סלט פטה טבעוני עם סלק, ארטישוק וטחינה תירס – מתכון קל לשבועות

09.05.2022
סלט פטה טבעוני בשיא הסטייל: השף שחף שבתאי מגיש לרגל שבועות - סלט אביבי ומרשים שמכינים בקלי קלות ועם מרכיבים שיש בכל סופר

סלט פטה הוא חלום אמיתי של קיץ, רענן וקליל שכיף להגיש בערבים המתחממים. שנייה לפני שבועות, הכנתי טוויסט אישי ולא שגרתי על המנה היוונית והקלאסית – סלט פטה טבעוני.

לכל מתכוני שבועות הטבעוניים של ויולייף באתר rex:

סלט פטה טבעוני מתבסס על מרכיבים שאפשר לקנות בכל סופר ופשוט לשמור במזווה ולהכין בצ׳יק אם פתאום קופצים אורחים בסוף השבוע. בבסיסו – פטה טבעונית של ויולייף שנולדה ביוון, מולדת הפטה (ולא מביישת את הפירמה!). אליה צירפתי מרכיבים אהובים – ארטישוקים, סלקים ותירס שמככב ברוטב ממכר וזהוב.

סלט פטה טבעוני עם סלקים וארטישוק (צילום: סיון אסקיו, רקס תעשיות)

סלט פטה טבעוני ויולייף עם סלק, ארטישוק וטחינה-תירס

מתכון של השף שחף שבתאי. שימו לב:את התירס אפשר להלחליך בשעועית או חומוס משימורים שישחקו בין השימורים

מרכיבים לסלט גדול:

1-2 סלקים בינוניים-קטניים, צלויים על מצע מלח גס על בחום גבוה בתנור, עד לריכוך. אפשר להחליף בסלק מבושל בוואקום מהסופר
3 ארטישוקים קונפי (א לה רומאנה), פרוסים לאורך לרבעים – להשיג במעדניות בצנצנת בשם זה או כ״רבעי ארטישוק על הגריל״
1 חבילת פטה ויולייף, חתוכה לקוביות בגודל 3X3 ס״מ

לטחינה תירס:
1/3 כוס טחינה גולמית
1/3 כוס חלב קוקוס
1/2 כוס תירס מקופסת שימורים, כולל המים
3 כפות שמן זית
קורט כורכום
קורט מלח

להגשה:
שמן זית – לפי הטעם
עלים משורש שומר אחד
שמן אגוזים – לא חובה

הכנה:
מכינים את הטחינה:
טוחנים את כל המרכיבים עד לקבלת קרם במרקם אחיד. מתקנים תיבול במידת הצורך. שומרים במקרר עד להגשה.
מכינים את הסלט ומגישים: במידה וצולים את הסלק – קולפים היטב מהקליפה הפריכה והצלוייה. פורסים לאורך לרבעים, אותם חוצים כך שמתקבלות שמיניות שמזכירות בצורתן פלחי תפוז.
יוצקים 1/8 כוס מהרוטב לתחתית צלחת הגשה גדולה. מסדרים מעל את פרוסות הסלק. מעל ממקמים את קוביות הפטה ואת רבעי הארטישוקים. מעטרים בעלי שורש שומר, מעט שמן זית ושמן אגוזים. מגישים מייד.

תגובות לפוסט