לא סתם הפך טרינידד סאוור, קוקטייל וויסקי די פשוט שדורש מעט מאד עבודה ומינימום של אפקט וואו בפרזנטציה – לקלאסיקה מודרנית בתפריטי ברים. זהו אחד הקוקטיילים היחידים שמתבססים על אנגוסטורה ביטר שעומד במרכזו. ואם אינו היחיד, ודאי שהוא הפופולרי ביותר.
עוד אלכוהול ב-Rex:
- מרשים ופשוט: כך מכינים בקלות נגרוני, הקוקטייל האהוב על ברמנים
- בלאדי מרי מהסרטים: המתכון המנצח של בר שירה ובר האימפריאל
- כמו במלון ריץ: מתכון להכנת קוקטייל סיידקאר רויאל
כמה מילים על ביטר אנגוסטורה. המשקה האלכוהולי המריר, שמגיע בבקבוק קטן ומכוסה נייר עם פייה מיוחדת, משמש לתיבול באינספור קוקטיילים. כמו עם כל תבלין, במרבית המתכונים מוסיפים ממנו במשורה – טיפות בודדות לכל משקה במקרה של האנגוסטורה, 10 טיפות במקרים נדירים שהם בקושי 0.5 מ"ל בסך הכל. כאן הוא מהווה שליש מכמות הנוזל הלא-מדולל ולא פחות מ-30 מילילטרים.

מלבד אנגוסטורה, הוא מכיל מיץ ליים, מעט וויסקי שיפון (rye) ואורג'ה (Orgeat), סירופ שקדים שדומה ועם זאת שונה מהרוזטה המוכרת והטובה (ושניתן להשיג בחנויות אלכוהול בארץ, בין השאר מתוצרת מונין).
את התוצאה – משקה בצבע חום-אדום עמוק וטעם דומיננטי של תבלינים, עם אפטר טייסט ארוך במיוחד – מגישים בגביע (קוּפ).
ברים בניו יורק שמגישים טרינידד סאוור מעולה – 2 המלצות
מאחורי הרעיון המטורלל להרכיב ממנו את הטרינידד סאוור עומד הברמן הפורטוריקני ג'וזפה גונזלס. הוא יצר אותו ב-2009 במסגרת תחרות קוקטיילים, בזמן שעבד בבר המוערך קלובר קלאב שבברוקלין (Clover Club).
גונזלס אמנם הפסיד בתחרות, אבל במהרה השתחל המשקה הייחודי לתפריטים רבים ברחבי העיר והפך – בדומה למשקה מתובל ומריר אחר, נגרוני – לקוקטייל שחביב במיוחד על ברמנים. "וכמובן שאף אחד לא זוכר מה היה בכלל הקוקטייל שזכה באותה תחרות", אמר וצחק לפני כמה שנים גונזלס בראיון שסיפר את סיפורו של הקוקטייל.
את הטרינינדד סאואר מכין כיום גונזלס בסאפולק ארמז (Suffolk Arms), הבר שפתח לפני כשנתיים בלואר איסט סייד של מנהטן בניו יורק. שני ברים מעולים לשתות בהם בכלל אם אתם בעיר – וטרינדד סאוור בפרט.
Suffolk Arms. 269 E Houston St, New York
Clover Club. 210 Smith Street, Brooklyn, NY
טרינידד סאוור – Trinidad Sour
טרינידד סאוור אנחנו מגישים כבר שנים ב"אימפריאל" מבלי שהופיע בתפריט. המתכון פשוט להכנה ומצריך בעיקר 2 דברים: שקשוק נמרץ מאד בשני שלבים, שאין להקל בו ראש והקפדה יתרה על הדיוק בכמויות.
המרכיבים:
30 מ"ל אנגוסטורה ביטר
15 מ"ל וויסקי שיפון אמריקאי
15 מ"ל מיץ ליים
30 מ"ל אורג'ה – סירופ שקדים
הכנה:
יוצקים את כל המרכיבים לשייקר ריק, מוסיפים קרח, סוגרים היטב ומשקשקים למשך 30 שניות, עד שדוק של קרח נוצר על צדו החיצוני של השייקר. מסננים ומגישים ללא קישוט בכוס גביע (קופ) מקוררת או בכוס מרטיני.
