קדירת בירה: תבשיל חורפי של קציצות וירקות שורש שמגיש "מר בשר"

12.12.2020
קדירת בירה? זה קל! "מר בשר" מגיש - כך מכינים תבשיל בירה חורפי וכיפי עם כדורי בשר, ירקות שורש ותבלינים חמים, מחומרי גלם זמינים - ובקלות

קדירת בירה היא סידור מוצלח למי שרוצה להרים תבשיל חורפי לסוף השבוע בזריזות. לא מזמן, כשבמקרר היו כל מיני דברים שהיה צריך לנצל – חיברתי הכל יחד שני בקבוקי בירה. לא הרבה זמן אחרי – כבר היה סיר מפואר לאורחים של סוף שבוע.

עוד מתכונים לתבשילי חורף של רפי אהרונוביץ:

זה התחיל בשימוש בגרגירי חומוס מבושלים (שהיום אפשר להחליף בקלות באלו הקפואים או בחבילות הוואקום בקרטונים הקטנים שיש בסופר). להם הוספתי כדורי בשר, פרוסות חצילים ושלל תבלינים חמים של חורף. התוצאה: לפניכם.

קציצות בתבשיל, לא משנה מאיזו עדה (צילום: אמיר מנחם, רקס תעשיות)

קדירת בירה עם כדורי בשר, ירקות שורש וחצילים

מתכון של רפי אהרונוביץ׳

מרכיבים ל-8 מנות:

לכדורי בשר:
1 ק"ג בשר טחון וטלה, רצוי מנתחים לא-רזים
1/4 כוס עגבניות מיובשות או לחות, קצוצות דק
1/2 כפית פלפל שחור
1/2 כפית מלח
1/2 כפית כוסברה יבשה
2 קורט קינמון טחון
2 קורט כמון
1 כפית אבקת קארי חריפה
1 ביצה
3 כפות פירורי לחם

לרוטב:
2 חצילים, קלופים בקולפן פס כן, פס לא (זברה) ופרוסים לטבעות בעובי 2.5 ס"מ. אפשר להחליף ב-8 חצילונים תאילנדים חצויים קלופים באותו אופן
2 כוסות גרגירי חומוס מבושלים ורכים
4 בצלים, פרוסים לטבעות
4 שיני שום כתושות
שמן זית לטיגון
500-660 מ"ל בירה בהירה  (בקבוק גדול או שניים קטנים)
1/2 כפית מלח
1/2 כפית פפריקה מעושנת חריפה
1 כפית סוכר
2-3 תפוחי אדמה, קלופים וחתוכים לקוביות

אופן ההכנה:
לכדורי הבשר: מערבבים היטב את כל מרכיבי התערובת. יוצרים 20 כדורים בידיים רטובות קלות. מסדרים על משטח ישר (קרש חיתוך שכדאי לחפות בנייר אפייה) ושומרים בצד.

מסדרים את פרוסות החצילים על מגש אפייה. מפזרים מלח גס ומברישים בשמן זית. אופים בתנור שחומם מראש לחום של 200 מעלות על תכנית טורבו במשך 20 דקות לפחות ועד להזהבה עמוקה.
במקביל מטגנים בסיר כבד וגדול את פרוסות הבצל בקצת שמן זית ועד להופכים לשקופים. מוסיפים את השום, מערבבים 2-3 דקות ומוסיפים את הקציצות. צורבים במשך כדקה מכל צד תוך שמערבבים בעדינות ומבלי לשבור את הקציצות.

מוסיפים לסיר סוכר ואת הבירה. מביאים לרתיחה על אש בינונית. מנמיכים את האש, מוסיפים את גרגירי החומוס, קוביות תפוחי האדמה והחצילים ומשפרים תיבול במידת הצורך. מכסים ומבשלים חצי שעה. פותחים את המכסה, מגבירים לחום בינוני ומבשלים 10 דקות נוספות. מגישים לצד אורז.

לעמוד הפייסבוק של ידע הבשרים

תגובות לפוסט