תמרים צלויים ועטופים בהאם – דטילס קון חמון בספרדית (Dátiles con jamón) – הוא מתכון קלאסי מאיזור אנדלוסיה שפופולרי גם בברי היין של מדריד. הוא משלב חמישה מרכיבים אהובים מהמטבח המקומי: בשר בעישון מיוחד, גבינה ארומטית, שקדים, מהטובים בעולם, יין שרי (sherry) – וכמובן תמרים. כמה קטן ופשוט – ככה מגלם בחובו חגיגה אמיתית של טעמים.
עוד אוכל ספרדי ב-rex:
- מתכון להכנת חביתת טורטייה ספרדית – אומלט עם תפוחי אדמה ובצל בסגנון מדריד
- מדריד – 5 ברי טאפאס שאסור לפספס בבירת הקולינריה של ספרד
- מלאגה – 8 מסעדות וברים שהן ביקור חובה בעיר החוף היפהפייה
את הגרסה שלי לדטילס אני מכינה באוזריה על פי רוב עם שרי או ורמוט – יין מתובל, גם הוא ספרדי. לרגל חודש וויסקי שמקיימים ג'יימס ריצ'רדסון דיוטי פרי, הכנתי הפעם דטילס עם וויסקי, ולא סתם וויסקי – לאפרויג PX שמיושן בשרי ספרדי, פדרו חימנז העוצמתי (Pedro Ximenez), מיינות הקינוח האיכותיים והמוערכים ביותר. שנייה לפני תום הצריבה, יצקתי עליהם מעט ממנו, שמצדו העניק להם ארומה יוצאת דופן.

דטילס – תמרים ממולאים בגבינה ומולהטים בוויסקי
מתכון של השפית אביבית פריאל ממסעדת אוזריה.
מרכיבים ל-4 סועדים:
16 תמרים, מגולענים – רצוי מג'הול
16 כפיות גבינה ארומטית, רצוי טורקיז של ברקנית
16 שקדים קלויים
16 פרוסות חמון, בייקון או בייקון טלה
פטרוזיליה לעיטור
50 מ"ל וויסקי
הכנה:
ממלאים כל אחד מהתמרים בשקד ובכפית גבינה ועוטפים בפרוסת הבייקון. מלהיטים מחבת, רצוי פסים ומסדרים את התמרים על המחבת. צורבים 3 דקות מכל צד. יוצקים וויסקי על התמרים ומניחים להתאדות לתוכן במשך כחצי דקה. מעטרים בפטרוזיליה ומגישים מייד, כשקיסם נעוץ בכל תמר.
על לאפרויג PX
האי איילה (Isle of Isla) הוא אולי החבל הייחודי ביותר בסקוטלנד מבחינת טעמי הסינגל מאלט שלו. מכאן מגיעים הוויסקים המעושנים והמפורסמים שזיכו את איילה הקטן בתהילת עולם והכניסו למעגל הלוגמים של הסינגל מאלט אינספור מעריצים.
לאפרויג היא אחת המזקקות הפופולריות באי. סינגל מאלט PX מתוצרתה מיושן בחביות ששימשו קודם לכן את יין הקינוח הספרדי הסמיך שקרוי באנגליה בחיבה על שם ראשי התיבות של ענבי פדרו חימנז מהם נוצר: PX.
כך מתקבל וויסקי מעושן מאד, שמאוזן במתיקות מורכבת וניחן בסיומת הטעם הייחודית והארוכה של שרי.