בולונז טבעוני – מתכון מנצח עם טוויסט לא שגרתי

05.05.2022
בולונז טבעוני מהסרטים: מתכון קל ומנצח להכנת הקלאסיקה הביתית מאיטליה עם שדרוג מפתיע - פתיתים בטעם מוצרלה של ויולייף

בולונז טבעוני זוכה בשנים האחרונות לפופולריות בזכות השיפור העצום שחל בתחום תחליפי הבשר בעולם בכלל – ובשוק הישראלי בפרט. על המדף אפשר למצוא שלל טחונים מהצומח – והיד עוד נטויה – ולצדם גם גבינות טבעוניות באיכות מעולה.

לכל מתכוני שבועות הטבעוניים של ויולייף באתר rex:

המתכון שלפניכם, בולונז כמעט קלאסי – עושה שימוש בפתיתים בטעם מוצרלה של ויולייף. הם מוסיפים לבולונז קרמיות נפלאה ומשדרגים את המנה הטבעונית.

בולונז טבעוני (צילום: ויולייף)

בולונז טבעוני

מתכון של ויולייף.

מרכיבים ל-4-6 מנות:

1 חבילת ספגטי, מבושלת לפי הוראות היצרן

1 חבילה טחון טבעוני (300-400 גרם)

65 גרם פירורי לחם פנקו

לרוטב:

2 כפות שמן זית

1 בצל, חתוך לקוביות

1 קופסת עגבניות חתוכות לקוביות

140 מ"ל יין אדום

1 כף אורגנו מיובש

2 שיני שום חתוכות לקוביות

2 כפות רסק עגבניות

מלח ופלפל – לפי הטעם

להגשה:
1 חבילה פתיתים בטעם מוצרלה של ויולייף
עלי בזיליקום – לפי הטעם
פלפל שחור, גרוס גס – לפי הטעם ובנדיבות

הכנה:
מערבבים את הטחון הטבעוני עם פירורי הלחם. משטחים ומעבירים לתנור שחומם מראש לחום של 200 מעלות לאפייה של 10 דקות עד להזהבה קלה. מפוררים בידיים.
מכינים את הרוטב: יוצקים שמן זית לסיר גדול ומטגנים עד לשקיפות והזהבה קלה. מוסיפים את שאר מרכיבי הרוטב ומביאים לרתיחה.  מכסים כיסוי חלקי ומבשלים 20 דקות. מוסיפים את הטחון המפורר לרוטב, מערבבים ומבשלים 10-12 דקות נוספות. מתקנים תיבול במידת הצורך.

הגשה: מוסיפים לסיר את הפסטה ומערבבים היטב. מבשלים כדקה ומעבירים לקערת הגשה. מפזרים מעל פתיתים בטעם מוצרלה, עלי בזיליקום ופלפל שחור גרוס גס ומגישים מייד.

תגובות לפוסט