יקבים באיזור הכרמל וחיפה שפתוחים בשבת – 5 המלצות

06.01.2022
יקבים באזור הכרמל חיפה שפתוחים בשבת מהווים עצירה נהדרת לטיול בצפון הלא-רחוק או בילוי קל"ב לחיפאים. שלי פארי ממליצה - 5 יקבים באיזור שמצדיקים קפיצה בסופשבוע

יקבים באיזור הכרמל שפתוחים בשבת מהווים אופציה לטיול קצר של גבינות ויין. אגב – לא סתם שמו של הכרמל מתחיל במילה "כרם". זהו איזור שהיה מרכז גידול וייצור יין חשוב בתקופה הביזנטית וגתות עתיקות רבות פזורות בו,  אפילו רוטשילד ידע לנטוע כאן כרמים להתחיל את תעשיית היין הישראלית בדיוק מכאן ומי אנחנו שנתווכח עם רוטשילד? בקיצור : הכרמל הוא לא רק הגני הבהאיים בחיפה והטיילת של זכרון יעקב.

עוד כתבות יין ואלכוהול באתר Rex:

במרחק של פחות משעה נסיעה מתל אביב – והרבה פחות מחיפה – נמצאים יקבים נפלאים שכדאי להכיר לקראת השבתות הבאות. איגדתי את האהובים עלי במיוחד. עצה שלי: תאמו מראש הגעה לכל יקב בטלפון או באתר, כי אין דבר יותר מאכזב מלנסוע במיוחד ולגלות שאין עבורכם מקום.

יקבים באיזור הכרמל וחיפה שפתוחים בשבת

■ וורטמן – היקב החיפאי

יקב וורטמן נמצא ממש במרכז העיר והוא בין היקבים הבודדים בארץ שנמצאים בלב עיר גדולה. הוא ממוקם בחצר בית משפחת וורטמן, ממקימי הרחוב בו הוא נמצא – ומשקיף על הים ועל רכס הכרמל.

היקב פתוח לרוב בימי שלישי ובסופי שבוע אך יש להתעדכן מראש בעמוד האינסטגרם של היקב על הפעילות – מפרסמים בכל יום ראשון את פעילות היקב לאותו השבוע. אין ביקב סיורים ואין ישיבה בימים גשומים. תיאום הגעה ליקב דרך האתר.

מה שותים: 
יינות אורגניים שמקורם בענבי כרמים מאיזור עמק שפיה. הזנים והיינות מותאמים לאקלים ולאזור הים תיכון. ניתן להגיע לטעימות יין מודרכות או לרכוש בקבוק  ונשנושים. פייבוריטים אישיים: יין סמיון לבן וכן בלנד שמבור האדום.

מה אוכלים: פלטת גבינות עם ממרחים תוצרת בית ופרעצלים. בסופי שבוע מוגשת "פלטה לבנטינית" שמורכבת ממטעמי שוק ואדי ניסנאס בחיפה.

יקב וורטמן. פתוח בימי ג' וסופי שבוע (שווה כאמור לבדוק מראש באינסטגרם) – חוץ מבימים גשומים. 

יקב וורטמן (צילום: שלי פארי)

■ אמפורה – הפנינה בכרם מהר"ל

את יקב אמפורה אין כמעט מי שלא מכיר. מבנה האבן איקוני ולצידו כרמים וכמובן הכרמל – פנינת אמיתית של מקום. ניתן להגיע לטעימות מודרכות או לרכוש בקבוק לצד נשנושים. ואגב -אפשר לקיים כאן גם אירועים פרטיים.

מה שותים מגוון יינות איכות כולל יינות קינוח. היין האהוב עלי הוא הבלאן דה נואר המעולה.

מה אוכלים פלטת גבינות של באשר לצד מטבלים ופירות (יש גם אופציה לגבינות טבעוניות). כדאי להתעדכן בעמוד האינסטגרם של היקב על אירועים שונים שמתקיימים כאן עם שפים וארוחות משתנות.

יקב אמפורה עובד קבוע בימים ראשון עד שבת בין השעות 10:00-18:00. האירוח ביקב מתואם דרך אתר היקב – חפשו "מפגשי יין". ניתן להגיע לכאן גם כשגשום.

