חומוס עדשים כתומות הוא הברקה לה יש אבות רבים. סוג של טוויסט על פאבה, מזט קלאסי מהים האגאי מהמרחב שבין איזמיר לסלוניקי.
- קרם חצילים של מאנטה ריי: מתכון מנצח ומיתולוגי שמכינים בקלות
- יווני אסלי: מתכון להכנת צזיקי יוגורט ומלפפונים
- קונפי סלמון עם עשבי תיבול וגרעינים
השם שלו, פאבה, מיתרגם בעברית לפול. ואכן – בגרסה הקלאסית מכינים אותו מפולי פול: טריים באביב – ומיובשים בשאר העונה.
במרוצת השנים נוספו לפאבה גרסאות שמתבססות על קטניות אחרות. אפונה מיובשת היא אחת מהן, כמו גם עדשים צהובות. אפשר למצוא את המזט הזה קר עם מעטה שמן זית ושמיר קצוץ – או חמים וקטיפתי, כמו חומוס.
ואם כבר חומוס. המתכון שלפניכם הוא מעין גרסה יוונית, זריזה וקלה מאד להכנה של חומוס אלטרנטיבי – בלי טחינה כך שהוא גם יחסית דל קלוריות בהשוואה למאכל הקלאסי.
לצורך ההכנה אני עושה שימוש בעדשים כתומות. הן הכי זמינות במטבח – וגם ניחנות בזמן ההכנה הקצר ביותר.
View this post on Instagram
חומוס זריז ב-10 דקות: פאבה עדשים כתומות
מתכון של רועי ירושלמי. לצורך הכנת המתכון הכי מומלץ להשתמש בעדשים כתומות חצויות
מרכיבים ל-4 מנות:
1 כוס עדשים כתומות
1 בצל שלם חצוי, עם הקליפה – לא חובה
מיץ מחצי לימון
להגשה:
1 שן שום – לא חובה
שמן זית שמן זית – בנדיבות
כמון ופפריקה – לפי הטעם. לא חובה
הכנה:
יוצקים 2.5 כוסות מים לסיר. מוסיפים עדשים ובצל. מביאים לרתיחה. מבשלים 10 דקות נוספות ועד לריכוך העדשים. במידת הצורך מוסיפים כמה כפות מים רותחים במידה והעדשים ספחו את כל המים.
הגשה: זורקים את הבצל המבושל. מסננים את העדשים מנוזלי הבישול במידה ונותרו. מערבבים עם מלח ומיץ לימון. מערבבים נמרצות או טוחנים בבלנד מוט יחד עם שן השום עד לקבלת המרקם הרצוי: משחתי או גס. את שן השום מוסיפים רק אם טוחנים דק.
מעבירים מייד לצלחות הגשה אישיות ומפזרים מעל כמון, פפריקה ושמן זית בנדיבות. אפשר גם לעטר במידת הרצון בעלי טימין.
