מסעדות שף בבנגקוק מככבות בשנים האחרונות בדרוגי הגסטרונומיה המובילים בעולם. מהסיבות הנכונות כמובן: המטבח המקומי נחשב לאחד המגוונים בעולם, מצאי חומרי הגלם מסחרר – ותרבות האירוח יוצאת דופן.
למרות שסצנת הפיין דיינינג בעיר חדשה יחסית, בירת תאילנד מתגאה השנה ביותר כניסות מכל עיר אחרת בדרוג אסיה של פיפטי בסט (50 המסעדות הטובות בעולם).
עוד המלצות אוכל מרחבי העולם באתר rex:
- מסעדות מומלצות בליסבון – 7 ביקורי חובה בבירת פורטוגל
- מדריד: 5 ברי טאפאס שאסור לפספס בבירת הקולינריה של ספרד
- טביליסי: 8 מסעדות שף שמציעות חוויה חד פעמית
מהמסעדה המופלאה והמדוברת בצ׳יינטאון ועד להודית-מקסיקנית של אחד השפים המפורסמים בעולם – 5 מסעדות שף מובילות בעיר שמצדיקות ביקור מיוחד למי שמגיע לתאילנד.
View this post on Instagram
גאגאן אנאנד – Gaggan Aanad
השף ההודי גאגאן אנאנד הוא אחד היוצרים המרתקים בסצנת הקולינריה העילית. המנות שהוא יוצר במסעדות שהקים בתאילנד ב-2 העשורים האחרונים ידועות בשילוב בביצוע ובצילחות המרהיב של מנות שמשלבות בין מרכיבים מקומיים לבין השראות ומתכונים הודיים.
הגלגול האינטימי והחדש של מסעדת הדגל הנושאת את שמו (ושנפתחה מחדש אחרי הקורונה) כולל מספר מצומצמם של כסאות בר שמסודרים מול המטבח הפתוח.

התפריט כולל אך ורק ארוחה מודרכת של 22 מנות עם התאמת יין שיוצר הבעלים והשותף של השף, ולדימיר קוז׳יץ׳. האארוחה כמעט תמיד מונחית על ידי השף עצמו. מיצג שמועבר בקול גדול, עתיר קללות, בין דרשת ניו אייג׳ למופע סטנד אפ עתיר קללות וביקורת על טרנדים קולינריים (״אנחנו לא חותכים דגים באופן המסוים שמזכה בכוכב מישלן ולכן לא יהיה לי כוכב לעולם״, הוא אומר). בצלחת, במקביל לפלייליסט עתיר אייטיז, מטאל ורוק (״יש ימים שאני צריך להקשיב 45 דקות לפנתרה כדי לצאת לסועדים״, הוא מודה), מתחולל לונה פארק של טעמים שיוצרים חווייה חושית יוצאת דופן ושממקמת את ״גאגאן אנאנד״ בצמרת המסעדות החווייתיות בעולם.

בתפריט:
כמנה ראשונה עולה ובאה פצצת היוגורט – מהמנות המפורסמות של גאגאן שנוצרה בהשראת המנות של השף פראן אדריה ממסעדת אל בולי ומככבת בכל תפריטי המסעדה.
אחר כך עולות ובאות בין השאר מרק מיסו שעבר דקונסטרוקוציה והומר לחטיף ההודי פאפאדם סבודאנה ומנת עוגיה מפטריות שהוקפאו עם נגיעת פטריית הזייה.
טרילוגיית מנות ״עכבר ביוב״ תעלה ותבוא במהלך הארוחה ומתחילה עם ״מוח של עכבר״ – מנה מתריסה על הפארם טו טייבל, הבר קיימא והמקומיות (״ומה יותר מקומי מעכבר מהביוב של המסעדה, 0 קילומטר מהמסעדה״, צועק השף) ושהיא בעצם – ספוילר – מוס תירס יפני מהוקאידו שביפן בתבנית מוח.

