קרם קרמל של מסעדה: מתכון קל ומהיר של הקונדיטור עופר בן נתן (פופ נ' פופ)

20.01.2022
קרם קרמל של מסעדה - מתכון של הקונדיטור עופר בן נתן (פופ נ' פופ): כך מכינים את הקינוח המתקמבק בקלות ובזריזות, עם טאץ' אישי שלכם, בלי מיקסר ורק עם מרכיבים שיש בבית

קרם קרמל הוא קינוח שצבר פופולריות במסעדות ביסטרו בפריז ונהנה בשנים האחרונות מקאמבק מפואר. קלאסיקה של שנים ששפים אוהבים לשדרג ולתת לה פרשנות אישית עם שדרוגי טעם שונים – מתה וצ׳אי, מחיות ג׳נדויה, פיסטוק ופרלינה – ועד לגרידות פירות הדר כמו תפוז או לימון.

עוד קינוחים באתר רקס:

המתכון שלפניכם כולל רק מרכיבים שיש בכל בית – או במילים אחרות ביצים, סוכר תמצית וניל וחלב. מי שרוצה יכול לתת לו, כמו השפים הגדולים בעולם, טאץ׳ אישי עם מרכיבי תיבול שונים בהתאם לטעמו.

קרם קרמל (צילום:unsplash)
קרם קרמל עם אספרסו. גם עובד! (צילום:unsplash)

קרם קרמל של מסעדה

מתכון של עופר בן נתן.

שדרוג – קרם קרמל בטעמים: – אפשר להוסיף לתערובת החלב מרכיבים שיוסיפו לטעם הקינוח טוויסט: גרידת תפוז או גרידת לימון, מחית אגוזי לוז (פרלינה) או מחית פיסטוק, תיון ארל גריי, פרחי לוונדר, אספרסו, קפיר ליים לטאץ׳ אסיאתי או ליקר (נניח קלואה, לימונצ׳לו, אמרטו או קואנטרו).

מרכיבים לתבנית פאירקס גדולה, תבנית עגולה או הכי מסורתי -6 תבניות חרס אישיות:
500 מ"ל חלב
3 ביצים
2 חלמונים
100 גרם סוכר
1 כפית תמצית וניל איכותית
לקרמל בטעמים – ראו פירוט בהקדמה למתכון

לקרמל:
100 גרם סוכר
3 כפות מים

הכנה:

מכינים קרמל: יוצקים מים למחבת ומוסיפים סוכר. מבשלים עד שמתקבל קרמל סמיך בצבע ענברי עמוק. יוצקים מייד ובזהירות רבה לכלים שמתאימים לאפייה בתנור. אפשר כלים אישיים, נניח מחרס או פאירקס- ואפשר גם כלי אחד גדול. מניחים לקרמל להתקרר בתבנית ולהתגבש.

מכינים את קרם הקרמל: יוצקים חלב לסיר ומוסיפים וניל ובמידת הרצון גרידת תפוז, לימון או כל מרכיב אחר שמוסיף לקרם טעם נוסף (ראו הצעות בהקדמה). מביאים לרתיחה.

מערבבים היטב סוכר, חלמונים וביצים בקערה נפרדת. כאשר החלב שבסיר רותח, יוצקים אותו בהדרגה על תערובת הסוכר והביצים תוך שטורפים במרץ.

יוצקים את התערובת אל הפאירקס כשבתחתית כבר מחכה הקרמל. מסדרים את הפאירקס בתוך כלי גדול וחסין לחום. מוזגים לכלי מים רותחים עד מחצית גובה הפאירקס. מעבירים לתנור שחומם מראש לחום של 160 מעלות ואופים במשך 35 דקות. מצננים בטמפרטורת החדר 45 דקות. מכסים בניילון נצמד ומעבירים ללילה במקרר.

הגשה: עוברים בעדינות עם סכין רטובה על דופן הכלי כדי להפריד ממנו את הקרם. הופכים על צלחת הגשה ומגישים מייד.

קרם קרמל קלאסי שמכינים ברינג או פאירקס עגול (צילום:unsplash)

תגובות לפוסט