עוגת גזר מושלמת – מתכון שמכינים בקלי קלות

10.06.2021
עוגת גזר? זה כל כך קל שאתם לא מאמינים. רועי ירושלמי חולק איתכם את המתכון המושלם לבחושה המנצחת שלו, שמכינים, אפילו רק מקליפות (!), בקערה אחת ועם מינימום כלים ומאמץ

עוגת גזר היא אחת העוגות האהובות עלי באופן אישי. משהו שתמיד נחמד שיש בבית, להוציא מהמקרר ולנשנש עם הקפה בהפסקות שבין פגישות זום.

עוד מתכונים באתר rex:

בילדותי עוגות הגזר שהוגשו בארץ היו דחוסות ודי יבשות, או בטעם מתוק שמזכיר קיגל. רק בלימודיי בדנמרק, שם מכינים עוגות בחושות נפלאות – וזה ספורט לאומי ממש – נכבשתי בקסמיהן. הגרסה כאן מזכירה את זו שהוגשה בקנטינה של האוניברסיטה שלי, אוורירית, עתירת גזר ועם זיגוג חמצמץ.

עוגת גזר עם זיגוג (צילום: amin safaripour)

עוגת גזר שמכינים בקלי קלות – גם מקליפות!

מתכון של רועי ירושלמי.

לפני שמתחילים: במקום גזרים שלמים, לצורך הכנת העוגה שלפניכם אני לרוב עושה שימוש בקליפות ושאריות שנותרו מגזרים בהם עשיתי שימוש אחר. למשל גזרים ממולאים.

מרכיבים לתבנית אינגליש קייק:
3 גזרים בינוניים או 4 קטנים, מגוררים גס בפומפיה או בקוצץ ירקות ידני – או קליפות מ-7-8 גזרים, קצוצות דק (250 גרם למי ששוקל, אפשר גם טיפטיפה יותר, עד 300 גרם)
3 כפות שמנת חמוצה של פעם או יוגורט יווני 10% (60 גרם)
2 ביצים
קורט מלח
1 תרמיל הל כתוש
קורט ציפורן טחון
1 כפית מחוקה קינמון
קורט אבקת פלפל שחור
גרידה מתפוז שלם – לא חובה
1 כפית מחוקה אגוז מוסקט
4-5 טיפות תמצית וניל או כפית תמצית וניל לא-מרוכזת
3/4 כוס סוכר לבן
80 גרם חמאה רכה, חתוכה לקוביות
1 כוס קמח לבן (150 גרם)
1 שקית אבקת אפייה

לזיגוג (לא חובה): 
2 כפיות חמאה מומסת
1 כף שמנת חמוצה, כמה שפחות נוזלית או יוגורט יווני 10%
50 גרם אבקת סוכר

הכנה:
לעוגה:
מערבבים את הגזר, היוגורט והביצים יחד בקערת ערבוב גדולה. מוסיפים את התבלינים והסוכר ומערבבים כדקה. לבסוף מוסיפים קמח, קוביות חמאה ואבקת האפייה ומערבבים כדקה נוספת. מעבירים לתבנית מחופה בנייר אפייה לתנור שחומם מראש לחום של 170 מעלות (טורבו) ואופים 50-55 דקות *או* עד שהעוגה יציבה מאד וזהובה בחלקה העליון – וקיסם שמוחדר לאמצע העוגה יוצא יבש. מוציאים מהתנור ומניחים לעוגה להגיע לצינון מלא על השיש, במשך שעה לפחות.

לזיגוג: בזמן שהעוגה מצטננת, ממיסים חמאה במיקרו. מעבירים לקערת ערבוב ומוסיפים אבקת סוכר וכפית יוגורט. טורפים במטרפה עד לקבלת קרם לבן ואחיד בלי גושים. מעבירים למקרר.

הגשה: חותכים מעט מראש העוגה כך שהוא ישר והופכים אותה.  סדרים בעזרת לקקן שכבה אחידה של הקרם על ראש העוגה ומגישים. מעבירים לכלי גבוה במקרר על מנת למנוע את הידבקות שכבת הזיגוג עם המכסה או כיסוי הניילון הנצמד.

תגובות לפוסט