עוגת גבינה טבעונית: מתכון מושלם וקל לשבועות

09.05.2022
עוגת גבינה טבעונית יפהפייה שמכינים בצ׳יק - שחף שבתאי מארח את הקונדיטור עופר בן נתן (פופ נ׳ פופ בייקרי) שמכין את הקינוח הקלאסי לחג עם טוויסט וקיצור דרך לעצלנים

עוגת גבינה טבעונית? עד לפני כמה שנים היה מדובר בפרדוקס על גבול המדע הבדיוני. אבל עלייה מטאורית באיכות האלטרנטיבות בתחום, באיכות וכמובן בטעם הפכה את הקוריוז הזה לקטגוריה שלמה – ומעולה.

לכל מתכוני שבועות הטבעוניים של ויולייף באתר rex:

ההשראה לעוגת הגבינה הטבעונית שהכנתי עם שחף שבתאי, הגיעה מהקלאסיקות של החג – אלו שאפשר למצוא בכל בית במהלך שבועות ושמכינים בקלי קלות. המראה המהודר קורץ לעולמות הפטיסרי הצרפתי ובפרט אל עוגת התותים פרזייה (fraisier). העוגה מתבססת על קרמית של ויולייף, לה הוספתי קראמבל אגוזים בתחתית ולעיטור פירות טריים. נסו ולא תתאכזבו.

עוגת גבינה טבעונית עם תותים של הקונדיטור עופר בן נתן (צילום: סיון אסקיו, רקס תעשיות)

עוגת גבינה טבעונית

מתכון של השף-קונדיטור עופר בן נתן (פופ נ׳ פופ בייקרי).

קיצור דרך – אפשר להחליף את הקראמבל בעוגיות פטי בר טבעוניות, אותם טוחנים עם שמן קוקוס וחצי כוס פיסטוקים קלויים או שקדים, בלי אפייה ובלי נעליים.

עוד אפשרות הגשה – כוסות אישיות: אפשר לפורר בתום האפייה את הקראמבל, להעביר לבסיס כוסות ולסדר מעל קרם גבינה ותות לעיטור.

מרכיבים לתבנית עוגה קפיצית:

לקרם גבינה:
600 גרם קרמית טבעונית של ויולייף – להשיג בכל סופר
1 כפית מחוקה מחית וניל איכותית – אפשר להחליף ב6-7 טיפות תמצית
2 כפיות אינסטנט פודינג וניל
1/2 כוס אבקת סוכר

לקראמבל:
1 כוס קמח
1/2 כוס סוכר דמררה
1/4 כוס סוכר לבן
1/2 כוס שקדים טחונים – אפשר להחליף באגוזי מלך, פיסטוק, קשיו ובעצם בכל אגוז אחר
100 גרם שמן קוקוס

להרכבה:
20-25 תותים חצויים לאורך

הכנה:
לקראמבל:
מעבירים את כל מרכיבי הקראמבל למיקסר עם וו גיטרה או מעבד מזון. מערבבים עד ליצירת פירורים (קראמבל).
משטחים את הקראמבל על תבנית עוגה עגולה ומשומנת קלות בשמן קוקוס.

מעבירים לתנור שחומם מראש לחום של 170 מעלות ואופים רבע שעה. מוציאים מהתנור ומקררים היטב בטמפרטורת החדר.

מכינים את קרם הגבינה: מעבירים את כל מרכיבי הקרם לקערת ערבוב גדולה (או למיקסר עם וו גיטרה) ומערבבים היטב עד לקבלת תערובת במרקם חלק ואחיד.

הרכבה: מסדרים בתבנית העוגה ומעל תחתית הקראמבל חצאי תותים על כל היקף התבנית. חלקם החתוך של התותים פונה לתבנית. יוצקים מעל את קרם הגבינה. מיישרים את פני העוגה ומעבירים לקירור של 6 שעות לפחות לייצוב העוגה. מוציאים בזהירות את עיגול תבנית הקפיץ ומעטרים את פני העוגה בתותים. מגישים מייד.

תגובות לפוסט