יקב אמפורה (צילום: שלי פארי)

 

■ יקב אלונה: פעם היה פה ים

יקב בוטיק הנמצא בגבעת ניל"י שהוקם על ידי שתי משפחות מהאיזור. וכולל מרכז מבקרים חדש בלב כרמי היקב שפעם במקומם היה כאן ים ניתן להגיע לטעימות או לרכוש בקבוק.

מה שותים:
ליקב מבחר גדול של יינות-  ורוד , לבן אחד ומחבר אדומים כשאהוב עלי הוא יין "עגול".

מה אוכלים:
פלטת גבינות קטנה או גדולה הגבינות מגיעות לצד מטבלים וממרחים תוצרת בית. בקרוב מתכננים לפתוח כאן חנות בה ניתן יהיה למצוא מטעמים מאיזור גבעת ניל"י

באמצע שבוע ניתן להגיע לסיור בחדר החביות ובכרמים. בסופי שבוע האירוח הוא על בסיס טעימות ופלטות גבינות ללא סיור. ביקורים ביקב בתיאום מראש מול נתנאל – 052-5030996 . לאחרונה הקימו כאן גם סגירת חורף לימים הגשומים.

 

יקב אלונה (צילם: שלי פארי)

 

■ יקב סומק: היקב בזכרון יעקב

חמש דקות הליכה מהמדרחוב הראשי בזכרון יעקב נמצא יקב סומק שממוקם בחצר ביתם של הילה וברק. שם נמצא גם מרכז המבקרים וגם היקב עצמו.

ניתן להגיע למפגשי יינן המתקיימים בימי שישי ושבת בשעות 11:00 ו 13:30 וכוללים הסבר, טעימת יינות ופלטת גבינות.

מה שותים?
כרמי היקב נמצאים באזור בקעת הנדיב למרגלות זכרון יעקב. בהיצע: רוזה אחד, לבנים ואדומים. האהוב עלי ביותר הוא "בקעת הנדיב".

מה אוכלים?
פלטת גבינות כשיש גם אופציה לגבינות טבעוניות. בסדנת יינן מקבלים בשלב הטעימות פלטת גבינות לכל זוג.

היקב פתוח בימים ראשון עד שבת בין השעות 10:00-16:00. תיאום הגעה לסדנת יינן מתבצע דרך האתר, הגעה ליקב ללא קשר לסדנת יינן מתבצעת על בסיס מקום פנוי בשעות הפעילות.

יקב סומק (צילום: שלי פארי)

 

■ יקב משק אופיר: דבש ויין

צפונית לכרמל נמצא משק משפחת אופיר המאגד בתוכו מכוורת דבורים ויקב באלון הגליל. במהלך השנים המשק שינה את פניו והפך ממכוורת דבורים וכרם לענבי מאכל – אל יקב עם כרמים לענבי יין כמובן ומכוורת מוכרת מאוד. ניתן לתאם דרך האתר סיור וטעימות מודרכות ליינות.

מה שותים?
ורוד אחד, לבן אחד ובעיקר אדומים. היין האהוב עלי הוא סנג'ובזה האדום.

מה אוכלים כאן?
קיימות כאן אופציות מגוונות החל מפלטות גבינות (כולל טבעוניות),עבור לסלסלות פיקניק ועד טעימות דבש מעמדת הטעימות של המשק.

מרכז המבקרים פתוח בין יום רביעי ועד שבת. בימי שבת מהשעה 10:00 ועד 17:00. בשעה 11:00 מתקיימת חווית טעימות מודרכת עם סיור ביקב ובמשק.

יקב משק אופיר (צילום: שלי פארי)

 

■  יקב סימון – קריית טבעון

יקב בוטיק משפחתי הממוקם בקרית טבעון ומתבסס בין השאר על כרמים באיזור עמיקם שלמורדות הכרמל. במבחר: יינות לבנים ושלל אדומים – וגם רוזה אחד.

היקב מקיים אירועים מיוחדים ללא קשר לפעילות בשבת ושווה להתעדכן בחשבון האינסטגרם שלו.

היקב פתוח בימים שני עד רביעי מ10:00-15:00, בימי שישי ניתן להגיע בקבוצות של עשרה ומעלה בלבד ובימי שבת מוגשים 5 סוגי יינות שונים, ומגשי גבינות מהארץ והעולם. הרשמה לאירוח ביום שבת דרך אתר היקב

 

 

 שלי פארי היא בלוגרית יין והבעלים של האינסטגרם 

 

 

תגובות לפוסט