מונבלאן פואה גרא ואייריש קרים; מנה שנייה בטרילוגיית העכבר של שיפוד ברעל עכברים זוהר בחושך מפרי ג׳קפרוט בהשראת המנות הטבעוניות של וראנסי; חזיר כבוש פורטוגלי ביין ובתבלינים וצלוי עם תפוחים ירוקים בהשראת האוכל של גואה, המושבה הפורטוגלית לשעבר במערב הודו ועוד. בקינוחים בולט קינוח צ׳ילי שמלקקים מהצלחת ושנוצר בהשראת הפלפלים החריפים של האוכל ההודי.
בשורה התחתונה: חוויה של פעם בחיים שכדאי להזמין כבר עכשיו, לפני שהבאז יאריך את רשימת ההמתנה הארוכה מאליה.
View this post on Instagram
לאניאיי – Lahnyai
בחלל הדור בווילה יפהפייה במרכז העיר שעוצבה בסגנון תחילת המאה ה-20, הקים לאחרונה השף היווני דימיטריוס מודיוס את אחת המסעדות המדוברות בעיר. לאניאיי – חלק מקבוצת מסעדות השף טון (לה דו, נוסארה ובאן) – מוקדשת כולה לפרשנות שלו לאוכל ההיסטורי שהוגש בארמון מלך תאילנד.
מודיוס הצעיר והמוערך, שזכה כבר לתשואות במסעדות בהם פעל באירופה, חקר במשך חודשים ספרי בישול היסטוריים שחלקם הודפסו בסיאם במאה ה-18 – ויצר כאן מנות בצילחות יוצא דופן ועם טעמים מקומיים ארוחת טעימות שהיא לא פחות ממלאכת מחשבת.
בין המנות: לאב – טרטר וגיו מקומי עם קוויאר תאילנדי, תבשיל מסאמן ברווז בהשראת מנה מלכותית בת 200 שנה, דג ים נא עם פרחי ורדים צלויים (!) ועוד.
בקיצור: חוויה יוצאת דופן שמצדיקה ביקור מיוחד.
לה דו – Le du
לה דו דורגה לאחרונה כמסעדה הטובה באסיה על מדריך פיפטי בסט. זוהי מסעדת הדגל של השף טון (Thitid Tassanakajohn). הוא מנצח גם על המסעדה השלישית בדרוג נוסרה, שנפתחה ממש השבוע במיקום חדש ויפהפה ממש, עם נוף עוצר נשימה אל המקדש המלכותי של בנגקוק וכוללת גם בר קוקטיילים מרהיב וכן על מסעדת באן (baan) עם האוכל התאילנדי המסורתי של ביתו. בקיצור: אימפריה של אדם אחד.
View this post on Instagram
לה דו היא עונה בתאילנדית. מתבקש אם כך שגם תפריט המסעדה יהיה עונתי. הוא מתבסס על מוצרים מקומיים וברי קיימא בלבד וכולל טעימה של 6 מנות. כולן מתבססות על מתכונים תאילנדיים מסורתיים להם מעניק השף פרשנות אישית ועדכנית.
הווייב במקום נונשלנטי להפתיע ונעים. אחלה לוקיישן למי שרוצה לנסות אוכל עילי באווירה קלילה.
גם תג המחיר בהשוואה למסעדות אחרות בדרוג משתלם: פחות מ-400 שקלים לאדם ועוד כ-200 שקלים להתאמת יין מצוינת.
בין מנות הדגל של השף טון: ואגיו תאילנדי מתובל בפלפלים מצפון המדינה, פילה לוקוס ברוטב נמלים וסטיקי רייס (טעים!), סרטן רך-שריון ברוטב קארי ועוד. נהדר.
פוטונג – Potong
בניין בן 300 שנים, שאכלס בית מרקחת סיני ואת המשפחה המפעילה שלו במשך דורות, הפך בשנה האחרונה לאחת המסעדות המדוברות במזרח אסיה.
פוטונג של השפית פאם ממוקמת ברובע צ׳יינטאון של בנגקוק, אחד האיזורים הצבעוניים בעיר, שידוע בזכות המסעדות הקטנות והמעולות שלו ושמצדיק ביקור גם בזכות ברי הקוקטיילים באיזור.

