לחמניות פארקרהאוס של רז רהב – מתכון מנצח של מסעדת OCD

06.01.2022
לחמניות פארקרהאוס, אווריריות ועם מתיקות קלה וכובשת הן אהבה גדולה של השף רז רהב, שמקפיד להגיש אותן במסעדת OCD. מתכון קל ומנצח

לחמניות פארקרהאוס הם מרכיב בלתי נפרד מהארוחות סופשבוע הביתיות של המשפחה שלי. מתכון אמריקאי שהגיע עם אבא שלי מהחוף המזרחי של ארצות הברית. עם השנים, הוא הפך לבן בית קבוע גם במסעדת OCD – ובקרוב גם ממאפיית "אפוי" שלנו.

עוד מתכונים של רז רהב באתר Rex:

אנחנו מגישים את הלחמניות עם ריבת שמן זית שאנחנו מכינים במקום. אפשר להשיג אצלנו למי שמגיע למסעדה או להזמין עד הבית דרך טוויזרס (tweezers) – חנות המזווה און ליין שלנו.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by SA (@sa_kitchens)

לחמניות פארקרהאוס

מתכון של רז רהב ממסעדת OCD.

מרכיבים: 
335 גרם מים
12 גרם שמרים יבשים
112 סוכר דמררה
1 ק״ג קמח לחם מנופה
3 ביצים
1 חלמון
120 גרם שמן זית
27 גרם מלח אטלנטי מיובש טחון גס
70 גרם חמאה מומסת, מבושלת עד שמחליפה צבע לחום בהיר

להברשה:
שמן זית באיכות גבוהה

הכנה: 
מערבבים מים, שמרים וסוכר ומחכים 5 דקות. מעבירים למיקסר עם וו לישה ומוסיפים קמח, ביצים, חלמון ושמן זית. לשים על מהירות נמוכה 5 דקות. מוסיפים מלח, מעלים מהירות ולשים עוד 2 דקות. מוסיפים 70 גרם חמאה וממשיכים ללוש עד לקבלת בצק אחיד.  יוצרים כדור ומעבירים לקערת ערבוב גדולה. עוטפים בנלייון נצמד ומניחים לבצק לתפוח שעתיים.

מחלקים את הבצק לחתיכות של 45 גרם. מכדררים כל חתיכה לכדור יפה. מסדרים את הכדורים מרווח קטן בין אחד לשני בתבנית משומנת, גדולה ועמוקה – או במחבת משומנת שמתאימה לתנור (נניח סוטאז׳ מעדות הברזל, כמו אלו של לה קרוזה). מכסים בניילון נצמד ומתפיחים חצי שעה בטמפרטורת החדר (או 45 דקות בחורף). בינתיים מסדרים בתחתית תנור קערה חסינת חום מלאה במים (על מנת להוסיף לחות לחום) – ומחממים ל-180 מעלות.

מורידים את כיסוי הניילון הנצמד מהכדורים ומעבירים לתנור החם. אופים 25 דקות.

מוציאים מהתנור ומייד מברישים בשמן זית. מצננים את התבנית בטמפרטורת החדר 5 דקות ומגישים מייד, לצד ריבת שמן זית (להשיג אצלנו ב-tweezers) או חמאה.

לחמניות פארקרהאוס של רז רהב
לחמניות פארקרהאוס של רז רהב ושל מסעדת OCD (צילום: חיים יוסף)

תגובות לפוסט