אייל ניב – הסומליירים של ישראל

20.04.2023
הוא אוהב לראות תפריטי יין מגוונים כשהוא לא על הפלור, עף על יינות טבעיים (וריזלינגים מבעבעים מגרמניה!) ומחכה שרק ייפתחו פה עוד ועוד ברי יין. הכירו את אייל ניב, סומלייה מסעדת OCD

אייל ניב (25) @Eyal_nv
סומלייה ומנהל פלור במסעדת OCD ובבר יין תרצה @ocd_tlv, @tirza.tlv


איך הגעתי לפלור

מאז ומתמיד אהבתי אלכוהול וידעתי שאני רוצה לעבוד בבר. אחרי הצבא התחלתי לעבוד בתור ברמן בבר של מסעדה והתקדמתי לנהל את הבר במשך שנתיים.

במסעדה הוגש תפריט אלכוהול ויין מרשים מהארץ והעולם ומשם התחלתי לחקור את עולם היין ונרשמתי לבית ספר WSET לקורס ברמה 2.

בתקופת הקורונה כשהמסעדה נסגרה התחלתי לעבוד בכרם ברק במגוון תפקידים גם בכרם וגם ביקב והייתי שותף לכל תהליך הכנת היין. קיבלתי כלים וצברתי ידע רב שהוביל אותי להמשיך בעולם היין. נרשמתי לקורס נוסף ברמה 3 ובמקביל הצטרפתי לקבוצת OCD ומאז אני עובד שם כבר שנתיים ונהנה בכל יום מחדש מהעבודה ומהידע שאני מקבל מעמיתיי לעבודה.

עוד יין ואלכוהול באתר rex:

גאוות התפריט שלי 

תפריט היין מותאם ברמת דיוק מושלמת לתפריט האוכל שמוגש במהלך הארוחה.

הכי כיף לראות בתפריטים של מסעדות בארץ

מבחר של יינות וזנים ממגוון מדינות בארץ ובעולם.

אייל ניב (צילום: סיון אסקיו, רקס תעשיות)
הכי מרגיז לי לראות בתפריטים של מסעדות בארץ

יינות שלא שמתי עליהם את ידי עדיין


לוהט ועכשווי

חשיבה על התאמות יין למנות המוגשות במסעדות. יותר ויותר מסעדות שמות דגש על התאמות יין, ובארץ בפרט על בניית תפריט פרינג המתאים לתפריט המסעדה.

לוהט בשושו ובעיקר בתעשייה

יינות טבעיים שמביאים תוצאות לא שגרתיות שלקהל הרחב יותר קשה לקבל אותן ומבעבעים – ריזלינגים מגרמניה בפרט. דבר טעים שאין מספיק בארץ.

בטא מועדף מהקולקציה של 2023

הכתום. הוא מלמד על עשייה של יינן שיוצא מהקופסא ומגיש יין כתום שהוא פתח להיכרות לעולם היינות הכתומים בארץ. הוא שומר על אלגנטיות וטעמי פרי משובחים וטעימים.


כך אני יודע שיש במסעדה אחלה צוות יין

סומלייה מקצועי הוא אחד שבונה תפריט מעניין ממגוון זנים ואזורים בעולם. אני לומד המון מאופן ההסתכלות של סומליירים אחרים על יכולת הניתוח המדויקת והפשוטה שלהם בנושאי יין.

מה שכן, אני חושב שבהרבה מקרים, סומליירים לא נותנים מספיק דגש על הכשרת צוות כדי שיוכלו וידעו לתת מענה בסיסי ללקוחות בשעת הצורך.

מחוץ לשעות העבודה

אני עובד רוב הזמן אבל בזמן שיש לי אני מסיים את הערב עם כוס יין בתרצה

 

View this post on Instagram

 

A post shared by MintaEats (@minta_eats)

קולגות מוערכות
אוצר היין שלנו בקבוצה אביב חג'ג' שקיבל אותי לזרועתיו במסעדה ואני לומד ממנו המון בכל יום.


עם מי הכי היית רוצה לשתות בקבוק יין

למי שהיה ממשיך איתי כמובן לעוד בקבוק או שניים.

מה צופן לי ולנו העתיד בכלל ו-2024 בפרט 

בשנה הקרובה העלייה האדירה בתחום בתחום היין בארץ תמשיך. אני חושב שהקהל ירצה להיחשף לדברים חדשים ומעניינים ולהבין יותר וכך טרנדים שהיו בשוליים יעברו לפרונט ויהפכו להיות יותר מיינסטרים.

התעשייה עשויה לצמוח עם מגוון ברי יין מקומיים, יבואנים חדשים שנכנסים לשוק וחנויות עם מבחר גדול. אני מניח שתהיה גם עלייה במספר האנשים שהופכים יין לתחביב וגם באנשים שפונים ללימודי יין מקצועיים.

מנה במסעדת ocd (צילום: ניצן רובין, רקס תעשיות)

תגובות לפוסט