טחינה כל אחד יודעת להכין: פשוט מדללים טחינה גולמית במים תוך ערבוב בלתי פוסק עד לקבלת תערובת סמיכה ואוורירית.
עוד מתכונים ב-Rex:
- קפטה – קציצות טורקיות צלויות: מתכון קל ומנצח
- פלאפל של שגב בקלי קלות: מתכון ביתי מנצח
- מתכון לשעועית ברוטב עגבניות כמו שלא הכרתם
כבודה של הטחינה הקלאסית – במקומו מונח. אבל אני, את הטחינה שלי אוהב עם הרבה שדרוגים וטעמים: שומית, ירוקה מבזיליקום, מעט חריפה ובעיקר עם שפע מיץ לימון שמוסיף לה חמיצות רעננה. סלט נהדר שכיף למרוח על פיתות או לחם וכמובן ללוות לצד פלאפל.
שימו לב: לצורך הכנת הטחינה חשוב להשתמש בטחינה גולמית איכותית.
המרכיבים:
- 1 כוס טחינה גולמית
- 4 שיני שום כתושות
- מיץ מ-2 לימונים בינוניים
- 1/2 צ'ילי אדום, קצוץ דק
- 20 עלי בזיליקום גדולים וטריים
- מלח ופלפל – לפי הטעם
הכנה:
- טוחנים במעבד מזון או בעזרת בלנדר את כל המרכיבים מלבד הטחינה הגולמית ובתוספת חצי כוס מים קרים עד לקבלת תערובת במרקם חלק ככל האפשר.
- מוסיפים למעבד לסירוגין, לאט לאט ובהדרגה, טחינה וכוס מים קרים מאד תוך כדי עיבוד. ממשיכים לטחון עד שמתקבלת טחינה סמיכה במרקם הרצוי.
- מוסיפים במידת הצורך מעט טחינה או מים על מנת להסמיך או לדלל את הטחינה בהתאמה.
- מגישים לצד לחם, דגים, חצילים קלויים או כמובן פלאפל. הטחינה נשמרת במקרר עד 5 ימים.
שרה,
ואיזה טעם יש לטחיה עם בזיליקום? מעולם לא טעמתי טחינה עם בזיליקום… אנסה על כמות קטנה ונראה איך זה אם לא טוב אמשיך עם הפטרוזיליה… מגישים אותה בנעל? (רק בדיחה על חשבונך קצת צחוק יפה לבריאות אני מעריצה את אומץ ליבך…)