פאם, שמשפחתה עדיין הבעלים של הבניין, שיפצה באופן אוהב ומכבד את החלל והפכה אותו על הדרך לאחד המרשימים בעיר ואולי בעולם, לא פחות (וזה עוד לפני שדיברנו על הבר הסודי שבליבו).
התפריט שואב השראה מהרקע המשפחתי של פאם וגם מהמיקום. הוא מורכב מארוחת טעימות בת 20 מנות. בין ההברקות: פתיח שרקוטרי סיני מתובל שיוצרים במקום. מנת ברווז סיני צלוי ב-5 תבלינים שיושן 14 יום גם היא נהדרת. סרטן כחול עם ריבת פלפלים שחורים הוא שיחוק ולקינוח, איך לא, יש טוויסט על עוגיית מזל לקינוח.

סורינג – Suhring
התאומים הזהים מתיאס ותומאס סורינג יוצרים במסעדה הקרויה על שמם מסעדה יחידה מסוגה. הביצוע חסר-פשרות וחריג לא רק בנוף המקומי של בנגקוק, אלא גם בהשוואה למסעדות מכוכבות בגרמניה מכורתם. ייתכן שזו אפילו המסעדה הגרמנית הטובה בעולם כרגע.

תפריט הטעימות כולו נוצר בהשראת ספר המתכונים של סבתם של התאומים ובכלל בהשראת המטבח הגרמני והמרכז אירופי עם טוויסט עילי. המיקום הפסטורלי – וילה טובלת ירק במרכז העיר – מוסיף גם הוא לאווירה.
עם זאת, למסעדה באים בזכות האוכל והביצוע במטבח של סורינג נטול רבב וזיכה את סורינג בצמד כוכבי מישלן , כשהשמועה אומרת שהשלישי גם בדרך.

ֿבין המנות הבולטות בתפריט הטעימות הן לובסטר ואספרגוס ירוק חלוט בציר שמימי. פילה אווז צלוי ומעושן קלות גם הוא נהדר. אטריות שפצלה עם תופעות של גילופי כמהין הן לא פחות משלמות. כיף גם לנגוס בין לבין בקארי וורסט, נקניקיית חזיר ברוטב קטשופ-קארי שמגיעה הישר מיצרן ארטיזנלי בברלין.
התעוזה לפתוח מסעדה שמתבססת על חומרי גלם מקומיים אך רעיונית נטועה אלפי מילין מערבה מעורר הערכה. פאוזה נפלאה מהמטבח האסיאתי של העיר, שמי שמעריך את הקלאסי (ולא יזיק שיהיה גם רומנטיקן בהיחבא) יתענג עליה בכל מאודו.

מיס מריה ומיסטר סינג – Ms. Maria & Mr. Singh
הרעיון שעומד מאחורי מסעדת הפיוז׳ן של גאגאן הוא סיפור אהבה דמיוני בין מריה וסינג, זוג מקסיקני-הודי.
הוא נולד אחרי ביקור של השף במקסיקו. שם הוא הבחין בקווי הדמיון הרבים בין שני המטבחים. כך, לפני שנתיים, הוקמה המסעדה בקומת הגג של מסעדת גאגאן המחודשת.
מיס מריה ומיסטר סינג הפכה מהיום שהוקמה למקום עליה לרגל לפודיז. האווירה קזו׳אלית והמחיר משתלם ממש (הכל יחסי). המסעדה גם דורגה במדריך פיפטי בסט אסיה בזכות האוכל הנונשלנטי שניחן בביצוע מהוקצע.
מבחר הטאקו נהדר, כמו גם מנת הסביצ׳ה והפאני פורי – ותפריט היין, על טהרת הטבעי, נועז ומחמיא לטעמים. שווה מאד