עוגת גזר טבעונית: מתכון שתמיד עובד – ועם טוויסט מפתיע ומשדרג

05.05.2022
עוגת גזר טבעונית מהסרטים: מתכון קל ומנצח להכנת הקלאסיקה הביתית והאהובה עם טוויסט לא שגרתי - ויולייף קרמית וחמצמצה

עוגת גזר טבעונית מפתיעה ביכולת שלה לשמור על אווריריות, טעם ומרקם. כל זאת – בזכות רסק תפוחים (אחלה שדרוג לכל עוגה, שמוסיף למרקם המון) וקרמית בטעם טבעי של ויולייף, שמעניק לה זיגוג מרשים.

לכל מתכוני שבועות הטבעוניים של ויולייף באתר rex:

עוגת גזר טבעונית

מתכון של ויולייף.

מרכיבים לתבנית בקוטר 24 ס"מ:
400 גרם גזר מגורר
150 גרם ויובלוק – חמאה טבעונית, מומסת (VIOBLOCK)
400 גרם קמח חיטה
220 גרם סוכר חום
200 גרם סוכר לבן
2 כפיות אבקת אפייה
1 כפית סודה לשתייה
2 כפיות קינמון
1/2 כפית ג'ינג'ר טחון או טרי, מגורר דק
1/4 כפית אגוז מוסקט
1 כפית מלח
250 גרם רסק תפוחים
1 כוס משקה שיבולת שועל ( 190 גרם)
1 כף תמצית וניל

לזיגוג:

450 גרם קרמית ויולייף בטעם טבעי

1 כף תמצית וניל
גרידת תפוז

הכנה:
מערבבים את כל המרכיבים היבשים בקערה גדולה. מערבבים בקערה נפרדת את הויובלוק המומס, רסק תפוחים, חלב שיבולת השועל ותמצית וניל עד לקבלת תערובת אחידה. מקפלים פנימה את הגזר המגורר בעזרת כף עץ. מאחדים בין שתי התערובות ומערבבים רק עד לקבלת תערובת אחידה.

יוצקים את הבלילה לתבנית משומנת. אופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות למשך 35-45 דקות או עד שקיסם שננעץ במרכז העוגה יוצא יבש. מניחים לעוגה להתקרר לטמפרטורת החדר במשך חצי שעה לפחות.

מכינים את הקרם: מקציפים את כל המרכיבים קלות לקבלת קרם אוורירי.
הגשה: חוצים את העוגה לרוחב כך שמתקבלות 2 שכבות אחידות. מורחים שכבה נדיבה של הקרם מעל כל שכבה ומסדרים אחת על השנייה. מעטרים בגרידת תפוז במידת הרצון. במידת האפשר – מעבירים למקרר להתגבשות לשעתיים לפני הגשה (לא חובה).

עוגת גזר טבעונית (צילום: ויולייף)

תגובות לפוסט