איסטנבול היא בירת הקולינריה של טורקיה ואחד המקומות הטובים לאכול בהם בעולם. למי שמגיע לעיר – 7 המלצות למקומות ששווים עצירה לצהריים מושקעים מושקעים – או ערב! – בלב האיזורים הפופולריים במרכז ההיסטורי של העיר
איסטנבול – עוד המלצות

ארוחת צהריים בנישאנטאשי: הונקאר – Hünkar
נישאנטאש – או נישאנטאשי – הוא הרובע היוקרתי של איסטנבול. בין שלל המסעדות באיזור, רובן אופנתיות וסטנדרטיות – נמצא כבר 70 שנים המוסד העירוני הונקאר.
המסעדה מחופת העץ והמפות הלבנות החלה את דרכה כמסעדת סוחרים. גרסה המקומית למסעדת הפועלים הישראלי שבליבה ויטרינה גדולה ועמוסה במנות, שעליהן מצביעים והמלצר מביא לאחר כבוד לשולחן.

מאז 1950 עברו מים רבים בבוספורוס. הוויטרינה עוד כאן, אך הונקאר – בניהולם של האחים גאליפ ופרידון אוגומו (Galip & Feridun Ügümü) היא כיום אחת המסעדות הטובות בעיר לאכול בהם תבשילים מסורתיים ועונתיים.
התפריט משתנה על בסיס יומיומי והוא על גבול האינסופי. מבין הקלאסיקות של האחים אוגומו – קציצות סראי מבושלות (saray köfte) ברוטב בסגנון איזמיר הן מהטובות בעיר, כמו גם עלי הגפן הממולאים, תבשילי הטלה והמזטים הקרים. הצגה.
Hünkar – Mim Kemal Öke Cad 21
View this post on Instagram
ארוחה באיזור הבזאר: מסעדת פנדלי – Pandeli
מסעדת פנדלי היפהפייה היא מהמסעדות העתיקות והוותיקות בעיר. במקום מוגש אוכל טורקי קלאסי במיקום יחיד מסוגו: על גג השוק המצרי (שוק התבלינים).
אחרי שנים שנהנתה בעיקר מזוהר העבר, חילופי בעלים הביא גם לשדרוג באוכל שמוגש פה. המזטים, בפרט החצילים הקלויים – הם לא פחות מנפלאים, כמו גם מנות הטלה המסורתיות, שמוגשות על בענדי – בשמל חצילים. שווה מאד, בעיקר כשמשלבים ביקור בבזאר.

ארוחת בוקר מהסרטים: בבק אוטל – The stay Bebek Hotel
מלון בבק הבוהיימני והוותיק נפתח לאחרונה מחדש עם מסעדה פופולרית בקרב הילידים. על התפריט מנצח אהמט דמיר אוזקאל (Ahmet Demir Ozkal) שמשלב בתפריט מנות קלאסיות בהשראת האוכל שמכיר מביתו ומהרקע היווני-ארמני של משפחתו.
ארוחות הבוקר המיתולוגית של מסעדת המלון, שממוקמת ממש על שפת הבוספורוס, זכתה לשדרוג עם בוא השף החדש.
היא כוללת אינספור גבינות, מזטים ומאפים ושלל מנות מסורתיות של בוקר מהמטבח הטורקי – והנוף המדהים לבוספורוס חינם.
הקפה מצוין ומגיע מקרונוטופ, בית הקלייה הארטיזנלי מבית היוצר של מיקלה.

ארוחת שף באזור איסתיקלל: יני לוקאנטה – yeni lokanta
הרחוב התלול צ׳וקורג׳ומה מחבר בין איסתיקלל לרובע גלאטה וממוקם בג׳יהאנגיר – השכונה עם ריכוז המסעדות, הברים ובתי הקפה השווים הגבוה בעיר כרגע .
מסעדת השף יני לוקאנטה (yeni lokanta) ממוקמת לא רחוק ממנו, ונחשבת לאחת ממסעדות השף הטובות בעיר בזכות התפריט המוקפד של אוכל טורקי בפרשנות מודרנית באווירה יחסית משוחררת ובשונה ממסעדות השף היוקרתיות – פתוח גם בצהריים וידידותי מאד לצמחונים וצמחונים ברוחם.
View this post on Instagram
ארוחה ידידותית לצמחונים: ג׳ומה – cuma
ואם כבר משוחרר וצמחוני: באמצע הרחוב מתחבאת (מעל בית קפה הנושא אותו שם) מסעדת ג׳ומה. בראסרי מוקפד של אוכל קל בהשראה אמריקאית-איטלקית למי שרוצה לראות עולם עם קצת פחות נענע מיובשת, יוגורט וקבב. תפריט היין הדוק ומצוין בשתי המסעדות.
View this post on Instagram
ארוחה בצד האסיאתי: מסעדת צ׳יה בשוק קדיקוי – Çiya
איזור קדיקוי ומודה (Kadikoy & Moda) הוא אחד היפים והמיוחדים של איסטנבול. הוא ממוקם בצד האנטולי, כשההגעה לכאן מהרובעים ההיסטוריים קלה ונוחה: רבע שעה באונייה מהרובע ההיסטורי (לוקחים מעבורת ממזח אמינאונו – Eminonu) או ממזח קרקוי שלמורדות שדרות איסתיקלל וג׳יהאנגיר.
שוק קדיקוי היה במשך שנים מרכז המיעוט היווני בעיר, כפי שמעידות הכנסיות הרבות ברחובות הצרים. השוק שמר על הצביון השכונתי עד היום גם אחרי חילופי האוכלוסין של שנות ה-60 של המאה ה-20. בין דוכני אוכל הרחוב והברים הנהדרים של האיזור ממוקם קומפלקס המסעדות של השף המוערך מוסה דבירדה – צ׳יה (Çiya).
View this post on Instagram
מה שהתחיל כמסעדה לא-גדולה שמתמחה באוכל של אנטיוכיה והגבול הסורי, הפך לשורה של מסעדות בשוק – כל אחת מתמחה בתחום אחר. הגדולה והוותיקה שבהן (שנראית על פניו הכי פחות אותנטית – מוזר ומעניין), היא אבן שואבת של אוכל מסורתי מעולה. מנות עונתיות ובשרים – שדבירדה משמר בקנאות – גם הונצחו בסדרת שף טייבל בנטפליקס ובספר בישול אייקוני שנמכר במסעדה.
מהראשונות מומלץ לבחור מנות קטנות מהוויטינה (המילה למנה קטנה בטורקית היא אז – az). מצטיינים תמיד: הלחמעג׳ון, המזטים הצמחוניים – והמעי הממולא (שכדאי לבקש לצרוב אותו קצת בתנור לפני ההגשה). חוייה.
פתוח כל יום מ-11:00 ועד 22:00. Çiya Sofrası. Güneşli Bahçe Sok, 34710 Kadıköy
View this post on Instagram
צהריים בפחות מ-10 שקלים: בורסאם Borsam Bahariye
ואם כבר קדיקוי – בורסאם הקטנטנה היא חוויה למי שאוהב לחמעג׳ון דקיק. המחיר: כ-5 שקלים למנה (משתנה בלירות לפי שער המטבע) ו-10 שקלים גג עם שתייה ותוספת. מקומות הישיבה הבודדים מסודרים כבר חיצוני הצמוד לחלון ולתנור האבן של המסעדה. כמה ספרטני – ככה נהדר.
Borsam Taşfırın Bahariye. Osmanağa, Serasker Cd. No:78, Kadıköy
ֿ
View this post on Instagram