לחמניות פארקרהאוס הם מרכיב בלתי נפרד מהארוחות סופשבוע הביתיות של המשפחה שלי. מתכון אמריקאי שהגיע עם אבא שלי מהחוף המזרחי של ארצות הברית. עם השנים, הוא הפך לבן בית קבוע גם במסעדת OCD – ובקרוב גם ממאפיית "אפוי" שלנו.
עוד מתכונים של רז רהב באתר Rex:
- טרטר בקר על ברוסקטה – מתכון של השף רז רהב שקל להכין בזריזות בבית
- קרפ סוזט בלהבות שמכינים בקלי קלות – מתכון של רז רהב ממסעדת OCD
- קיגל – מתכון מנצח שמכינים בקלי קלות של רז רהב ממסעדת OCD
אנחנו מגישים את הלחמניות עם ריבת שמן זית שאנחנו מכינים במקום. אפשר להשיג אצלנו למי שמגיע למסעדה או להזמין עד הבית דרך טוויזרס (tweezers) – חנות המזווה און ליין שלנו.
View this post on Instagram
לחמניות פארקרהאוס
מתכון של רז רהב ממסעדת OCD.
מרכיבים:
335 גרם מים
12 גרם שמרים יבשים
112 סוכר דמררה
1 ק״ג קמח לחם מנופה
3 ביצים
1 חלמון
120 גרם שמן זית
27 גרם מלח אטלנטי מיובש טחון גס
70 גרם חמאה מומסת, מבושלת עד שמחליפה צבע לחום בהיר
להברשה:
שמן זית באיכות גבוהה
הכנה:
מערבבים מים, שמרים וסוכר ומחכים 5 דקות. מעבירים למיקסר עם וו לישה ומוסיפים קמח, ביצים, חלמון ושמן זית. לשים על מהירות נמוכה 5 דקות. מוסיפים מלח, מעלים מהירות ולשים עוד 2 דקות. מוסיפים 70 גרם חמאה וממשיכים ללוש עד לקבלת בצק אחיד. יוצרים כדור ומעבירים לקערת ערבוב גדולה. עוטפים בנלייון נצמד ומניחים לבצק לתפוח שעתיים.
מחלקים את הבצק לחתיכות של 45 גרם. מכדררים כל חתיכה לכדור יפה. מסדרים את הכדורים מרווח קטן בין אחד לשני בתבנית משומנת, גדולה ועמוקה – או במחבת משומנת שמתאימה לתנור (נניח סוטאז׳ מעדות הברזל, כמו אלו של לה קרוזה). מכסים בניילון נצמד ומתפיחים חצי שעה בטמפרטורת החדר (או 45 דקות בחורף). בינתיים מסדרים בתחתית תנור קערה חסינת חום מלאה במים (על מנת להוסיף לחות לחום) – ומחממים ל-180 מעלות.
מורידים את כיסוי הניילון הנצמד מהכדורים ומעבירים לתנור החם. אופים 25 דקות.
מוציאים מהתנור ומייד מברישים בשמן זית. מצננים את התבנית בטמפרטורת החדר 5 דקות ומגישים מייד, לצד ריבת שמן זית (להשיג אצלנו ב-tweezers) או חמאה.

סימה רוזנר,
האם ניתן לחלק את הכמות לארבע?
האם הלחמניות נדארות רכות גם למחרת,או שצריך להקפיא?
תודה על תשובתכם