מהיכרותי עם המטבח האיטלקי, ידעתי שרחובות רומא היפים מציעים אוכל טבעוני נפלא בשפע. ארזתי את המשפחה, ועלינו על מטוס לאיטליה, שמחים וטובי לב.
למרבה התדהמה גילינו שהמלצרים הרומאים, מסבירי פנים, יעילים ומלאי כוונות טובות ככל שיהיו, פשוט לא מכירים את המילה עצמה (vegano/vegana) כמעט בשום מקום, וממנות מסומנות בתפריטים אפשר לשכוח.
עוד אוכל איטלקי ב-Rex:
- הארי'ס בר: ביקור במוסד האוכל האיטלקי בונציה
- 3 מקומות לאכול בהם פסטה ברוטב שמן זית בתל אביב
- לכל הכתבות של אורי שביט
- עוד מסעדות טבעוניות מומלצות
כל זה כמובן לא אומר שאי אפשר לאכול נפלא ברומא. אם אתם סתם משוטטים ורוצים לאכול, בכל מסעדה יגישו לכם פסטה ברטבים שונים עם שלל ירקות (רק זכרו לבקש פסטה בלי ביצים); פיצה בלי גבינה (יש אחת קלאסית כזאת, בשם פיצה מארינרה); סלטי ירקות למיניהם; ירקות צרובים או מטוגנים (הכוכב: ארטישוק רומאי) ואם התמזל מזלכם גם ריזוטו פטריות על בסיס שמן זית.
לא פחות חשוב – הרומאים מכינים גלידה איטלקית מעולה על בסיס סויה או על בסיס פירות בלבד, שאי אפשר להפסיק לאכול. על גלידרות מומלצות לטבעונים ברומא – קראו כאן.
1. מסעדת אדי – Ristorante Edy
טבעונים או לא, אם רוצים לטעום מהקלאסיקה המקומית, המסעדה המשפחתית הזאת היא אחד המקומות המוצלחים לאכול בו. השירות סופר ידידותי ומקצועי, כולל היכרות עם המונח טבעונות (באנגלית) ונכונות להתאים את המנות לצרכינו. והכי חשוב – האוכל נהדר.
בין המנות המוצלחות – פסטה מלנזנה (בלי הגבינה), פסטה ברוקולי ועוד. יין הבית הלבן שמגיע בחצי קראף מוצלח ביותר, וכך גם החשבון – מהיותר זולים שקיבלנו במסעדות ברמה הזו (39 יורו ל-3 נפשות). כיף, נעים וטעים.
עוד במומלצים: פטריות פורצ'יני צרובות על הגריל ונימוחות להפליא עם תפוחי אדמה (מי שלא זכה לאכול את הפטריה הזאת בטריותה – עופו על זה!)
Edy .Vicolo del Babuino 4. ristoranteedy.it
2. איל מרגוטה רסטו-ארטה – il Margutta RistorArte
הצמחו-טבעונית המושקעת הזו ממוקמת באחד הרחובות הציוריים בעיר העתיקה. היא נפתחה כבר בשנת 1979 ומאחוריה אידיאולוגיה של כבוד לטבע ולבעלי חיים, לצד אהבת אמנות ואופנה.
כשהגענו, המסעדה רחבת הידיים ומעוטרת עבודות האומנות שקקה מקומיים, עדות לכך שהחזון של בני הזוג שהקימו אותה להפוך אותה למרכז תרבות כנראה הצליח. התפריט עשיר ומגוון וכולל מגוון גדול של מנות מסומנות, טבעוניות או כאלה שניתן להפוך לטבעוניות.
יש תפריט טעימות טבעוני בן 7 מנות (55 אירו לאדם), אבל אנחנו הלכנו על מנות בודדות. לא כולן ברמה אחידה אבל כמה מהן מוצלחות מאד והחוויה בכללותה מומלצת.
עוד במומלצים: פסטה ברוטב עגבניות שרי ותאנים.
il Margutta RistorArte. via margutta 118, Roma

3. דה אנזו – Da Enzo Al 29
המקום הקטן והצנוע שבשכונת טראסטוורה (Trastevere) שעל נהר הטיבר, מגיש כבר ארבעים שנה אוכל טרי, מקומי ועונתי באיכות גבוהה. ליד כל מנה מפורטים המרכיבים, האזור שבהם יוצרו ותו התקן הרשמי שלהם.
כיף לשבת כאן ולו בגלל שהמסעדה שוקקת מקומיים – זוגות ומשפחות, צעירים ומבוגרים, לצד תיירים ברי מזל כמונו שהגיעו למקום הנכון בשבת בצהריים ומצאו מקום, בשעה שבחוץ התארך תור הממתינים. אל תוותרו על הפסטה ארבייטה חורכת הלשון, על הארטישוקים ועל הפורצ'יני המהממות שמציצות מהויטרינה, ואם בא לכם לקנח בפירות במחיר מופקע (6 יורו) תזכו להתענג על תותי יער קטנטנים ונימוחים בסוכר ולימון.
Da Enzo Al 29. via dei Vascellari 29
