סינייה היא מתכון קלאסי מהמטבח המקומי, שניחן במראה המצודד. עם זאת – בסופו של דבר המנה המפוארת מורכבת בסך הכל מקבב שמעליו מעטה טחינה שאופנים בתנור– ושמכינים בפחות מחצי שעה מרגע שנכנסים למטבח.
עוד מתכוני בשר ב-Rex:
- מתכון להכנת רוּלוֹ – כיכר בשר טחון בסגנון בולגרי
- סטייק כמו של מסעדה: פורטרהאוס שמכינים בבית בקלי קלות
- קבב רומני – המתכון המלא והקלאסי, צעד אחר צעד
בקיצור: שדרוג פשוט ואחלה תוספת לשולחן ארוחת הערב. נסו ולא תתאכזבו.

סינייה – קבב אפוי במאפה חגיגי של טחינה
מתכון של רפי אהרונוביץ', מבעלי אטליז ידע הבשרים.
טיפ: אפשר להחליף את מרכיבי הבשר ב-1 ק"ג תערובת מוכנה של קבב שניתן להשיג באטליזים רבים (נניח שלנו).
מרכיבים ל-6 מנות:
2 כפות שמן זית לשימון תבנית
750 גרם בשר טחון שמן – נניח מנתח אונטריב, צלעות או צוואר יחד עם שומן כבש (בקשו מהקצב לעשות זאת עבורכם)
2 בצלים, קצוצים דק
צרור פטרוזיליה טרייה קצוצה דק או קצת נענע מיובשת – לא חובה
1/2 כפית פלפל שחור גרוס
קורט מוסקט טחון
מלח – לפי הטעם
3 שיני שום כתושות – כנ"ל
למעטה:
2-3 עגבניות קטנות
3 כפות צנוברים קלויים
1/2 כוס טחינה גולמית, למשל של "אל ארז"
מיץ מלימון שלם
פלפל שחור גרוס
הכנה:
מסדרים את העגבניות השלמות בתבנית קטנה. יוצקים מעל שמן זית ומעבירים לתנור שחומם מראש לחום של 220 מעלות. צולים 15-20 דקות או עד להזהבה עמוקה.
לא מכבים את התנור בסוף השימוש – הוא ישמש אותנו מייד לצליית הסינייה.
בזמן שהעגבניות נצלות מכינים את הקבב: מערבבים את כל מרכיבי הבשר בקערת ערבוב ובידיים. משמנים סוטאז' או כל סיר שטוח אחר שאפשר להכניס לתנור. משטחים את הבשר על פני תחתית הסוטאז' בשכבה אחידה.
מעבירים לתנור לצד העגבניות (או במקומן אם סיימו להיצלות). בתנור החם (220 מעלות כאמור) צולים את הבשר במשך 5 דקות. מוציאים מהתנור ומפזרים מעל צנוברים קלוים.
קולפים ביד את העגבניות הצלויות, קוצצים לרבעים ומפזרים מעל הקבב. מערבבים את הטחינה הגולמית יחד עם 1/2 כוס מים ומיץ לימון עד לקבלת תערובת יחיד ויוצקים מעל לבשר. מעבירים בחזרה לתנור החם לאפייה של עוד 10 או עד שהטחינה מזהיבה מאד. מגישים מייד.
Grace,
Pretty! This was a really wonderful article. Thanks
for providing this information.