מאי תאי: מתכון להכנת קוקטייל טרופי ופירותי שמכינים בקלי קלות

01.12.2019
מאי תאי קלאסי ובקלי קלות: אל תתנו לשם לבלבל אתכם - הברמן גיא גרלניק מכין את הקוקטייל הפשוט עם הטעם הכובש בפחות מ-5 דקות. יש גם גרסה מורכבת ומפתיעה למתקדמים

מאי תאי הוא קוקטייל שזכה לפופולריות בברים אמריקאיים – בעיקר ברי טיקי בסגנון טהיתי – באמצע המאה ה-20. הוא נולד בקליפורניה, שם עד היום מתחולל ויכוח סוער מי המציא אותו ומתי, בשנות ה-30 או ה-40 של המאה ה-20.

הטעם של הקוקטייל המקורי מפתיע במורכבותו, לנוכח פשטות ההכנה והמרכיבים הנגישים (מה שמעניק לו את הטעם הטרופי העז הוא לא מיץ אננס או קוקוס – אלא דווקא אותה רוזטה). אלו הן אולי הסיבות שבזכותן נהנה הקוקטייל לעדנה מחודשת בברים ברחבי העולם – והוא נחשב למשקה של ברמנים.

עוד מתכוני קוקטיילים של גיא גרלניק באתר Rex:

הרעיון מאחוריו מאי תאי פשוט. הוא נוצר בהשראת הטעמים הטרופיים של ארכיפלג האיים הפסיפיים פולינזיה, שהשפיעו אז באופן מכריע על תרבות הקוקטיילים בארה"ב. בגרסתו הקלאסית, מאי תאי מגישים, אז כמו היום, בכוסות גבוהות – לרוב בעיטור עלה אננס ועל הרבה קרח כתוש.

אל תתנו למראה הצבעוני והתמים של הקוקטייל לבלבל אתכם. מאחורי הלוק הטרופי, מאי תאי הוא משקה חזק שמתתבסס על רום, קואנטרו (ליקר תפוזים), נגיעת מיץ ליים וסירופ שקדים – אורז'ה צרפתי שידוע אצלנו גם בשם הסיצילאני שלו רוזטה.

מאי תאי קלאסי

המתכון הקלאסי להכנת מאי תאי קליפורני.

שימו לב: לצורך הכנת המשקה, רצוי להשתמש בג'יגר – כלי המדידה בבר, שאפשר כיום למצוא בכל חנות יין ומשקאות. כמו כן, את המשקה אפשר לערבב בשייקר ולמי שאין בבית – בצנצנת שנסגרת היטב.

מרכיבים לקוקטייל אחד:

45 מ"ל רום לבן
22.5 מ"ל רום כהה ואיכותי
15 מ"ל מיץ ליים
15 מ"ל ליקר תפוזים שקוף קורסאו – קואנטרו למשל
15 מ"ל סירופ רוזטה או אורז׳ה (של מונין למשל)

הכנה:
יוצקים את כל המרכיבים לשייקר. מוסיפים קרח וסוגרים היטב. משקשקים נמרצות במשך 10-15 שניות לפחות ומסננים לכוס גבוהה – היי בול או טיקי – מלאה בקרח. 

בהגשה לא שגרתית ובלי קרח – קוקטייל מאי תאי (צילום: אפיק גבאי, רקס תעשיות)

סיציליאן מאי תאי

מתכון של גיא גרלניק. הקוקטייל שלפניכם הוא גרסה ים תיכונית של מאי תאי, טוויסט שנולד בהשראת האי האיטלקי ומולדת הרוזטה סיציליה, ובפרט בהשראת השקדים ופירות ההדר המפורסמים שלו.

טוויסט לא שגרתי על בסיס וודקת קוואלי עם ארומת שקדים סיציליאניים (Roberto Cavalli Vodka & Almonds) שהחליפה כאן את סירופ השקדים. נוספו לה נגיעת רום שמוסיפה עומק וקישור ארומטי לקוקטייל המאי תאי המקורי ומיץ ליים. התוצאה: משקה פירותי מאד עם ארומת שקדים כמעט מרציפנית, רענן מצד אחד ומתובל מאד מצד שני, שמתאים בדיוק לעונה הזו של השנה.

אל מרכיבי הטעם האלו הוספתי נגיעת-טעם לא שגרתית – ארומות של תה (מסירופ שמכינים בקלות בבית. מייד נגיע לזה), שמוסיף גם עניין וגם מתיקות.

שימו לב: לצורך הכנת המשקה, רצוי להשתמש בג'יגר – כלי המדידה בבר, שאפשר כיום למצוא בכל חנות יין ומשקאות. כמו כן, את המשקה אפשר לערבב בשייקר ולמי שאין בבית – בצנצנת שנסגרת היטב.

מרכיבים ל-2 קוקטיילים:
90 מ"ל וודקה קוואלי שקדים – להשיג בדיוטי פרי ובחנויות משקאות ברחבי הארץ
30 מ"ל רום – רצוי גרנדר 8 שנים
60 מ"ל מיץ מליים טרי
1 כפית תה שחור או תיון – מומלץ בטעם טראפל שוקולד (אותו אפשר להשיג בבית התה של ויסוצקי)

הכנה:
מכינים סירופ תה:
יוצקים רבע כוס מים רותחים (50 מ"ל) לקלחת קטנה. מוסיפים כפית תה שחור או תיון ומבשלים על אש נמוכה כמה דקות ועל פי הוראות ההכנה שעל האריזה. מסננים מהעלים ומוסיפים 2 כפיות סוכר. מערבבים היטב עד להמסה. שומרים בצד.

יוצקים 45 מ"ל מסירופ התה לשייקר או צנצנת. מוסיפים וודקה, רום ומיץ ליים, 4-5 קוביות קרח וסוגרים היטב. סוגרים היטב ומשקשקים נמרצות במשך 15-20 שניות.

מסננים בעזרת מסננת אל 2 כוסות גביע גדולות או כוסות מרטיני. מגישים מייד, קר מאד לצד שקדים קלויים מצופים שוקולד.

גיא גרלניק הוא מנהל מקצועי בתחום האלכוהול והמשקאות של קבוצת ספייס האוס

הכי טעים לצד שקדים קלויים מצופים שוקולד. קוקטייל סיציליאן מאי תאי (צילום: אפיק גבאי, רקס תעשיות)

תגובות לפוסט