם קוביות חזה אווז מעושן או בייקון או האם, קצוץ גס – לא חובה
150 גרם גבינה צהובה מגורדת
צרור קטן עירית קצוצה
3 ביצים גדולות
1 מיכל שמנת חמוצה, רצוי "שמנת של פעם" (200 גרם)
1/2 מיכל שמנת מתוקה (125 גרם)
מלח ופלפל
קורט כוסברה טחונה
הכנה:
מעבדים במעבד מזון קמח, חמאה ומלח עד לקבלת פירורים. מוסיפים 2 כפות מי-קרח ומיץ לימון. ממשיכים לערבל רק עד לקבלת בצק. אוספים לכדור, משטחים קלות ועוטפים בניילון נצמד. מעבירים למקרר לשעתיים.
מרדדים את הבצק לעובי של 3 מ"מ ומכניסים לתוך תבנית. חשוב להדק את הבצק לשוליים התחתונים של התבנית כדי שבעת האפייה הבלילה לא תפרוץ את הבצק. מחוררים בעדינות את הבצק עם מזלג ומעבירים לתנור שחומם מראש לחום 180 מעלות לאפייה מבלי מלית (״אפייה עיוורת״) במשך 10-12 דקות. מצננים צינון מלא בטמפרטורת החדר.
למלית: מפזרים גבינה צהובה על הבצק. מסדרים חתיכות קטנות של בייקון או האם מעל. מערבבים את שאר המרכיבים מלבד העירית ויוצקים לתבנית כמעט עד שפת הקלתית. מעבירים לתנור שחומם מראש לחום של 150 מעלות במשך 35-40 או עד שהמילוי נראה יציב והבצק אפוי.
Mata,
הי
לשומרי כשרות במה ניתן להחליף את הנקניק בבקשה?
תודה
rex,
אהלן. אפשר פשוט להשמיט 😉 פשוט
יובי,
והורדתם את כל הטעם… אין אלוהים סתומים
מורן,
שלום, אפשר להכין את המתכון יום לפני ההגשה ולחמם בתנור לפני?
rex,
אהלן, אפשר. כדאי לחמם על חום נמוך ביום למחרת כדי לא לשרוף המעטה